Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Στην Ευρωβουλή το πρόβλημα των ανασφάλιστων Ο.Α.Ε.Ε.

Επιστολή, του Γιώργου Φλωρά, που υπογράφει ως ένας από τους 380.000 ασφαλισμένους-ανασφάλιστους του ΟΑΕΕ

Πηγή:www.capital.gr

ΟΙ ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ ΠΡΟΣ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ

Η επιστολή προς τους Ευρωβουλευτές μεταφράστηκε στα αγγλικά και στα ισπανικά από συναδέλφους.Την έστειλα σε όλους τους Ευρωβουλευτές καθώς και σε όλα τα μέλη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (στους Επιτρόπους). Η επιστολή στάλθηκε και στο γραφείο του Ραιχενμπαχ εδώ στην Ελλάδα. Την ίδια επιστολή έστειλα και σε όλους τους ανταποκριτές ξένου τύπου στην Ελλάδα. Επίσης την έστειλα και σε όλους τους Έλληνες Βουλευτές.

Παρακάτω θα βρείτε την επιστολή στα Ελληνικά, Αγγλικά και Ισπανικά προς κάθε χρήση

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

ΑΘΗΝΑ 28/10/2013

ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ
ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Αξιότιμες κυρίες και κύριο Ευρωβουλευτές, Αξιότιμα μέλη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής

Είμαστε 1000 από τους 380.000 έλληνες και ελληνίδες ασφαλισμένους στον Οργανισμό Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ) που εδώ και δυο χρόνια τουλάχιστον αδυνατούμε να πληρώνουμε τις ασφαλιστικές μας εισφορές. Το σύνολο των ασφαλισμένων στον ΟΑΕΕ είναι 750.000.

Συγκεντρωθήκαμε σε μια ομάδα ώστε να μπορέσουμε να ακουστούμε γιατί εκτιμούμε ότι η πλειοψηφία αυτών που λαμβάνουν αποφάσεις στην Ελλάδα και για την Ελλάδα αγνοούν σημαντικά σημεία του προβλήματος.

Επικοινωνούμε με τους εκπροσώπους των Ευρωπαίων Πολιτών διότι οι αποφάσεις στην Ελλάδα λαμβάνονται κατόπιν της εγκρίσεως της Τρόικα, στην οποία πρωτεύοντα ρόλο διαδραματίζει η Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ζητάμε την κατανόησή σας και την βοήθειά σας.

1. Ο ΜΥΘΟΣ

Όλοι οι Έλληνες επιχειρηματίες και ελεύθεροι επαγγελματίες (δηλαδή οι ασφαλισμένοι στον ΟΑΕΕ) φοροδιαφεύγουν, έχουν τεράστια «μαύρα» εισοδήματα και δεν τους έχει αγγίξει η κρίση.

1. Η ΑΛΗΘΕΙΑ

Από τους 750.000 ασφαλισμένους του ΟΑΕΕ οι 380.000 αδυνατούν να καταβάλουν κάθε μήνα τις ασφαλιστικές τους εισφορές. Το αποτέλεσμα είναι ότι επιβαρύνονται με τεράστιους τόκους (100%) της οφειλής, στερούνται ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης αυτοί και οι οικογένειές τους, δεν μπορούν να θεωρήσουν τα φορολογικά τους έγγραφα και διώκονται ποινικά για τα χρέη τους στο δικό τους ασφαλιστικό Ταμείο.
Ποιος λογικός άνθρωπος θα επέλεγε τα παραπάνω αν μπορούσε να πληρώνει τις εισφορές του κάθε μήνα?

2. Ο ΜΥΘΟΣ

Η ελληνική κυβέρνηση και η τρόικα έχουν προτείνει την δυνατότητα να διακανονιστούν τα χρέη προς τον ΟΑΕΕ αλλά οι οφειλέτες δεν επιθυμούν να πληρώσουν. Για όσους δεν πληρώνουν θα χρησιμοποιήσουν μέτρα αναγκαστικής είσπραξης και κατασχέσεις για να εισπράξουν.

2. Η ΑΛΗΘΕΙΑ

Οι Έλληνες επιχειρηματίες και ελεύθεροι επαγγελματίες που οφείλουν στον ΟΑΕΕ επιθυμούν να διακανονίσουν τις οφειλές τους για να αποφύγουν τις δυσμενείς συνέπειες. Για να μην έχουν τεράστιους τόκους, για να έχουν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, για να μην οφείλουν. Όμως τα εισοδήματα των επιχειρηματιών και των ελευθέρων επαγγελματιών έχουν μειωθεί τα τελευταία τρία χρόνια κατά τουλάχιστον 50% και σε πολλές περιπτώσεις ξεπερνάνε το 80%. Είναι αδύνατον να μπορέσουν να αποπληρώσουν τις οφειλές τους με τους όρους που έχει αποφασίσει η Ελληνική Κυβέρνηση και η Τρόικα.
Έχουμε προτείνει ρεαλιστικούς όρους αποπληρωμής όμως κανείς δεν το συζητάει. Γιατί? Εμείς θέλουμε να αποπληρώσουμε αλλά δεν μπορούμε. Η σημερινή πραγματικότητα επιβάλει την αποπληρωμή σε πάρα πολλές δόσεις. Αλλιώς απλά δεν θα πληρωθούν ποτέ οι οφειλές.
Τα μέτρα αναγκαστικής είσπραξης και οι κατασχέσεις δεν θα αποδώσουν αφού δεν μπορείς να εισπράξεις από κάποιον που πραγματικά δεν έχει να σου πληρώσει.

3. Ο ΜΥΘΟΣ

Η μηναία εισφορά για τον ΟΑΕΕ είναι περίπου 400-450 ευρώ για έναν τεράστιο αριθμό ασφαλισμένων, ιδίως αυτών που οφείλουν. Το ποσό της εισφοράς στην Ελλάδα δεν ορίζεται ποσοστιαία με βάση το εισόδημα αλλά το αποφασίζει ο Υπουργός Εργασίας. Με βάση τα Ευρωπαϊκά δεδομένα η εισφορά για ασφάλιση των ελευθέρων επαγγελματιών δεν πρέπει να ξεπερνά το 15%-20% του μηνιαίου εισοδήματος του ασφαλισμένου. Δηλαδή η εισφορά σήμερα αντιστοιχεί σε μηνιαίο εισόδημα 2.000€-2.250€

3. Η ΑΛΗΘΕΙΑ

Το μέσο εισόδημα σήμερα για τους ελεύθερους επαγγελματίες και τους επιχειρηματίες που οφείλουν χρήματα στον ΟΑΕΕ δεν ξεπερνάει τα 1.000€. Δηλαδή οι μηνιαίες εισφορές αντιστοιχούν στο 50% του μηνιαίου εισοδήματος. Πως είναι δυνατόν να πληρωθούν αυτές οι εισφορές?
Όλοι οι φορείς που μας εκπροσωπούν έχουν ζητήσει να επιλέγουμε ελεύθερα σε ποια κλίμακα ασφάλισης θα είμαστε, ώστε να μπορούμε να την πληρώνουμε. Ο ΟΑΕΕ επιμένει και αποφασίζει την κλίμακα που θα πληρώνουμε με βάση τα χρόνια ασφάλισης.

4. Ο ΜΥΘΟΣ

Η Ελλάδα βγαίνει από την κρίση και σε λίγο καιρό θα μπει στην Ανάπτυξη και θα αρχίσουν να βρίσκουν δουλειά οι 1.500.000 άνεργοι (ποσοστό ανεργίας περίπου 30%). Αφού η Ελλάδα θα μπει στην Ανάπτυξη οι δανειστές της θα μπορέσουν να πάρουν πίσω τα δάνειά τους.

4. Η ΑΛΗΘΕΙΑ

Το 98% των θέσεων εργασίας στην Ελλάδα, παραδοσιακά, το έδιναν οι ασφαλισμένοι στον ΟΑΕΕ, οι μικρομεσαίοι εργοδότες. Σήμερα η πλειοψηφία αυτών είναι αδύνατο να επιχειρήσει, είναι αδύνατο να ανοίξει νέα επιχείρηση ή να επεκτείνει την υπάρχουσα αφού επειδή οφείλει ο επιχειρηματίας ή ο ελεύθερος επαγγελματίας στον ΟΑΕΕ δεν μπορεί να πάρει άδεια να λειτουργήσει φορολογικά την επιχείρησή του. Στις αρχές του 2014 μερικές δεκάδες χιλιάδες επιχειρήσεις θα κλείσουν επειδή ο επιχειρηματίας οφείλει στον ΟΑΕΕ και δεν θα πάρει το απαραίτητο χαρτί για να θεωρήσει τα φορολογικά του βιβλία, οπότε θα κλείσει αυτόματα. Άρα η ανεργία θα αυξηθεί.

5. Ο ΜΥΘΟΣ

Οι 380.000 Έλληνες επιχειρηματίες και ελεύθεροι επαγγελματίες δεν έχουν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη επειδή δεν πληρώνουν τις εισφορές τους στον ΟΑΕΕ.

5. Η ΑΛΗΘΕΙΑ

Ο ΟΑΕΕ κάθε μήνα χρεώνει όλους αυτούς τους 350.000 ασφαλισμένους με το ποσό των 92,5€ για την παροχή της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης. Όμως επειδή οφείλουμε τις εισφορές δεν μας την παρέχει. Και αναρωτιόμαστε, αφού δεν την πληρώνουμε γιατί μας την χρεώνει? Αφού η εισφορά για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη είναι άμεσα ανταποδοτική, δηλαδή πληρώνουμε αυτόν τον μήνα για να έχουμε τώρα περίθαλψη, γιατί μας χρεώνει χωρίς να μας την παρέχει?
Το αποτέλεσμα είναι να αυξάνει σημαντικά το χρέος μας στον ΟΑΕΕ για κάτι που δεν μας παρέχει. Και όμως ο ΟΑΕΕ προχωράει σε ποινική δίωξη και κατασχέσεις για τα ποσά αυτά, τα οποία όμως δεν μας παρέχει.

Η ΦΡΙΚΙΑΣΤΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΟΙΚΑ

Όσο και αν ακούγεται άρρωστο η παρακάτω ανάλυση έγινε από τους εκπροσώπους της Τρόικας σε συνάντηση με το επιτελείο του Υπουργού Εργασίας. Όταν συζητήθηκε το θέμα των ασφαλισμένων του ΟΑΕΕ που δεν έχουν σήμερα ιατροφαρμακευτική κάλυψη, οι εκπρόσωποι της Τρόικας ανέλυσαν το τι σημαίνει να πεθάνουν 10.000 ασφαλισμένοι του ΟΑΕΕ (προ σύνταξης) επειδή δεν τους παρέχει ο ΟΑΕΕ ιατροφαρμακευτική κάλυψη, ενώ την έχουν ανάγκη λόγω προβλημάτων υγείας.
Υπολόγισαν την ετήσια σύνταξη επί 20 χρόνια καθώς και το ετήσιο κόστος περίθαλψης (αφού η υγεία τους ήδη είναι προβληματική) και εμφάνισαν ένα κονδύλι της τάξεως των 3-4 δις ευρώ ως μελλοντικό όφελος του ΟΑΕΕ. Με αυτό τον τρόπο εκτιμούν ότι θα εξυγιανθούν τα οικονομικά του ΟΑΕΕ!!! Με τον θάνατο χιλιάδων ασφαλισμένων που δεν θα αντέξουν!!!!

Αξιότιμες κυρίες και κύριοι Ευρωβουλευτές

Εμείς θέλουμε να μπορούμε να πληρώνουμε τις εισφορές μας και να μην οφείλουμε. Θέλουμε να μπορούν οι οικογένειες μας και εμείς να έχουμε ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Όμως η Ελληνική Κυβέρνηση και η Τρόικα έχουν διαφορετική άποψη.
Αν ήμασταν οι «πονηροί», με τα κρυφά και αδήλωτα στην εφορία εισοδήματα, δεν θα μας ενδιέφερε, θα είχαμε χρήματα και θα πληρώναμε. Δεν είμαστε όμως.

Ελπίζουμε να ενημερώσετε σχετικά τις Κυβερνήσεις σας ώστε να μας αντιμετωπίσει διαφορετικά η Τρόικα.

Με εκτίμηση

Φλωράς Γιώργος
Ένας από τους 380.000 ασφαλισμένους-ανασφάλιστους του ΟΑΕΕ και για λογαριασμό 1000 συναδέλφων που συγκεντρωθήκαμε για να σας ενημερώσουμε
Μέλος στο Διοικητικό Συμβούλιο του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών
Πανεπιστημίου 59 Αθήνα 10564
Τηλ. 00302105232621
Email [email protected]


ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΑ ΑΓΓΛΙΚΑ
 
ATHENS 28-10-2013

TO THE MEMBERS OF THE EUROPEAN PARLIAMENT
TO THE EUROPEAN COMMISSION

Esteemed ladies and gentlemen Members of the European Parliament, Honorable Members of the Commission,

We are 1.000 of the 380.000 Greek men and women insured at the Greek Insurance Institution for Entrepreneurs (OAEE) who, for at least two years, have been unable to pay our insurance fees. There is a total of 750.000 entrepreneurs insured with OAEE.
We formed this group in order to raise our voice and bring the situation to light because we believe that the majority of the decision makers in Greece and for Greece are not aware of some of the most important aspects of the problem.
We are communicating with the representatives of the European citizens because the decisions are taken in Greece with the approval of the Troika, in which the primary role is played by the European Union.
We ask for your understanding and your help.

1. MYTH
All Greek entrepreneurs and self-employed (i.e. insured OAEE) evade taxes, have massive ' black ' incomes and have not been touched by the crisis.

1. The TRUTH
Out of the 750.000 insured at OAEE, 380.000 fail to pay their monthly insurance fees. As a result they are fined with huge interest (100 % of the debt), lack health care for themselves and their families, are not allowed to obtain insurance clearance in order to continue operating and are prosecuted for their debts to OAEE.
Who in their right mind would choose all that over paying the fees monthly, if they could afford to?

2. MYTH
The Greek government and the troika have offered settlement options to OAEE members but they (380.000 members) do not wish to pay. For those who do not pay the state proceed to compulsory measures and foreclosures of personal property to collect.

2. The TRUTH
Greek entrepreneurs and self-employed businessmen in debt to OAEE wish to settle their debts in order to avoid the adverse consequences. They want to settle in order not to be charged with huge interest, in order to have health care for themselves and their families, in order not to be in debt. But the income of entrepreneurs and self-employed businessmen has dropped in the past three years by at least 50 % and in many cases over 80%. It is impossible for them to pay back debts with the terms decided by the Greek government and the Troika.

We have proposed realistic repayment terms but no one listens. Why? We do want to pay back but it is just impossible. Today's reality dictates repayment in a lot of installments. Otherwise simply the debts will not be repaid.  
The measures will fail because you cannot collect from someone who really cannot pay you.

3. MYTH
The monthly fee for OAEE members is about 400-450 euros for the majority of the members, particularly those in debt. The fee in Greece is not defined as a percentage based on actual income but it is decided by the Minister of Labor and it applies vertically. Based on European data, the insurance fee for the self-employed should not exceed 15% -20 % of their monthly income. This means that currently OAEE fees correspond to a monthly income of 2.000 € -2.250 €.

3. The TRUTH
The average income today for self-employed and entrepreneurs in debt to OAEE does not exceed 1.000 €. This practically means that the monthly fees equal 50 % of one’s monthly income. How is it possible to pay these fees?
All unions have proposed that members freely choose the insurance scale they can afford according to their income. But OAEE persists that this scale should continue to be chosen according to the years of insurance. This practically means that one continues to be charged with top fees regardless of the state of the economy and the subsequent drop of income.

4. MYTH
Greece is out of the crisis and will soon go into development, thus the 1.500.000 unemployed (unemployment rate of around 30%) will now begin to find work. Since Greece will develop again, the lenders will be able to get back their loans.

4. The TRUTH
98% of jobs in Greece are, traditionally, provided by members of OAEE, i.e. small and medium company owners. Today the majority of them find it impossible to operate. It is impossible to open new businesses or expand existing ones because due to the debts towards OAEE, it is not possible to obtain the insurance clearance the state requires in order to allow them to continue operating.

Without insurance clearance it is impossible to obtain tax clearance which is necessary in order for a business to be able to issue tax forms of any kind (receipts, invoices etc.). In early 2014, tens of thousands of companies will automatically go out of business because any owner who owes to OAEE and cannot repay under the current, absurd settlement terms will be unable to obtain the necessary insurance clearance required by the Tax Department. So unemployment will boom.

5. MYTH
380.000 OAEE members in debt who cannot settle do not have health care and this is only logical. No payment, no health care and that is the end of that.

5. The TRUTH
OAEE monthly charge all those 380.000 members the amount of €92,5  for the provision of health care. But because we have debts, OAEE refuse to provide it. The question is why are we charged for something they refuse to provide? The result is that a) our debt grows and interest is piled up b) we are threatened with prosecution and foreclosures and all this for being charged for services not provided.

The horrifying ANALYSIS OF THE TROIKA

As sick as it sounds, the following analysis was made by the representatives of the Troika during a meeting with the staff of the Ministry of Labor. When discussing OAEE members with no health insurance due to debt, the representatives of the Troika analyzed what it will mean if 10.000 of those die (before retirement) because they do are not provided with the OAEE medical coverage they need due to health issues.
They calculated the annual pension for 20 years and the annual cost of care for them (since their health is already poor) and showed an amount of around 4.3 billion euros future benefit to OAEE. This is the way they expect the financial purging of OAEE to come about! By the death of thousands of members who will not last!!

Esteemed ladies and gentlemen Members of the European Parliament, Honorable Members of the Commission,

We do want to be able to pay our fees and not be in debt. We do want our families to have health care. But the Greek government and the Troika have a different view.
If we were “the bad guys” with hidden and undeclared income to the IRS, we would not be interested; we would have money to pay the fees or private health care. But we are not and we cannot.

We sincerely hope you will listen to our desperate cry for help and inform your governments about it.

I remain at your disposal for any further information or documentation you may require.

Sincerely

Floras George
Member of the Board of the Athens Chamber of Commerce
Spokesman for the 1000 insured-uninsured members of OAEE who gathered

59 Panepistimiou Avenue, 10564, Athens, Greece
Tel 00302105232621
Email [email protected]
 
ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΑ ΙΣΠΑΝΙΚΑ
 
Floras Yorgos
Miembro del Consejo de Administración
de la Cámara del Comercio de Atenas
Panepistimíu 59 ,Atenas 10564
Tel: 00302105232621
Email: [email protected]

