Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Φορολογικοί έλεγχοι της Υπηρεσίας Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος και κέντρα διασκέδασης της Αττικής

ΓΙΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟΥΣ ΕΛΕΓΧΟΥΣ ΤΗΣ ΥΠΟΑΔΗΕ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ02/12/2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Φορολογικοί έλεγχοι της Υπηρεσίας Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος και κέντρα διασκέδασης της Αττικής

Σε ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν το περασμένο τριήμερο, διαπιστώθηκαν παραβάσεις σχετικές με τη μη έκδοση αποδείξεων παροχής υπηρεσιών, την ανασφάλιστη εργασία κ.λπ.
Σε κέντρο διασκέδασης διαπιστώθηκε η μη έκδοση αποδείξεων συνολικής αξίας (13.578) ευρώ
Για την περίπτωση αυτή, συνελήφθησαν ένας 33χρονος αλλοδαπός, προσωρινά υπεύθυνος – λογιστής του κέντρου, καθώς και ένας 44χρονος ημεδαπός, υπεύθυνος ταμείων του καταστήματος

Από την Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας & Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, πραγματοποιήθηκαν συντονισμένοι έλεγχοι, που σχετίζονται με τη φορολογική και ασφαλιστική νομοθεσία, σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος και κέντρα διασκέδασης, σε διάφορες περιοχές της Αττικής.

Ειδικότερα, το περασμένο τριήμερο, κλιμάκια αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας, διενήργησαν ελέγχους σε διάφορες περιοχές της Αττικής, όπως στην Αθήνα και τον Κορυδαλλό.

Στο πλαίσιο των ελέγχων προέκυψαν παραβάσεις της φορολογικής και ασφαλιστικής νομοθεσίας. Συγκεκριμένα:

· Σε κέντρο διασκέδασης στην Αθήνα, διαπιστώθηκε η μη έκδοση αποδείξεων συνολικής αξίας (13.578) ευρώ. Συγκεκριμένα, δεν εκδόθηκαν αποδείξεις συνολικής αξίας 8.675 ευρώ από τη διάθεση φιαλών οινοπνευματωδών ποτών, 2.863 ευρώ από τη διάθεση ατομικών ποτών και 2.040 ευρώ από την πώληση δίσκων λουλουδιών. Επιπλέον, διενεργήθηκε έλεγχος στις δηλώσεις Φόρου Προστιθέμενης Αξίας για τα τρία τρίμηνα του 2013. Σε αυτή την περίπτωση συνελήφθησαν ένας 33χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας, προσωρινά υπεύθυνος του κέντρου διασκέδασης, καθώς και ένας 44χρονος ημεδαπός, υπεύθυνος των ταμείων του κέντρου. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν χθες (01-12-2013) στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών. Παράλληλα, αναζητείται για να συλληφθεί και η νόμιμη εκπρόσωπος της ιδιοκτήτριας εταιρείας του κέντρου διασκέδασης (80χρονη ημεδαπή).

· Σε κέντρο διασκέδασης στην Αθήνα, διαπιστώθηκε η μη καταχώρηση δύο (2) υπαλλήλων στο Ειδικό Βιβλίο Καταχώρησης Νεοπροσλαμβανομένου Προσωπικού (Ε.Β.Κ.Ν.Π).

· Σε καφετέρια – μπαρ – εστιατόριο στον Κορυδαλλό, διαπιστώθηκε η μη καταχώρηση δύο (2) εργαζομένων στο Ειδικό Βιβλίο Καταχώρησης Νεοπροσλαμβανόμενου Προσωπικού (Ε.Β.Κ.Ν.Π.), καθώς και η στέρηση πιστοποιητικού υγείας τριών (3) εργαζομένων.
Για τις παραβάσεις που διαπιστώθηκαν θα ενημερωθούν και οι αρμόδιες Δ.Ο.Υ., ΙΚΑ ΕΤΑΜ και Σ.ΕΠ.Ε., για την επιβολή των αντίστοιχων διοικητικών κυρώσεων.

Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν όλο το 24ωρο με την Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας & Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, είτε στην ειδική τηλεφωνική γραμμή καταγγελιών 11012, είτε στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected], προκειμένου να ενημερώσουν για οποιαδήποτε επίμεμπτη ενέργεια, που αφορά φορολογικές ή άλλες παραβάσεις κατά τη διάρκεια πώλησης αγαθών ή παροχής υπηρεσιών.
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΕΚΤΕΝΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΑΛΠ ΑΝΤΙ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟΥ
Up
Close
Close
Κλείσιμο