Ειδήσεις Ανακοινώσεις ΥΠ.ΟΙΚ. - ΙΚΑ - ΟΑΕΔ

ΔΗΚΙΟ: Οι συγκυρίες απαιτούν σοβαρότητα και προσεκτικούς χειρισμούς

Η απόφαση του υφυπουργού Οικονομικών, Γιώργου Μαυραγάνη, για παράταση της προθεσμίας υποβολής των συγκεντρωτικών καταστάσεων, δίνει ανάσα σε χιλιάδες επιχειρήσεις, επαγγελματίες και - κυρίως - τους φοροτεχνικούς τους.

Η Δημοκρατική Κίνηση Οικονομολόγων αισθάνεται δικαιωμένη από αυτή την εξέλιξη, καθώς είχε αναλάβει πρωτοβουλίες και είχε προχωρήσει σε σχετικές παρεμβάσεις προς το οικονομικό επιτελείο.

Τα όσα συνέβησαν τις τελευταίες ημέρες, πάντως, δείχνουν ότι θέματα τόσο σοβαρά, που αφορούν σε φορολογικές υποχρεώσεις και ενέχουν τον κίνδυνο προστίμων, δεν πρέπει - σε καμία περίπτωση - να αποτελούν αντικείμενο μικροκομματικής εκμετάλλευσης.

Αντίθετα, οι συγκυρίες απαιτούν σοβαρότητα και προσεκτικούς χειρισμούς.

Οι εκπρόσωποι των οικονομολόγων πρέπει να κατανοήσουν ότι στο ΟΕΕ έχουν ένα σημαντικό θεσμικό ρόλο και σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να αναπαράγουν και να δημοσιοποιούν ως τετελεσμένη την όποια πληροφορία  με υπέρμετρη προχειρότητα προκαλώντας σύγχυση σε χιλιάδες φοροτέχνες – λογιστές μέλη μας.

Απαιτείται υπευθυνότητα, την οποία πρέπει να επιδείξουν όπως και η ΔΗΚΙΟ επιδεικνύει αδιάλειπτα προασπίζοντας τα συμφέροντα των μελών μας.
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο