Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Αναβαθμίζονται τα Γραφεία Εξυπηρέτησης Φορολογουμένων

Στόχος να καλύπτουν το διοικητικό κενό που έχουν αφήσει πίσω τους οι καταργηθείσες εφορίες

Στην αναβάθμιση των Γραφείων Εξυπηρέτησης Φορολογουμένων (ΓΕΦ) που έχουν δημιουργηθεί σε παραμεθόριες και νησιωτικές περιοχές της χώρας αντί των Εφοριών που έχουν συγχωνευθεί προχωρεί το υπουργείο Οικονομικών.
 
Στόχος του υπουργείου Οικονομικών είναι τα ΓΕΦ να αποκτήσουν όλες εκείνες τις αρμοδιότητες που θα καλύπτουν το διοικητικό κενό που έχουν αφήσει πίσω τους οι καταργηθείσες εφορίες στις απομονωμένες αυτές περιοχές της χώρας.
 
Ειδικότερα, οι πολίτες θα μπορούν να διεκπεραιώνουν στα ΓΕΦ τις ακόλουθες υπηρεσίες, που μέχρι πρόσφατα διενεργούνταν μόνον από τις εφορίες:
 
- Χορήγηση κάθε είδους φορολογικών εντύπων και παραλαβή τους.
 
- Χορήγηση φορολογικών πιστοποιητικών, όπως φορολογικές ενημερότητες.
 
- Παραλαβή αδειών και πινακίδων κυκλοφορίας οχημάτων.
 
- Χορήγηση Α.Φ.Μ. σε φυσικά πρόσωπα.
 
- Παραλαβή και διαβίβαση κάθε είδους αιτήματος προς τις ΔΟΥ στις οποίες υπάγονται τα Γ.Ε.Φ.
 
- Παροχή οδηγιών και υποστήριξη των πολιτών στη συμπλήρωση φορολογικών εντύπων, όπως τα ακόλουθα:
 
α. φορολογικές δηλώσεις από συνταξιούχους.
 
β. δηλώσεις φόρου κληρονομιάς, δωρεών και γονικών παροχών.
 
γ. δηλώσεις μεταβίβασης ακινήτων.
 
δ. αιτήσεις επιστροφής ΦΠΑ σε αγρότες.
 
ε. δηλώσεις έναρξης εργασιών φυσικών προσώπων.


Πηγή: NEWSBEAST.gr
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο