Αποτελέσματα live αναζήτησης

Αβέβαιο αν θα υπάρξει συμφωνία με την τρόικα έως το Eurogroup της 9ης Δεκεμβρίου

19 Νοέμβριου 2013 Σχόλια
  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτά
  • Πυρετώδεις διαβουλεύσεις με τους εκπροσώπους των δανειστών
Στίγμα για τις σκληρές διαπραγματεύσεις που διεξάγονται μεταξύ κυβέρνησης και τρόικας έδωσε το μεσημέρι κορυφαίος παράγοντας του υπουργείου Οικονομικών, επισημαίνοντας ότι είναι αβέβαιο το εάν θα έχει υπάρξει συμφωνία έως το Eurogroup της 9ης Δεκεμβρίου.

«Αν και λεπτό-λεπτό μειώνουμε τη διαφορά μας στο δημοσιονομικό κενό με την τρόικα, είναι 50-50 οι πιθανότητες να προλάβουμε να κλείσουμε έως τις 9 Δεκεμβρίου», δήλωσε χαρακτηριστικά ο συγκεκριμένος παράγοντας.

Όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ, σημειώνεται ότι τα τεχνικά κλιμάκια έχουν λάβει τις παρατηρήσεις των στελεχών του υπουργείου Οικονομικών και των επικεφαλής της τρόικας και προσπαθούν να περιοριστεί η διαφορά μεταξύ των δύο πλευρών στο δημοσιονομικό κενό, αλλά και να κλείσουν οι τέσσερις προαπαιτούμενες δράσεις, ώστε να ανοίξει ο δρόμος για την εκταμίευση, έως το τέλος του έτους, του 1 δισ. ευρώ, που εκκρεμεί από τον περασμένο Ιούλιο.

Πάντως, την προσεχή Πέμπτη, ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας και οι επικεφαλής της τρόικας θα αναχωρήσουν για τη συνεδρίαση του Eurogroup, χωρίς ακόμη να έχει προσδιοριστεί ο χρόνος επιστροφής στην Αθήνα των εκπροσώπων των δανειστών.



Πηγή: Newsbeast.gr


Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης