Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Έλεγχοι σε ιατρεία, επιχειρήσεις, κέντρα διασκέδασης

Εκτεταμένοι φορολογικοί έλεγχοι της Υπηρεσίας Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος σε ιατρεία, επιχειρήσεις και κέντρα διασκέδασης της Αττικής

Σε ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν το προηγούμενο διάστημα, διαπιστώθηκαν παραβάσεις σχετικές με τη μη έκδοση αποδείξεων παροχής υπηρεσιών, την ανασφάλιστη εργασία κ.λπ.

Σε δύο κέντρα διασκέδασης, βρέθηκαν συνολικά (21) άτομα να εργάζονται χωρίς την προβλεπόμενη ασφαλιστική κάλυψη

Επιπλέον, άλλο κέντρο διασκέδασης, διαπιστώθηκε ότι λειτουργούσε χωρίς την προβλεπόμενη από το νόμο άδεια

Σε αυτή την περίπτωση συνελήφθη ο προσωρινά υπεύθυνος, ενώ διαπιστώθηκε ότι 99 πελάτες, είχαν λάβει Αποδείξεις Λιανικών Συναλλαγών χαμηλότερου αντιτίμου από αυτό που είχαν καταβάλει

Στον αριθμό 11012 και στο e-mail [email protected], οι πολίτες μπορούν να καταγγέλλουν παραβάσεις κατά τη διάρκεια των συναλλαγών τους

Από την Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας & Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, πραγματοποιήθηκαν συντονισμένοι έλεγχοι, που σχετίζονται με τη φορολογική και ασφαλιστική νομοθεσία, σε ιατρεία, επιχειρήσεις και κέντρα διασκέδασης, σε διάφορες περιοχές της Αττικής.

Ειδικότερα, το διάστημα των προηγούμενων ημερών, κλιμάκια αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας, διενήργησαν πλήθος ελέγχων σε διάφορες περιοχές, όπως στην Αθήνα, τον Πειραιά, τη Νέα Σμύρνη, το Μαρούσι, τη Μεταμόρφωση, το Παλαιό Φάληρο, τις Αχαρνές και τη Νίκαια.

Στο πλαίσιο των ελέγχων προέκυψαν παραβάσεις της φορολογικής και ασφαλιστικής νομοθεσίας. Συγκεκριμένα:

Κέντρα διασκέδασης-επιχειρήσεις

    Σε κέντρο διασκέδασης στην Αθήνα, προέκυψε ανακριβής έκδοση ενενήντα εννέα (99) Αποδείξεων Λιανικών Συναλλαγών για την είσοδο ισάριθμων πελατών στο κατάστημα, οι οποίοι ενώ κατέβαλαν το ποσό των 10 ευρώ ο καθένας, έλαβαν απόδειξη αξίας 3 ευρώ, μη έκδοση αποδείξεων για πώληση λουλουδιών συνολικής αξίας 1.104 ευρώ, καθώς επίσης στέρηση αδείας λειτουργίας του καταστήματος και μη επίδειξη χειρόγραφων τηρούμενων φορολογικών στοιχείων (μπλοκ) της επιχείρησης. Σε αυτήν την περίπτωση συνελήφθη ο προσωρινά υπεύθυνος του καταστήματος (46χρονος ημεδαπός), ο οποίος με τη σχηματισθείσα σε βάρος του δικογραφία θα οδηγηθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών. Παράλληλα αναζητείται για να συλληφθεί η ιδιοκτήτρια του κέντρου διασκέδασης (67χρονη ημεδαπή).
    Σε κέντρο διασκέδασης στη Νέα Σμύρνη, δεν επεδείχθη το Ειδικό Βιβλίο Καταχώρησης Νεοπροσλαμβανομένου Προσωπικού (Ε.Β.Κ.Ν.Π.), δεν επεδείχθη ο Πίνακας Προσωπικού, καθώς επίσης βρέθηκαν να απασχολούνται έντεκα (11) άτομα χωρίς ασφαλιστική κάλυψη.
    Σε κέντρο διασκέδασης στη Μεταμόρφωση, προέκυψε ότι εργάζονταν δέκα (10) άτομα χωρίς να είναι καταχωρημένοι στο Ειδικό Βιβλίο Καταχώρησης Νεοπροσλαμβανομένου Προσωπικού (Ε.Β.Κ.Ν.Π.). ενώ δεν ήταν αναρτημένος και δεν επεδείχθη ο Πίνακας Προσωπικού.

Ιατρεία

    Σε ιατρείο μαιευτήρα – χειρουργού γυναικολόγου στις Αχαρνές, διαπιστώθηκαν παραβάσεις του Κώδικα Φορολογικής Απεικόνισης Συναλλαγών (Κ.Φ.Α.Σ.) και συγκεκριμένα μη καταχώρηση μίας ασθενούς στο πρόσθετο Βιβλίο Επίσκεψης Ασθενών για την οποία ωστόσο είχε εκδοθεί φορολογικό στοιχείο και μη εμπρόθεσμη ενημέρωση του Βιβλίου Εσόδων – Εξόδων για τους μήνες Ιανουάριο έως και Σεπτέμβριο του έτους 2013.
    Σε οδοντιατρείο στον Πειραιά, διαπιστώθηκαν παραβάσεις του Κώδικα Φορολογικής Απεικόνισης Συναλλαγών (Κ.Φ.Α.Σ.) και συγκεκριμένα μη εμπρόθεσμη ενημέρωση του Βιβλίου Εσόδων – Εξόδων για τους μήνες Μάιο έως και Σεπτέμβριο του έτους 2013. Επιπροσθέτως, διαπιστώθηκε ότι απασχολούταν ένας εργαζόμενος χωρίς ασφαλιστική κάλυψη, ενώ δεν επεδείχθη το Ειδικό Βιβλίο Καταχώρησης Νεοπροσλαμβανομένου Προσωπικού.

Στις περιπτώσεις που σχηματίστηκαν δικογραφίες, αυτές υποβλήθηκαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, ενώ θα ενημερωθούν και οι αρμόδιες Δ.Ο.Υ., ΙΚΑ ΕΤΑΜ και Σ.ΕΠ.Ε. για την επιβολή των αντίστοιχων διοικητικών κυρώσεων.

Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν όλο το 24ωρο με την Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας & Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, είτε στην ειδική τηλεφωνική γραμμή καταγγελιών 11012, είτε στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected] , προκειμένου να ενημερώσουν για οποιαδήποτε επίμεμπτη ενέργεια, που αφορά φορολογικές ή άλλες παραβάσεις κατά τη διάρκεια πώλησης αγαθών ή παροχής υπηρεσιών.
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο