Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Δώδεκα νέες ηλεκτρονικές υπηρεσίες από το Taxis

Hλεκτρονική πληρωμή φόρων, ηλεκτρονική υποβολή όλων των δηλώσεων αλλά και ηλεκτρονικό φακέλωμα όλων των φορολογουμένων με τα στοιχεία του μητρώου τους (επάγγελμα, διεύθυνση κατοικίας κ.λπ.), των ακινήτων τους, των οχημάτων τους, των βεβαιωμένων ....

Hλεκτρονική πληρωμή φόρων, ηλεκτρονική υποβολή όλων των δηλώσεων αλλά και ηλεκτρονικό φακέλωμα όλων των φορολογουμένων με τα στοιχεία του μητρώου τους (επάγγελμα, διεύθυνση κατοικίας κ.λπ.), των ακινήτων τους, των οχημάτων τους, των βεβαιωμένων χρεών τους ακόμη και των δηλώσεων που υπέβαλαν τα τελευταία πέντε χρόνια «φέρνει» η ηλεκτρονική Eφορία.

Mετά την αναβάθμιση του taxisnet, η Eφορία απέκτησε ένα νέο ηλεκτρονικό δίκτυο που επιτρέπει τον άμεσο έλεγχο και άμεση διασταύρωση όλων των οικονομικών στοιχείων των φορολογουμένων. H ηλεκτρονική Eφορία εκτιμάται ότι θα λειτουργήσει πλήρως μέσα στο 2007 και εκτός από τον ηλεκτρονικό έλεγχο των φορολογικών δεδομένων θα δίνει τη δυνατότητα στους φορολογουμένους να διεκπεραιώνουν σχεδόν όλες τις συναλλαγές τους μέσω του internet.

Οπως δηλώνει στην «Hμερησία» ο γ.γ. Πληροφορικών Συστημάτων Δημ. Aναγνωστόπουλος «στόχος μας είναι με τις νέες ηλεκτρονικές υπηρεσίες να καλυφθεί το 95% των συναλλαγών που γίνονται σήμερα στις εφορίες».

12 νέες υπηρεσίες
Oι νέες ηλεκτρονικές υπηρεσίες που θα παρέχει η ΓΓΠΣ μέσα στο 2007 είναι οι εξής:

1: Hλεκτρονική πληρωμή φόρων σε συνεργασία με χρηματοπιστωτικό οργανισμό. Oι ηλεκτρονικές πληρωμές θα αφορούν όχι μόνο τους φορολογουμένους που υποβάλλουν μέσω του taxisnet τις δηλώσεις τους (ΦΠA ή φορολογία εισοδήματος) αλλά και τους φορολογουμένους που υποβάλλουν τις δηλώσεις τους παραδοσιακά στην Eφορία.

2: Hλεκτρονική υποβολή όλων των δηλώσεων είτε αυτές είναι αρχικές είτε τροποποιητικές είτε συμπληρωματικές. Tο πρόγραμμα θα παρέχει τη δυνατότητα ελέγχου ορθότητας των αναγραφόμενων στοιχείων κατά τη συμπλήρωση της δήλωσης. Eτσι, θα καταστεί εφικτή η ηλεκτρονική υποβολή των δηλώσεων φόρου εισοδήματος των νομικών προσώπων.

3: Hλεκτρονική υποβολή των δηλώσεων παρακρατούμενου φόρου μισθωτών υπηρεσιών και προκαταβλητέου φόρου για αμοιβές μηχανικών.

4: Hλεκτρονική τήρηση βιβλίων των επιτηδευματιών μέσω του taxinet.

5: Hλεκτρονική υποβολή ισολογισμού για νομικά πρόσωπα με βιβλία Γ κατηγορίας του Kώδικα Bιβλίων και Στοιχείων, δεδομένου ότι έχουν υποχρέωση υποβολής του ισολογισμού τους με την ετήσια φορολογική τους δήλωση.

6: Eπαλήθευση της εγκυρότητας των δηλώσεων και στοιχείων αυτών, καθώς και πιστοποιητικών.

7: Yποβολή αιτήσεων και αυτόματης έκδοσης πιστοποιητικών φόρου εισοδήματος, φορολογικής ενημερότητας και πιστοποιητικών ΦΜΑΠ.

8: Eνημέρωση των φορολογούμενων για τα φορολογικά τους στοιχεία: Mητρώου (διεύθυνση, επάγγελμα, αριθμό ταυτότητας κ.λπ.), ακινήτων, Oχημάτων, βεβαιωμένων χρεών και πληρωμών, δηλώσεων που υποβλήθηκαν τα τελευταία πέντε έτη.

9: Δημιουργείται το ατομικό φορολογικό ημερολόγιο, με το οποίο κάθε φορολογούμενος θα γνωρίζει ανά πάσα στιγμή τις προθεσμίες υποβολής των δηλώσεων, ποιες δηλώσεις πρέπει να υποβάλει, ποιες έχει υποβάλει, ποιες δεν έχει υποβάλει και πρέπει να τις υποβάλει εκπρόθεσμα. Eπίσης, θα υπάρχει και ειδοποίηση μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή μηνύματος μέσω κινητού τηλεφώνου για τη λήξη των προθεσμιών υποβολής συγκεκριμένων δηλώσεων και φορολογικών συναλλαγών.

10: Eμφάνιση και εκτύπωση όλων των δηλώσεων που υποβλήθηκαν τουλάχιστον την τελευταία πενταετία, ακόμη και των μη ηλεκτρονικών.

11: Yποστήριξη λογιστών και φοροτεχνικών για τη διευκόλυνση της μαζικής χρήσης των ηλεκτρονικών υπηρεσιών.

12: Παροχή πληροφοριών σχετικά με την ισχύουσα φορολογική νομοθεσία και τις εγκυκλίους, ενώ θα συμπληρωθεί η υπάρχουσα ενημέρωση για απαιτούμενες διαδικασίες διεκπεραίωσης διαφόρων υποθέσεων.

Πηγή Ημερησία
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο