Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Σχέδιο για να αλλάξουν οι αντικειμενικές αξίες σε... δύο χρόνια

Θα περιγράφει τις ενέργειες που απαιτούνται για την εξίσωση με τις εμπορικές αξίες σε βάθος διετίας

Σχέδιο για να αλλάξουν οι αντικειμενικές αξίες σε... δύο χρόνια  

Μέσα στην επόμενη εβδομάδα αναμένεται να παραδοθεί στον υπουργό Οικονομικών κ. Γ. Στουρνάρα από την ειδική ομάδα εργασίας το μεσοπρόθεσμο σχέδιο μεταρρύθμισης των αντικειμενικών αξιών που θα περιγράφει τις ενέργειες που απαιτούνται για την εξίσωση με τις εμπορικές αξίες σε βάθος διετίας.

Ακολούθως τον Ιανουάριο του 2015 θα προσαρμόσει τις τιμές ζώνης ώστε να αντικατοπτρίζουν με μεγαλύτερη ακρίβεια τις πραγματικές συνθήκες στην αγορά ακινήτων και θα αλλάξει το αντικείμενο του φόρου. Στο τελικό στάδιο τον Ιανουάριο του 2016 θα ευθυγραμμίσει πλήρως τις αντικειμενικές τιμές με τις εμπορικές αξίες.

Μιλώντας την Παρασκευή 29 Νοεμβρίου στο ραδιοφωνικό σταθμό Αθήνα 9,84 ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων του υπουργείου Οικονομικών κ. Χάρης Θεοχάρης παραδέχθηκε ότι η εξίσωση των αντικειμενικών αξιών με τις εμπορικές τιμές αναβλήθηκε για το 2016 διότι εάν γινόταν σήμερα θα οδηγούσε σε πτώση των εσόδων από την φορολογία ακινήτων.

Με την δήλωσή του αυτή ο Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων έλαβε αποστάσεις από την πρόσφατη δημόσια δήλωση του υπουργού Οικονομικών κ. Γ. Στουρνάρα ότι "οι αντικειμενικές τιμές δεν αναπροσαρμόστηκαν διότι θα πλήττονταν λαϊκές γειτονιές όπως το Κερατσίνι και η Δραπετσώνα".

Σε κάθε περίπτωση το σχέδιο της ειδικής ομάδας εργασίας που θα δοθεί στον κ. Στουρνάρα θα περιγράφει βήμα προς βήμα πως από τον Ιανουάριο του 2015 θα προσαρμοστούν οι τιμές ζώνης σε όλη την Ελλάδα ώστε να αντικατοπτρίζουν με μεγαλύτερη ακρίβεια τις πραγματικές συνθήκες στην αγορά ακινήτων και πως θα αλλάξει το αντικείμενο του φόρου.

Στο τελικό στάδιο τον Ιανουάριο του 2016 το υπουργείο Οικονομικών θα ευθυγραμμίσει πλήρως τις αντικειμενικές τιμές με τις εμπορικές αξίες.

Πηγή News.gr


Ετικέτες για αναζήτηση αντικειμενικές αξίες


Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο