Ειδήσεις Ανακοινώσεις Συλλόγων

Ε.Σ.Κ.Ο. - Το επάγγελμα του οικονομολόγου

Ε. Σ. Κ. Ο.
Ενωτική Συντονιστική Κίνηση Οικονομολόγων
Σεπολίων 9, Πλ. Αττικής , Τ.Κ. 10443, Αθήνα
e-mail: [email protected]
Τηλ: 2108820002
κινητό: 6932273425
                                                                                           
ΤΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΤΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΥ

Αθήνα 20/11/2013

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Διαλέξαμε να γράψουμε αυτά τα λόγια απευθυνόμενοι προς τα Μέλη του ΟΕΕ, ξεκινώντας με την εισαγωγή που περιγράφει ανά χώρα τα τεχνικά επαγγελματικά χαρακτηριστικά ενός Λογιστή. Σας στέλνουμε λοιπόν, σε ιστοσελίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, προκειμένου να δώσουμε δείγμα γραφής τόνου, διάθεσης, ύφους και δράσης της Ενωτικής Συντονιστικής Κίνησης Οικονομολόγων –Ε.Σ.Κ.Ο., που είναι η παράταξη που θα διεκδικήσει την ψήφο σας στις επερχόμενες εκλογές του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, της κίνησης που γνωρίζει, θέλει και μπορεί.

Profession with the following word in the name or in any translation: Accountant

Προέλευση: http://ec.europa.eu/internal_market/qualifications/regprof/index.cfm?action=regprofs&regprof=Accountant&quid=1&mode=asc&pagenum=1&maxrows=15#top

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Διεκδικούμε τη ψήφο σας για να δώσουμε ζωή και δύναμη στο Επιμελητήριο ΜΑΣ. Για να διεκδικήσουμε τον σεβασμό της Πολιτείας, να συμβάλλουμε ουσιαστικά στην αναγέννηση της οικονομίας, να μπορέσουμε να ανταγωνιστούμε με όρους ελεύθερου ανταγωνισμού τους Ευρωπαίους συναδέλφους που μας ανταγωνίζονται στην Ελλάδα και το εξωτερικό και να καταξιωθούμε στη συνείδηση της κοινωνίας μας. Νοιώθουμε και εμείς την ανάγκη να αναπροσδιορίσουμε τους όρους λειτουργίας του επαγγέλματος μας σε συνθήκες ορθολογισμού, μακριά από αυτοσχεδιασμούς και προχειρότητες που θα εξυπηρετούσαν ξένες σκοπιμότητες.

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Ως Μέλη του ΟΕΕ είμαστε αλληλέγγυοι μεταξύ μας. Δεν υφίσταται καμία διαφορά μεταξύ του Οικονομολόγου που εργάζεται σε Ελεγκτική Εταιρεία, σε Τράπεζα, στο Υπουργείο Οικονομικών, ως Ελεύθερος Επαγγελματίας Λογιστής-Φοροτεχνικός, ή Μελετητής. Ίσως κάποτε η κατάσταση της Οικονομίας να εξασφάλιζε την ισοβιότητα συγκεκριμένων «επαγγελματικών ταυτοτήτων». Παγκοσμιότητα και ύφεση όμως έδωσαν απότομο τέλος σε αυτό το καθεστώς.

Η ψήφος σας θα μας δώσει τη δυνατότητα να διεκδικήσουμε το Ευρωπαϊκό επαγγελματικό αυτονόητο. Η αυξημένη πολυπλοκότητα των νόμων, το αυστηρό ποινολόγιο, οι νέες ρυθμίσεις που έρχονται άμεσα και οι επερχόμενες μεγάλες και απότομες μετακινήσεις στελεχών σε κλάδους της οικονομίας (Τράπεζες, Δημόσιο, ελεγκτικο-λογιστικές εταιρείες), επιβάλλουν εκβιαστικά την υιοθέτηση επαγγελματικών δικαιωμάτων αναλόγων των χωρών της ΕΕ και δυνατότητα να συνεταιριζόμαστε ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ, στα πρότυπα των ελεγκτικο-λογιστικών εταιρειών που δραστηριοποιούνται στη χώρα μας.

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Κοιτάξτε μας χωρίς ενδοιασμό στα μάτια. Είμαστε εδώ και θα είμαστε και αύριο. Μαζί! Σαν στελέχη του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα, σαν ελεύθεροι επαγγελματίες, σαν δάσκαλοι, σαν πρότυπα λειτουργών και επαγγελματιών που κυβερνώνται από ηθική, επαγγελματική κατάρτιση και εφαρμόζουν Κώδικες Δεοντολογίας και Ορθών Πρακτικών.

Σας περιμένουμε στο ξεκίνημά μας, γιατί έφθασε η ώρα της ανανέωσης με νέους  και  σωστούς  συναδέλφους.

Γιατί  μόνο έτσι, ΟΛΟΙ  ΜΑΖΙ  ΜΠΟΡΟYΜΕ!
 
Γρηγόρης Ταπεινός
Μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής της Ε.Σ.Κ.Ο.
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο