Ειδήσεις Ανακοινώσεις ΥΠ.ΟΙΚ. - ΙΚΑ - ΟΑΕΔ

Νέα ηλεκτρονική υπηρεσία ενημέρωσης στοιχείων διεύθυνσης κατοικίας ασφαλισμένου

ΙΔΡΥΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ
ΕΝΙΑΙΟ ΤΑΜΕΙΟ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΜΙΣΘΩΤΩΝ

ΤΡΙΤΗ 26 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2013                    

Γραφείο Τύπου & Δημοσίων Σχέσεων       
/ Αγ. Κωνσταντίνου 8, 104 31 Αθήνα
* 210-5215109, 210-5215460, 5215340, 5215343, 5215345,
fax: 210-5225137,
email: [email protected]  

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Νέα Ηλεκτρονική Υπηρεσία Ενημέρωσης Στοιχείων Διεύθυνσης Κατοικίας Ασφαλισμένου.

Σας ενημερώνουμε ότι σήμερα τέθηκε σε λειτουργία ηλεκτρονική υπηρεσία (στην ιστοσελίδα www.ika.gr/Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες/Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες Προς Ασφαλισμένους – Συνταξιούχους), που απευθύνεται, στη παρούσα αρχική (πιλοτική) φάση, σε ορισμένες κατηγορίες άμεσων  ασφαλισμένων, για  να καταχωρήσουν τα στοιχεία της διεύθυνσης κατοικίας τους, ώστε να τους αποσταλεί σε αυτή η αυτοκόλλητη ετικέτα ανανέωσης ασφαλιστικής ικανότητας για το ασφαλιστικό έτος 2014 (1/3/2014-28/2/2015).
 
Η νέα υπηρεσία θα είναι  διαθέσιμη έως 4/12/2013:

● στους υπαλλήλους που μισθοδοτούνται από το Ι.Κ.Α. – Ε.Τ.Α.Μ. (προσωπικό Ι.Κ.Α. - Ε.Τ.Α.Μ.  και   Ε.Ο.Π.Υ.Υ.)
και μέχρι 8/12/2013 στους υπαλλήλους:
● των Υπουργείων (εφόσον υπάγονται στην ασφάλιση του Ι.Κ.Α.-Ε.Τ.Α.Μ.),
● των Ν.Π.Δ.Δ. - πλην Ο.Τ.Α. (εφόσον υπάγονται στην ασφάλιση του Ι.Κ.Α.- Ε.Τ.Α.Μ.)  και
● των επιχειρήσεων του ιδιωτικού τομέα, που διέκοψαν τη λειτουργία    τους εντός του 2013.

Σε περίπτωση αδυναμίας πρόσβασης στην Υπηρεσία, οι ανωτέρω  ενδιαφερόμενοι να απευθύνονται στο Τμήμα Μητρώου Ασφαλισμένων οποιουδήποτε Υποκαταστήματος του Ι.Κ.Α.-Ε.Τ.Α.Μ., προκειμένου να καταχωρηθούν τα ορθά ατομικά τους στοιχεία στο Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα του Ιδρύματος.

Όσοι δεν χρησιμοποιήσουν την υπηρεσία θα λάβουν τις ετικέτες στη διεύθυνση κατοικίας τους, όπως αυτή έχει καταχωρηθεί στο Μητρώο Φορολογουμένων της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων του Υπουργείου Οικονομικών  (TAXIS).

Οι λοιπές κατηγορίες ασφαλισμένων  δεν χρειάζεται να προβούν σε οποιαδήποτε ενέργεια, αφού η αποστολή σε αυτούς  των αυτοκόλλητων ετικετών ανανέωσης ασφαλιστικής ικανότητας για το ασφαλιστικό έτος 2014  θα γίνει με την ίδια διαδικασία που γινόταν κατά τα προηγούμενα έτη.

Η Διοίκηση του Ι.Κ.Α.-Ε.Τ.Α.Μ., στοχεύοντας στη διαρκή βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους πολίτες, σχεδιάζει, αφού αξιολογήσει τα αποτελέσματα από τη πιλοτική λειτουργία της παρούσας ηλεκτρονικής υπηρεσίας, να θέσει στη διάθεση όλων των ασφαλισμένων ηλεκτρονική υπηρεσία, μέσω της οποίας θα καταχωρούν τις αλλαγές των στοιχείων τους, ώστε να μην απαιτείται η προσέλευσή τους στις μονάδες του Ιδρύματος.
         

ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΙΚΑ-ΕΤΑΜ
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο