Ειδήσεις Ανακοινώσεις ΥΠ.ΟΙΚ. - ΙΚΑ - ΟΑΕΔ

Λειτουργία του νέου ολοκληρωμένου πληροφοριακού συστήματος τελωνείων «ICISnet»

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
Νίκης 5-7
10180 Αθήνα

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Tηλ.: 210-3332553/4
Fax: 210-3332559
e-mail: [email protected]

Παρασκευή, 29 Νοεμβρίου 2013

Δελτίο Τύπου

Την Τρίτη 03/12/2013 και ώρα 10:00 πμ. τίθεται σε παραγωγική λειτουργία το νέο Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό σύστημα Τελωνείων “ICISnet”. H χρήση του συστήματος από τις τελωνειακές αρχές αποτελεί ορόσημο για την επίτευξη του τελικού σκοπού του ηλεκτρονικού τελωνείου, στο βαθμό που καθιερώνει ως νέα μορφή επικοινωνίας μεταξύ του τελωνείου και των αποδεκτών των τελωνειακών υπηρεσιών την ανταλλαγή ηλεκτρονικών μηνυμάτων για τη διεκπεραίωση όλων των διαδικασιών.

Την Παρασκευή 29/11/2013 και ώρα 15:00 και μέχρι την παραπάνω ημερομηνία και ώρα έναρξης του νέου συστήματος θα τεθεί εκτός λειτουργίας σε όλα τα τελωνεία της χώρας το ισχύον Πληροφοριακό Σύστημα “ICIS”, προκειμένου να διενεργηθεί η μετάπτωση των δεδομένων που αφορούν στα τελωνειακά παραστατικά από το “ICIS” στο “ICISnet”.

Κατά το ενδιάμεσο χρονικό διάστημα η υπαγωγή των εμπορευμάτων σε οποιοδήποτε τελωνειακό καθεστώς θα είναι δυνατή αποκλειστικά σε εξαιρετικές περιπτώσεις (π.χ. ευπαθή προϊόντα) με τη χρήση χειρόγραφης διαδικασίας. Για την εφαρμογή των παραπάνω έχουν εκδοθεί και αποσταλεί οι απαραίτητες εγκύκλιοι προς τις τελωνειακές αρχές και τους οικονομικούς φορείς.

Με την έναρξη λειτουργίας του “ICISnet” ισχύουν οι παρασχεθείσες με τις ήδη εκδοθείσες εγκυκλίους οδηγίες για τη διεκπεραίωση όλων των τελωνειακών διαδικασιών. Επιπρόσθετα οι οικονομικοί φορείς δύνανται να χρησιμοποιούν τις δημοσιευθείσες στο παρακάτω link ηλεκτρονικές διευθύνσεις για την αποστολή ερωτημάτων. (http://www.gsis.gr/gsis/info/gsis_site/Contact/documents_Contact/katal_syz.pdf)

Η εξέλιξη του νέου Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος θα είναι συνεχής τόσο για την αποκατάσταση αδυναμιών, εφόσον διαπιστωθούν στο προσεχές διάστημα, όσο και για την εγκατάσταση νέων δυνατοτήτων παροχής βέλτιστων υπηρεσιών στους οικονομικούς φορείς.
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο