Αποτελέσματα live αναζήτησης

Δεν αγνοήθηκαν οι φορείς της αγοράς και οι προτάσεις τους για την έκθεση του ΟΟΣΑ αναφέρει το Υπ. Ανάπτυξης

19 Νοέμβριου 2013 Σχόλια
  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 2 λεπτά
ΥΠΑΑΝ

Τρίτη, 19 Νοεμβρίου 2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με αφορμή ερωτήματα σχετικά με τη μελέτη του ΟΟΣΑ για τον ανταγωνισμό σε κρίσιμους τομείς της οικονομίας και το αν προηγήθηκε διάλογος με τους φορείς της ελληνικής αγοράς για το θέμα, από το υπουργείο Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας διευκρινίζονται τα εξής:

1. Το Σεπτέμβριο του 2012 εστάλη επιστολή προς το σύνολο των φορέων της αγοράς και τις καταναλωτικές οργανώσεις με την οποία το υπουργείο ζητούσε συγκεκριμένες προτάσεις για την άρση των εμποδίων στον ανταγωνισμό. Στην πρόσκληση ανταποκρίθηκαν οι εξής φορείς: Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου, Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών, ΠΑΣΕΓΕΣ, Κέντρο Προστασίας Καταναλωτών, Ένωση Καταναλωτών Ποιότητα Ζωής (ΕΚΠΟΙΖΩ), ΙΝΚΑ Κρήτης, Ένωση Προστασίας Καταναλωτών ν. Σερρών, Ένωση Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας, Ένωση Καταναλωτών Καλλιθέας, Ένωση Προστασίας Καταναλωτών ν. Κιλκίς, Σύνδεσμος των εν Ελλάδι Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων (HATTA), Σύνδεσμος Ανωνύμων Εταιριών και ΕΠΕ, ΣΕΒ, Ένωση Βιομηχανιών Ηλιακής Ενέργειας, Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων, καθώς και μεμονωμένες επιχειρήσεις και πρόσωπα. Όλες οι απαντήσεις κοινοποιήθηκαν στον ΟΟΣΑ. Επισυνάπτεται το κείμενο της επιστολής.

2. Η ομάδα εργασίας του ΟΟΣΑ που εκπόνησε τη μελέτη, πραγματοποίησε με πρωτοβουλία της συναντήσεις με πλήθος φορέων, στους οποίους περιλαμβάνονται οι οργανώσεις: Σύνδεσμος Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΕΒ), Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων, Ελληνικός Σύνδεσμος Βιομηχανιών Επωνύμων Προϊόντων, Ινστιτούτο Έρευνας Λιανεμπορίου Καταναλωτικών Αγαθών, Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος, Σύνδεσμος Ελληνικών Βιομηχανιών Τροφίμων, Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Λιανικής Πώλησης Ελλάδος, Ελληνική Ένωση Βιομηχανιών Ψύχους, Σύνδεσμος Εταιριών Εμπορίας Πετρελαιοειδών Ελλάδος, Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Διεθνούς Διαμεταφοράς και Επιχειρήσεων Logistics Ελλάδος, Σύνδεσμος Ελληνικών Χημικών Βιομηχανιών, Σύνδεσμος Εταιριών Φαρμάκων Ευρείας Χρήσεως, ECR Hellas (Efficient Consumer Response), Ένωση Χαλυβουργιών Ελλάδος, Οργανισμός Κεντρικών Αγορών και Αλιείας, Ένωση Μαρινών Ελλάδος, Οργανισμός Λιμένος Πειραιώς, Σύνδεσμος των εν Ελλάδι Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων (HATTA), Ένωση Ελληνικού Βιβλίου, Ένωση Τσιμεντοβιομηχανιών Ελλάδος, Ελληνική Ένωση Αλουμινίου, Σύνδεσμος Ελληνικής Βιομηχανίας Απορρυπαντικών και Σαπώνων Ομοσπονδία Αρτοποιών Ελλάδος, καθώς και με εκπροσώπους επιχειρήσεων, υπουργείων, φορέων και οργανισμών που έχουν άμεση ή έμμεση σχέση με το αντικείμενο του ανταγωνισμού στις συγκεκριμένες αγορές.

Σύμφωνα με την ενημέρωση από τον ΟΟΣΑ, ζητήθηκαν επίσης συναντήσεις με την Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου, την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων, τον Σύνδεσμο Τουριστικών Επιχειρήσεων Ενοικιάσεως Αυτοκινήτων καθώς και με μεμονωμένες επιχειρήσεις, που δεν ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση.

Συνεπώς οι αναφορές σύμφωνα με τις οποίες αγνοήθηκαν οι φορείς της αγοράς και οι προτάσεις τους δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα.


Από το Γραφείο Τύπου


Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης