Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Κακουργηματική πράξη η μη απόδοση του ΦΠΑ

Ποινικό αδίκημα σε βαθμό κακουργήματος και χωρίς αναγνώριση ελαφρυντικών καθίσταται η μη απόδοση του ΦΠΑ με ρύθμιση που θα περιληφθεί πιθανότατα στο υπό κατάθεση νέο φορολογικό νομοσχέδιο, χωρίς να αποκλείεται η επέκταση εκτός του ΦΠΑ και σε άλλες φορολογίες, όπου σημειώνεται μεγάλης έκτασης φοροδιαφυγή....

Ποινικό αδίκημα σε βαθμό κακουργήματος και χωρίς αναγνώριση ελαφρυντικών καθίσταται η μη απόδοση του ΦΠΑ με ρύθμιση που θα περιληφθεί πιθανότατα στο υπό κατάθεση νέο φορολογικό νομοσχέδιο, χωρίς να αποκλείεται η επέκταση εκτός του ΦΠΑ και σε άλλες φορολογίες, όπου σημειώνεται μεγάλης έκτασης φοροδιαφυγή.
 
Ο ακριβής χαρακτήρας της ρύθμισης θα διαμορφωθεί εντός των επομένων ημερών σε συνάντηση μεταξύ των υπουργών Οικονομίας και Δικαιοσύνης. Ο λόγος που η νομοθετική ρύθμιση ξεκινά από το φόρο προστιθέμενης αξίας είναι, σύμφωνα με τους αρμοδίους του υπουργείου Οικονομικών, ότι αυτός είναι ένας φόρος που πληρώνεται από τους καταναλωτές για να αποδοθεί στη συνέχεια στο κράτος και η μη απόδοσή του συνιστά κλοπή. Εξάλλου, αποτελεί το φόρο που στηρίζει τα δημόσια έσοδα και η αποφυγή της καταβολής του «λυγίζει» τα κρατικά ταμεία.
 
Στα επόμενα μέτρα του οικονομικού επιτελείου εντάσσεται η ευρεία διαφημιστική καμπάνια κατά της φοροδιαφυγής, την οποία υποθάλπουν η πολυνομία, η διαφθορά και οι χαριστικές ρυθμίσεις.
 
 
Πηγή  Καθημερινή
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο