Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Κ. Χατζηδάκης: Εντός του 2013 το νομοσχέδιο για τους πλειστηριασμούς

Παρά τη διάσταση απόψεων μεταξύ Κυβέρνησης και Τρόικας για το νέο πλαίσιο που θα διαμορφωθεί για τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια και τους πλειστηριασμούς ακινήτων, ο υπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας ξεκαθάρισε ότι το νομοσχέδιο για τη ρύθμισή τους θα κατατεθεί εντός του τρέχοντος έτους.

Συγκεκριμένα,ο κ. Χατζηδάκης μιλώντας στο Mega, δήλωσε ότι το σχετικό νομοσχέδιο θα κατατεθεί εντός των προσεχών είκοσι ημερών και πάντως οπωσδήποτε έως το τέλος του 2013.

Παράλληλα, οριοθετώντας το χάσμα απόψεων που χωρίζει κυβέρνηση και εταίρους σχετικά με τη ρύθμιση των μη εξυπηρετούμενων δανείων και τους πλειστηριασμούς, επεσήμανε ότι η Τρόικα, αρνείται τη συνέχιση οποιασδήποτε εξωδικαστικής διαδικασίας για την αντιμετώπιση του φαινομένου, σε αντίθεση με την Κυβέρνηση, η οποία εμμένει στην διατήρηση τόσο της δικαστικής όσο και της εξωδικαστικής οδού.

Απέφυγε ωστόσο να τοποθετηθεί στα σενάρια που διακινούνται σε σχέση με τις  προωθούμενες ρυθμίσεις, επικαλούμενος την εν εξελίξει διαπραγμάτευση με την Τρόικα.

Τόνισε ωστόσο πως στόχος της Κυβέρνησης είναι να προστατευτούν όχι μόνον οι χαμηλότερες εισοδηματικά τάξεις της χώρας αλλά και τα μεσαία νοικοκυριά. Ξεκαθάρισε πάντως πως όσοι δύνανται να εξυπηρετήσουν τα δάνειά τους αλλά έχουν βρει ομπρέλα προστασίας στην απαγόρευση των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας που ισχύει έως το τέλος του 2013, δεν είναι δυνατόν να συνεχίσουν να τυγχάνουν της ίδιας ασυλίας.


Ετικέτες για αναζήτηση πρώτη κατοικία Πλειστηριασμοί


Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο