Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Καθησυχαστικός ως προς τα μέτρα αναγκαστικής είσπραξης ληξιπρόθεσμων οφειλών ο Χ. Θεοχάρης

«Αριστερό» χαρακτήρισε τον φόρο ακίνητης περιουσίας ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Χάρης Θεοχάρης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Βήμα FM.

Όπως είπε, «ο φόρος ακίνητης περιουσίας σίγουρα δεν είναι ένας φόρος που τον ζητάει η φιλελεύθερη ομάδα». Σημείωσε μάλιστα πως είναι ένας φόρος τον οποίο θα χαρακτήριζε «αριστερό». «Οι φιλελεύθεροι και οι οπαδοί της ελεύθερης οικονομίας θα έλεγαν "εμείς έχουμε φορολογηθεί, δεν χρειαζόμαστε άλλο φόρο"», συμπλήρωσε.

Ο κ. Θεοχάρης εμφανίστηκε καθησυχαστικός ως προς τα μέτρα αναγκαστικής είσπραξης ληξιπρόθεσμων οφειλών, εξηγώντας πως προτεραιότητα αποτελεί το «κυνήγι» των μεγάλων χρεών. «Μην φανταστείτε ότι πάμε στα 300 ευρώ… Δεν είναι θέμα ότι βάζουμε όριο, αλλά κάθε εφορία ξεκινά από το μεγαλύτερο χρέος που έχει και πάμε προς τα κάτω. Δεν ξεκινάμε από τα 1.000, 2.000 ή 3.000 ευρώ», δήλωσε ο κ. Θεοχάρης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Bήμα FM για τις ειδοποιήσεις με προθεσμία 15 ημερών που αποστέλλονται τους οφειλέτες του δημοσίου για εξόφληση των χρεών τους.

Σύμφωνα με τον γ.γ. Δημοσίων Εσόδων, «οι ειδοποιήσεις στέλνονται σε φορολογούμενους που ενδεχομένως δεν είχαν ενημερωθεί ποτέ ότι έχουν κάποιο χρέος και γίνονται πλέον υπενθυμίσεις κάθε μήνα γι’ αυτό». «Μη δραματοποιούμε τα πράγματα», τόνισε, συμπληρώνοντας ότι πρέπει κάποιος να ενδιαφέρεται για τη ρύθμισή του και πως ακόμη και αν δεν μπορεί να ανταποκριθεί και δίνει ένα ποσό έναντι «αυτό το λαμβάνουμε υπόψη και το παρακολουθούμε».

Ο κ. Θεοχάρης ανέφερε ότι το ποσό των 23 εκατ. ευρώ που θα καταβληθεί έως αύριο στους δικαιούχους του επιδόματος θέρμανσης αφορά 185.000 πολίτες. Όπως είπε, από αυτούς 20.000 είχαν πάρει πετρέλαιο και πήραν όλο το επίδομα και οι υπόλοιποι 165.000 τις προκαταβολές. «Θα τρέξουμε τις επόμενες ημέρες για τους υπόλοιπους διότι έχουμε ξεπεράσει τις 380.000 αιτήσεις που έχουν εγκριθεί, από 440.000 αιτήσεις συνολικά», πρόσθεσε.


Πηγή: Β.Ε.Θ.
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο