Ειδήσεις Επενδύσεις -αναπτυξιακά

«Ξεκινούν οι μεταρρυθμίσεις στην αγορά», Άρθρο του Υπουργού Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη στον Τύπο της Κυριακής

Με την επίσκεψη του Πρωθυπουργού στη Γερμανία δόθηκε η ευκαιρία να επιβεβαιωθεί για μία ακόμα φορά, η πρόοδος που έχει συντελεστεί στη χώρα μας τους τελευταίους 17 μήνες.

Στο μέτωπο της δημοσιονομικής προσαρμογής η χώρα μας κατάφερε να σημειώσει το πέμπτο χαμηλότερο έλλειμμα στην ευρωζώνη, ενώ μετά από πολλά χρόνια καταγράφει πρωτογενές πλεόνασμα. Παράλληλα, με ένα πλήθος διαρθρωτικών αλλαγών και μεταρρυθμίσεων, στην αγορά εργασίας, στο ασφαλιστικό, στην απελευθέρωση των αγορών, κερδίζουμε την χαμένη ανταγωνιστικότητα μας δημιουργώντας το κατάλληλο πλαίσιο για να ξαναμπεί η χώρα στον επενδυτικό χάρτη. Οι περισσότεροι αναλυτές προβλέπουν ότι από το 2014 η χώρα μπαίνει σε τροχιά ανάκαμψης και ανάπτυξης.

Στις συναντήσεις που είχαμε μαζί με τον Πρωθυπουργό, παρουσιάσαμε στη γερμανική πλευρά τις αλλαγές που προωθούνται στο Υπουργείο μας τους αμέσως επόμενους μήνες. Σε συνεργασία με τον ΟΟΣΑ χρησιμοποιώντας τη λεγόμενη εργαλειοθήκη του (Toolkit), θα νομοθετήσουμε άμεσα για την άρση των εμποδίων εισόδου στην αγορά στους τομείς της επεξεργασίας τροφίμων, των δομικών υλικών, του λιανεμπορίου, και του τουρισμού. Πρόκειται για μία σειρά από αναχρονιστικές διατάξεις που εμποδίζουν τον ανταγωνισμό κρατώντας ψηλά τις τιμές σε μία σειρά από αγαθά και υπηρεσίες. Επίσης παρουσιάσαμε το νέο Σχέδιο Μεταρρύθμισης για την απλοποίηση της αδειοδότησης  των επιχειρήσεων αξιοποιώντας τις βέλτιστες διεθνείς πρακτικές. Μεταρρύθμιση που στηρίζεται σε ένα σύστημα αυτοσυμμόρφωσης των επιχειρήσεων για να παρακαμφτεί η γραφειοκρατία. Είναι σαφές ότι τα δύο κρίσιμα στοιχεία είναι η ρευστότητα και η πλήρης αποκατάσταση της εμπιστοσύνης. Παράγοντες που συνδέονται μεταξύ τους καθώς η πλήρης αποκατάσταση της εμπιστοσύνης είναι προϋπόθεση για την αντιμετώπιση του προβλήματος της ρευστότητας.

Η συμμετοχή της γερμανικής πλευράς στο Ελληνικό Επενδυτικό Ταμείο μέσω της KfW με 100 εκ ευρώ είναι απόδειξη της εμπιστοσύνης προς την ελληνική πλευρά με ταυτόχρονη ενίσχυση της ρευστότητας. Η έκφραση της αλληλεγγύης και της εμπιστοσύνης των εταίρων μας, θα πρέπει να συνεχισθεί και να φτάσει σε όλους τους Έλληνες αφενός και στις αγορές αφετέρου, καθώς είναι συστατικό στοιχείο της κοινής μας επιτυχίας.

Η χώρα μας βρίσκεται σε ένα κομβικό σημείο. Τα σημάδια ανάκαμψης δεν είναι πολύ μακριά. Για να ολοκληρώσουμε την προσπάθεια απαιτείται αποφασιστικότητα και κοινωνική δικαιοσύνη από την πλευρά μας. Απαιτείται και επιβάλλεται όμως αλληλεγγύη και από τους εταίρους μας για να διαλυθούν τα σύννεφα αβεβαιότητας και αμφιβολιών που δυσκολεύουν το έργο μας. Η επιτυχία του ελληνικού προγράμματος είναι επιτυχία και της Ευρώπης. Πάνω από όλα είναι επιτυχία των Ελλήνων που αξίζουν οι θυσίες τους να πιάσουν τόπο.
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο