Ειδήσεις Τεχνολογία

3 στους 10 Έλληνες συνδέονται στο ίντερνετ μέσω του κινητού τους τηλεφώνου, σύμφωνα με τα στοιχεία της Focus Bari

3 στους 10 Έλληνες συνδέονται στο ίντερνετ μέσω του κινητού τους τηλεφώνου, σύμφωνα με τα στοιχεία της Focus Bari

Την ψήφο εμπιστοσύνης των Ελλήνων καταναλωτών συνεχίζει να κερδίζει το κινητό τηλέφωνο ως μέσο σύνδεσης στο διαδίκτυο, καθώς περισσότεροι από 3 στους 10 χρήστες, που συνδέονται από το σπίτι, επιλέγουν αυτόν τον τρόπο, για να περιηγηθούν. Μάλιστα, η τάση είναι διαρκώς αυξανόμενη, αφού, σύμφωνα με την έρευνα Web ID της Focus Bari για την περίοδο Μαρτίου - Σεπτεμβρίου 2013, το ποσοστό των χρηστών, που συνδέονται στο διαδίκτυο μέσω κινητού, ανερχόταν το Σεπτέμβριο σε 33% από 25% τον Ιούνιο.

Ανοδικά κινείται και ο αριθμός των χρηστών του διαδικτύου, που επιλέγει να συνδεθεί μέσω tablets και i-pad, καθώς το Σεπτέμβριο του 2013 έφθανε το 8,2% από 4,5% τον Ιούνιο και μόλις 2,4% το Δεκέμβριο του 2012, αν και ποσοστιαία η διείσδυση των tablets - ως μέσο σύνδεσης στο διαδίκτυο - παραμένει χαμηλή για τα ελληνικά νοικοκυριά. Στο μεταξύ, σχεδόν αμελητέο είναι το ποσοστό εκείνων που επιλέγουν να περιηγηθούν στο διαδίκτυο μέσω της τηλεοπτικής τους συσκευής, καθώς τόσο τον Ιούνιο όσο και το Σεπτέμβριο του τρέχοντος έτους, μόλις που έφθανε το 1%.

Η μεγάλη πλειοψηφία των Ελλήνων χρηστών του ίντερνετ, που συνδέεται από το σπίτι, εξακολουθεί να επιλέγει το laptop ως μέσο σύνδεσης στο διαδίκτυο (ποσοστό 63% το Σεπτέμβριο από 52% τον Ιούνιο του 2013). Δεύτερο δημοφιλέστερο μέσο σύνδεσης από το σπίτι παραμένει ο σταθερός ηλεκτρονικός υπολογιστής, με ποσοστό 53% το Σεπτέμβριο του 2013, από 37% τον Ιούνιο του ίδιου χρόνου.

Συνολικά, η διείσδυση του ίντερνετ στην Ελλάδα κινείται - παρά την οικονομική κρίση - ανοδικά και σύμφωνα με την έρευνα Web ID της Focus Bari για την περίοδο Μαρτίου - Σεπτεμβρίου 2013, έφθασε στο 73% τον Σεπτέμβριο από 71% τον Ιούνιο. Η δε μέση διάρκεια χρήσης του internet ανά ημέρα, όπως προκύπτει από τα ίδια στοιχεία, είναι 2,2 ώρες. Από τα στοιχεία της έρευνας προκύπτουν, εξάλλου, ενδιαφέροντα στοιχεία σχετικά με τις τηλεπικοινωνιακές ανάγκες των Ελλήνων και πως αυτές καλύπτονται σήμερα. Για παράδειγμα, η έρευνα αποκαλύπτει ότι το 65% επιλέγει κάποιο συνδυαστικό πακέτο τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών (double/triple play) από 63% που ήταν τον Ιούνιο.

Δημοφιλή τα social media
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Focus Bari ανοδική είναι και η διείσδυση των social media στην Ελλάδα, καθώς περισσότεροι από 2 στους 3 σημερινούς χρήστες του ίντερνετ δηλώνει ότι επισκέπτεται μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Από τους συμμετέχοντες που δήλωσαν ότι έκαναν χρήση υπηρεσιών κοινωνικής δικτύωσης το Σεπτέμβριο του 2013 το 49% είχε λογαριασμό στο Facebook, το 7% το Twitter, το 8% στο Youtube και το 5% στο Google+.

Από την έρευνα προκύπτει, εξάλλου, ότι ένα ποσοστό 20% (Σεπτέμβριος 2013) από 18% (Ιούνιος 2012) επιλέγει, πλέον, να κάνει τις αγορές του μέσω του διαδικτύου, ενώ ένα ποσοστό 21% (από 19%) χρησιμοποιεί εφαρμογές (apps) στο smartphone του.
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο