Ειδήσεις Εργατικά Ασφαλιστικά

Βρούτσης: Πρωτοφανής αύξηση απασχόλησης χάρη στα υψηλά πρόστιμα

Βρούτσης: Πρωτοφανής αύξηση απασχόλησης χάρη στα υψηλά πρόστιμα

“Μεγάλο κοινωνικό έγκλημα” η αδήλωτη εργασία, τονίζει ο υπουργός Εργασίας

Κατά 63.000 εργαζομένους αυξήθηκε το Σεπτέμβριο η απασχόληση στην Ελλάδα, μετά την ανακοίνωση της επιβολής υψηλού προστίμου για κάθε ανασφάλιστο εργαζόμενο, όπως τόνισε ενημερώνοντας τη Βουλή ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, κάνοντας λόγο για μεγάλη επιτυχία του μέτρου.

“Πρόκειται για πολύ υψηλό νούμερο σε βάθος δεκαετίας, αφού πέρασαν από την αφανή στην επίσημη εργασία 63.000 εργαζόμενοι. Απεικονίζεται δε αύξηση στα έσοδα του ΙΚΑ”, σημείωσε ο υπουργός Εργασίας, απαντώντας στον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος προτείνει να εφαρμοστεί το μέτρο σε βάση αναλογικότητας (με βάση τον αριθμό των απασχολούμενων σε κάθε επιχείρηση).

“Είναι άξιον απορίας πως ενώ η χώρα βρίσκεται σε δύσκολη κατάσταση, να μεμψιμοιρούμε για πράγματα που πρέπει να μας ενώνουν, όπως το μέτρο αυτό που πέτυχε”, σχολίασε ο κ. Βρούτσης.

“Για την κυβέρνηση η ανασφάλιστη και αδήλωτη εργασία είναι οικονομικό και κοινωνικό έγκλημα. Η εμμονή του ΣΥΡΙΖΑ με προβληματίζει. Θέλω να εκπέμψω σε κάθε τόνο το μήνυμα ότι το υπουργείο Εργασίας είναι αποφασισμένο να πατάξει το φαινόμενο αυτό και θα δίνει καθημερινά τη μάχη σε όλη της Ελλάδα μαζί με το ΙΚΑ και το ΣΕΠΕ» κατέληξε ο κ. Βρούτσης.

Παράλληλα, ο υφυπουργός Εργασίας, Βασίλης Κεγκέρογλου, ζήτησε από τον ΣΥΡΙΖΑ να τοποθετηθεί με συγκεκριμένη πρόταση και να λάβει σαφή θέση σχετικά με το ύψος του προστίμου που θεωρεί ότι πρέπει να επιβάλλεται για την ανασφάλιστη εργασία


Πηγή news.gr


Ετικέτες για αναζήτηση Βρούτσης αδήλωτη εργασία


Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο