Ειδήσεις Ανακοινώσεις Συλλόγων

Ε.Σ.Κ.Ο. - Ελληνικά Λογιστικά Πρότυπα - Κωδικός 049 φορολογικών δηλώσεων

Ε. Σ. Κ. Ο.
Ενωτική Συντονιστική Κίνηση Οικονομολόγων
Σεπολίων 9, Πλ. Αττικής , Τ.Κ. 10443, Αθήνα
e-mail: [email protected]
Τηλ: 2108820002
κινητό: 6932273425

Αθήνα 22/11/2013

Α)ΠΡΟΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΛΟΓΙΣΤΙΚΑ ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΑΙ ΣΥΝΑΦΕΙΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ,
Β)ΚΩΔ-049 ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΩΝ ΔΗΛΩΣΕΩΝ”

Συναδέλφισσες –Συνάδελφοι,

Οικονομολόγοι-Φοροτεχνικοί,
 
Πριν από 10 ημέρες έδωσα μία υπόσχεση στον πολύ καλό μου φίλο και συνάδελφο Δημήτρη Τσαμόπουλο, ότι δεν θα επιτεθώ ξανά προς συναδέλφους, συνεπώς απαξιώ την οργιώδη φρασεολογία της χθεσινής ανακοίνωσης της Π.Ο.Φ.Ε.Ε. σχετικά με τον ΚΩΔ.049 των φορολογικών δηλώσεων, γιατί γνωρίζουν πολύ καλά ότι με τις προσπάθειες όλων μας επετεύχθη η παράταση της 25/11/2013 και η αφαίρεση της προϋπόθεσης περί  “ΝΟΜΙΜΩΝ ΛΟΓΙΣΤΙΚΩΝ ΓΡΑΦΕΙΩΝ” και τηρώντας την παραπάνω υπόσχεση προχωρώ σε πιο φλέγοντα ζητήματα όπως τα Ελληνικά Λογιστικά Πρότυπα και το ΕΓΛΣ όπου έχουμε να παρατηρήσουμε τα παρακάτω:
 
Με μεγάλη αγανάκτηση και ταυτόχρονα απορία αναγνώσαμε το προσχέδιο νόμου “ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΛΟΓΙΣΤΙΚΑ ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΑΙ ΣΥΝΑΦΕΙΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ” και ανιχνεύοντας τον υπογράφοντα του κειμένου δεν μπορούμε να καταλάβουμε πως είναι δυνατόν ένα προσχέδιο νόμου να το υπογράφει ένας οποιοσδήποτε υποψήφιος του ΟΕΕ μιας οποιασδήποτε παράταξης. Δεν μπορούμε να καταλάβουμε το οφθαλμοφανές ατόπημα και κραυγαλέο ολίσθημα στο να υπογραφεί και να παρουσιάζει ένα προσχέδιο νόμου συγκεκριμένος υποψήφιος με την Δ.Η.Κ.Ι.Ο. ονόματι Γιαννόπουλος Παναγιώτης.
 
Προλαμβάνοντας το επίσημο Υπουργείο Οικονομικών, αγνοώντας κυβερνητικά στελέχη, και γράφοντας στα παλαιότερα των υποδημάτων του τους συνυποψήφιούς του στο Ο.Ε.Ε. πραγματικά αναρωτιόμαστε από πού και με ποιόν τρόπο προμηθεύτηκε και δημοσίευσε επισήμως το προσχέδιο του νόμου και θέτω ένα ερώτημα στους συνυποψήφιούς του της Δ.Η.Κ.Ι.Ο. αν το ανέχονται, το επικροτούν, ή το αποδοκιμάζουν.

Εμείς ως Ε.Σ.Κ.Ο. θα κρίνουμε τα παραπάνω προσχέδιο του νόμου, όταν βγει σε δημόσια διαβούλευση, και μας γνωστοποιηθεί επισήμως από κρατικούς φορείς.
 
Κοιτάζουμε μπροστά για την προάσπιση των συμφερόντων όλων των Οικονομολόγων και την ανάσταση του επαγγέλματος μέσα από την μεγάλη μας νίκη στις εκλογές του Οικονομικού Επιμελητηρίου.   

Μετά τιμής

Για την Συντονιστική Επιτροπή

Ο Πρόεδρος                                     
Ίσαρης Δημήτρης                                       

Μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής
Θανάσης Παπαθανασίου
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο