Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Αναδιοργάνωση στη φορολογική και τελωνειακή διοίκηση


Συνεδρίασε το γνωμοδοτικό συμβούλιο της γενικής γραμματείας Δημοσίων Εσόδων

Η διοικητική αναδιοργάνωση και η αναμόρφωση της φορολογικής διοίκησης και του φοροεισπρακτικού μηχανισμού, βρέθηκαν στο επίκεντρο της δεύτερης συνεδρίασης του γνωμοδοτικού συμβουλίου της γενικής γραμματείας Δημοσίων Εσόδων, που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Οικονομικών, υπό τον Γενικό Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων κ. Χάρη Θεοχάρη.

Σκοπός του γνωμοδοτικού συμβουλίου είναι η παροχή συμβουλών σε μείζονα θέματα στρατηγικής της φορολογικής και τελωνειακής διοίκησης, συμπεριλαμβανομένων θεμάτων ανθρώπινου δυναμικού, ο έλεγχος υλοποίησης του στρατηγικού σχεδίου φορολογικής διοίκησης σε σχέση με τους στόχους και η υποστήριξη της φορολογικής και τελωνειακής διοίκησης στις σχέσεις της με άλλους φορείς.

Μέλη του γνωμοδοτικού συμβουλίου είναι οι, Θεόδωρος Φορτσάκης (Καθηγητής Νομικής, Πρόεδρος του Τμήματος Νομικής του ΕΚΠΑ), Γιάννης Σταυρόπουλος (Δικηγόρος στον 'Αρειο Πάγο και στο ΣτΕ), Κατερίνα Σαββαΐδου (Λέκτορας στη Νομική Σχολή του ΑΠΘ), Frank Daly (πρώην επικεφαλής της Ιρλανδικής Φορολογικής Διοίκησης 2002-2008) και Mats Sjostrand (πρώην επικεφαλής της Σουηδικής Φορολογικής Διοίκησης 1999-2009).

Πηγή Το Βήμα
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο