Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Mastercard: Χρήση πιστωτικών και χρεωστικών καρτών κατά της φοροδιαφυγής

Η παροχή κινήτρων για την ενίσχυση της χρήσης των πιστωτικών και χρεωστικών καρτών προκειμένου να περιορισθεί το φαινόμενο της φοροδιαφυγής ήταν μία από τις προτάσεις που συζήτησε με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά ο διευθύνων σύμβουλος της Mastercard, Ajay Banga σε συνάντηση τους στο Μέγαρο Μαξίμου.

Σημειωτέον πως η συγκεκριμένη πρόταση έχει επαναδιατυπωθεί στο παρελθόν από τη Mastercard, απλώς αυτή τη φορά διατυπώθηκε στο υψηλότερο επίπεδο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η απάντηση της ελληνικής πλευράς (σ.σ. στη συνάντηση ήταν παρόντες ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Ν. Μηταράκης και ο προϊστάμενος του Γραφείου Στρατηγικής και Ψηφιακού Σχεδιασμού του πρωθυπουργού, Δημήτρης Πτωχός) ήταν πως το συγκεκριμένο ζήτημα βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε φάση συζητήσεων. Επίσης, συζητήθηκαν θέματα όπως είναι τα οφέλη από τη χρήση των ανέπαφων συναλλαγών (contactless payments) και της χρήσης των κινητών τηλεφώνων για την διεκπεραίωση συναλλαγών.

Mastercard: Χρήση πιστωτικών και χρεωστικών καρτών κατά της φοροδιαφυγής

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, υπήρξαν δύο ακόμη προτάσεις από την πλευρά της Mastercard, την οποία εκπροσώπησαν, εκτός του κ. Banga, και ο πρόεδρος Ευρώπης, Χαβιέ Πέρεζ και ο γενικό διευθυντής του ελληνικού γραφείου, Θάνος Γεραμάνης. Η πρώτη αφορούσε την παροχή προς την ελληνική κυβέρνηση εξειδικευμένων ψηφιακών εργαλείων και εφαρμογών που θα επέτρεπαν την επέκταση των ηλεκτρονικών προμηθειών (e-procurement) από όλους τους κρατικούς φορείς, με αποτέλεσμα την εξοικονόμηση δαπανών και τον περιορισμό της γραφειοκρατίας.

Επίσης, οι άνθρωποι της Mastercard πρότειναν την παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών προς το υπουργείο Τουρισμού προκειμένου να αξιοποιηθούν τα στοιχεία από τις δαπάνες των ξένων τουριστών σε άλλες χώρες, προκειμένου να μπορέσει το υπ. Τουρισμού να εντοπίσει τις κατηγορίες εκείνες όπου πρέπει να δώσει έμφαση για να επιτευχθεί το στοίχημα η Ελλάδα να καταστεί τουριστικός προορισμός καθ' όλη τη διάρκεια του έτους.

Πηγή Ημερησία


Ετικέτες για αναζήτηση φοροδιαφυγή Mastercard


Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο