Ειδήσεις Ανακοινώσεις ΥΠ.ΟΙΚ. - ΙΚΑ - ΟΑΕΔ

Χατζηδάκης: Ανακοίνωσε την επέκταση του Κέντρου Ανάπτυξης και Έρευνας της ΝΟΚΙΑ

«Κυρίες και Κύριοι,

Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι για τη σημερινή εξέλιξη.

Τον προηγούμενο Απρίλιο, είχαμε την ευκαιρία μαζί με τον Πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, να ενημερωθούμε από τα στελέχη της Nokia για την επέκταση του Κέντρου Ανάπτυξης και Έρευνας της εταιρίας.

Σήμερα, αυτό γίνεται πράξη.

Το Κέντρο Ανάπτυξης και Έρευνας της NSN στην Ελλάδα επεκτείνεται, μεταφέροντας σημαντική τεχνογνωσία στη χώρα μας. Και δημιουργώντας -σε πρώτη φάση-  150 επιπλέον θέσεις εργασίας για τους Έλληνες Μηχανικούς.

Έτσι, το Κέντρο θα συμβάλλει ακόμη περισσότερο, στην ανάπτυξη της καινοτομίας και στην παραγωγή προϊόντων και εφαρμογών, για κορυφαίους τηλεπικοινωνιακούς οργανισμούς ανά τον κόσμο.

Θέλω, όμως, να σημειώσω πως ειδικά για εμάς, η επέκταση του Κέντρου Έρευνας και Ανάπτυξης της NSN, είναι τριπλά σημαντική.
◦Πρώτον, διότι γίνεται τώρα, μέσα στην κρίση.
◦Δεύτερον, διότι αφορά σε έναν τομέα τεχνολογικής αιχμής, όπου η Ελλάδα έχει μεγάλες δυνατότητες.
 
◦Και τρίτον, διότι εκτελείται από μια μεγάλη και αξιόπιστη εταιρία σε διεθνές επίπεδο.
Εκτός των άλλων, λοιπόν, αυτή η επένδυση αποτελεί και μια ψήφο εμπιστοσύνης προς τη χώρα, με χειροπιαστό αποτέλεσμα.
 
◦Στέλνει το μήνυμα πως η Ελλάδα έχει αλλάξει και προσφέρει ένα φιλικό επιχειρηματικό περιβάλλον σε όλους όσοι επενδύουν στις προοπτικές της.
 
◦Στέλνει το μήνυμα πως η Ελλάδα διαθέτει σημαντικά συγκριτικά πλεονεκτήματα - είμαστε άλλωστε 10οι διεθνώς, ως προς τη διαθεσιμότητα καταρτισμένων μηχανικών και σχετικών επιστημόνων.

◦Στέλνει το μήνυμα, τέλος, πως η Ελλάδα θέλει και μπορεί να αλλάξει το παραγωγικό της μοντέλο – να στραφεί στην καινοτομία, την έρευνα και την τεχνολογία.
Η σημερινή εξέλιξη έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά νέων επενδυτικών κινήσεων από αρκετές πολυεθνικές εταιρίες.
Όλες αυτές οι κινήσεις επιβεβαιώνουν πως πλέον αναγνωρίζονται οι προσπάθειες των Ελλήνων.
Οι διαρθρωτικές αλλαγές που έγιναν και γίνονται, πιάνουν τόπο.
Και φέρνουν καρπούς.

Από πλευράς μας, ως Κυβέρνηση, θα συνεχίσουμε  τις μεταρρυθμίσεις ώστε να γίνει η οικονομία μας πιο ανταγωνιστική, πιο εξωστρεφής, φιλικότερη στην επιχειρηματικότητα και τις επενδύσεις.

Διότι αυτό είναι το κλειδί για την έξοδο από την κρίση.

Μονάχα οι επενδύσεις μπορούν να δώσουν νέες ευκαιρίες για τις επιχειρήσεις μας και νέες δουλειές για τους Έλληνες.

Μονάχα έτσι η πατρίδα μας θα  ανακάμψει και θα επιστρέψει στην ανάπτυξη.

Με τις σκέψεις αυτές, θέλω να συγχαρώ ξανά την NSN για την επέκταση των δραστηριοτήτων της που έχει άμεσο πρακτικό αποτέλεσμα, αλλά και έναν συμβολισμό ιδιαίτερης αξίας.

Σας ευχαριστώ».
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • ΑΓΡΟΤΕΣ
Up
Close
Close
Κλείσιμο