Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Χ. Θεοχάρης: Δεν είναι δυνατή η μείωση των αντικειμενικών αξιών προς το παρόν

Αντίθετος με το ενδεχόμενο μείωσης των αντικειμενικών αξιών εμφανίστηκε ο γ.γ. Δημοσίων Εσόδων Χάρης Θεοχάρης, επικαλούμενος την ανάγκη για άντληση εσόδων από τους επιβληθέντες φόρους.
«Δεν μπορεί να υπάρξει αναπροσαρμογή των αντικειμενικών αξιών καθώς σε αυτήν την περίπτωση δεν θα πιάναμε τον στόχο των εσόδων από τη φορολογία στα ακίνητα» ξεκαθάρισε, μιλώντας στον Αθήνα 984.

Επιπλέον, τόνισε ότι δεν υπάρχει περίπτωση να συνεχιστεί το χαράτσι μέσω της ΔΕΗ, καθώς θα εφαρμοστεί ο ενιαίος φόρος στα ακίνητα.

Τα ληξιπρόθεσμα

Μιλώντας στον Βήμα FM ο κ. Θεοχάρης εκτίμησε ότι μόνο τα 15 έως 17 δισ. ευρώ από τα 60 δισ. ευρώ των ληξιπρόθεσμων χρεών των φορολογούμενων προς το δημόσιο είναι εισπράξιμα.

«Οι ειδοποιήσεις στέλνονται σε φορολογούμενους που ενδεχομένως δεν είχαν ενημερωθεί ποτέ ότι έχουν κάποιο χρέος και γίνονται πλέον υπενθυμίσεις κάθε μήνα γι’ αυτό. Οπωσδήποτε, υπάρχει κόσμος που βρίσκεται σε δυσχερή κατάσταση και δυσκολεύεται» τόνισε ο κ. Θεοχάρης.

Εξάλλου, σημείωσε ότι δεν τίθεται ζήτημα κατασχέσεων ακινήτων. «Στην προηγούμενη χρονιά, οι πραγματικοί πλειστηριασμοί που κάναμε για ακίνητα ήταν πολύ λίγοι. Γιατί υπάρχει και η νομική διαδικασία της αναγγελίας» συμπλήρωσε σχετικά.

Πηγή News.gr
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο