Για χρέη στο δημόσιο το 2013 συνελήφθησαν 2.267 άτομα

Οικονομικές Ειδήσεις

20 Νοέμβριος 2013
Taxheaven.gr

Η συνολική οφειλή ανέρχεται στα 9,2 δισ. ευρώ

Οι συλληφθέντες για χρέη προς το Δημόσιο και άλλα φορολογικά αδικήματα από την αρχή του χρόνου έως και 30 Σεπτεμβρίου του 2013 ανέρχονται στους 2.267.

Αυτά είναι τα στατιστικά στοιχεία που τηρούνται στην αρμόδια υπηρεσία του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας στη Διεύθυνση Δημόσιας Ασφάλειας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία αυτά, που διαβιβάστηκαν στη Βουλή από τον υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Νίκου Δένδια, το συνολικό ποσό της οφειλής των 2.267 ατόμων που συνελήφθησαν ανέρχεται στα 9.226.765.454,33 ευρώ.

Όπως εξάλλου γίνεται γνωστό από τον υπουργό Δημόσιας Τάξης, στο ίδιο χρονικό διάστημα, οι υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας χειρίστηκαν 365 υποθέσεις οφειλετών του Δημοσίου, στο πλαίσιο των οποίων εκδηλώθηκαν οι προβλεπόμενες από τον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας ενέργειες, χωρίς ωστόσο να πραγματοποιηθούν συλλήψεις των υπαιτίων λόγω προηγούμενης διευθέτησης των χρεών τους προς το δημόσιο.

Τα στοιχεία διαβιβάστηκαν μετά από ερώτηση του ανεξάρτητου βουλευτή Νίκου Νικολόπουλου.

Στη Βουλή διαβιβάστηκε και έγγραφο του υπουργού Δικαιοσύνης, Χαράλαμπου Αθανασίου, ως απάντηση σε αντίστοιχη ερώτηση του βουλευτή, με το οποίο γίνεται γνωστό ότι τα συναρμόδια υπουργεία αξιολογούν το πλαίσιο που ρυθμίζει τα των διοικητικών και ποινικών κυρώσεων και όπου χωρούν βελτιώσεις, αυτές θα υπάρξουν.