                                                                                  Atenas, 28 de octubre de 2013

Ilustrísimos Señores y Señoras Eurodiputados:
Estimados señores de la Comisión Europea:
Asunto: Información sobre la situación de los asegurados en el Organismo de Seguro de los Trabajadores por Cuenta Propia en Grecia
   Mediante la presente nos pongamos en contacto con ustedes para informarles sobre la situación de los asegurados en el Organismo de Seguro de los Trabajadores por Cuenta Propia en Grecia (O.A.E.E)
   Pertenecemos a un grupo de mil Trabajadores por Cuenta Propia en Grecia. Somos 1000 de los 380.000 beneficiarios del Sistema de Seguridad Social (O.A.E.E), que desde hace más de dos años nos sentimos incapaces de pagar nuestras cotizaciones.   La totalidad de los asegurados en (O.A.E.E) somos 750.000.
   Nos hemos reunido en un grupo con la intención de ser oídos porque según nuestra opinión la mayoría de las personas  que están encargados a tomar decisiones en Grecia y para Grecia ignoran puntos muy importantes de nuestro problema.
Nos ponemos en contacto con ustedes porque las decisiones en Grecia se toman después de que Troika lo confirma y está claro que la E.E. toma un papel muy importante dentro de Troika.   Por eso les pedimos su  comprensión y su apoyo
1º  Mito
Todos los empresarios y los trabajadores autónomos en Grecia evaden impuestos y tienen una enorme cantidad de ingresos negros y la crisis económica no les ha tocado
1ª  Verdad
De los 750.000 trabajadores autónomos en Grecia que están asegurados por (O.A.E.E) l os 350.000 se sienten incapaces de realizar el pago de las respectivas cotizaciones. Como si fuera poco se gravan con impuestos enormes que llegan a un 100% de sus deudas  y al mismo tiempo ellos mismos y los miembros de sus familias se privan de la asistencia sanitaria. Además no pueden autentificar sus documentos fiscales y se enfrentan a  pleitos criminales por no haber pagado sus cotizaciones en su Caja de Seguros correspondiente (O.A.E.E).
Nos preguntamos ¿Quién ser humano lógico si tuviera la oportunidad y los medios de pagar sus deudas, prefiriría no hacerlo y dejarse llevar por la inseguridad?
2º  Mito
El Gobierno Griego y La Troika han propuesto a los aseguradores que arreglen sus deudas al (O.A.E.E) pero los deudores no quieren pagar. Aparte de eso, para los que no pagan se van a tomar medidas forzosas, tales como órdenes de embargo, para la recaudación de las deudas.
2ª  Verdad
Los empresarios y los trabajadores por cuenta propia  griegos que tienen deudas al Organismo de Seguro de los Trabajadores por Cuenta Propia en Grecia (O.A.E.E),desean arreglar sus deudas para evitar las consecuencias desagradables , para que tengan acceso a la asistencia sanitaria y por supuesto para que no estén endeudados.  Pero sus  ingresos laborales  se han disminuido radicalmente durante los últimos tres años,  por lo menos en  una cantidad que llega en casos al 50% y es verdad que hay casos en los que se han disminuido en un nivel que casi sobrepasa el 80%.
Es completamente imposible  que salden sus deudas según los requisitos del Gobierno Griego y de la Troika.
Nosotros hemos les hemos propuesto unos requisitos de saldo de las deudas pero nadie presta atención a dichas propuestas. ¿Por qué?
Nosotros queremos realizar el pago de las respectivas cotizaciones por períodos mensuales pero no estamos capaces de hacerlo. Dentro de  la realidad contemporánea, de la crisis económica, es preciso de haya la posibilidad de una mayor cantidad de plazos. De otro modo nunca se podrán ser pagadas.
3º  Mito
Las cotizaciones al (O.A.E.E) para la mayoría de los asegurados fluctúan entre los 400 y los 450 euros en los plazos mensuales, especialmente para los que están endeudados.
 El nivel del importe de la cotización a la Seguridad social de los trabajadores autónomos en Grecia no se realiza según  los ingresos de cada trabajador sino está definido por el Ministro de Trabajo.
Según los datos europeos la cotización  a la Seguridad social de los Trabajadores por Cuenta propia no debe sobrepasar el 15% 20% de los ingresos mensuales de cada asegurado. Es decir que dicha cotización corresponde a unos ingresos mensuales que oscilan entre los 2000 y los 2250 euros.
3ª Verdad
Hoy en día el promedio de los ingresos mensuales de los Trabajadores por Cuenta propia, que están endeudados a su  Caja del Seguro no sobrepasa la cantidad de 1000 euros. O sea la cotización mensual corresponde a un 50% de los ingresos mensuales.
¿Cómo se pueden ser pagadas estas cotizaciones?
 Todas las entidades que representan a los Trabajadores por Cuenta propia han pedido de que haya la posibilidad de que cada asegurado elija libremente y que determine por su cuenta propia el nivel de la  escala de su participación . Pero (O.A.E.E)   insista que las personas cubiertas por dicho organismo paguen a base de cuándo se haya producido la afiliación.
4º  Mito
Otro mito es que Grecia saldrá del túnel de la crisis económica de dentro de poco tiempo, que va a entrar en la vía de Desarrollo y por consiguiente los 1.500.000 parados (una tasa de desempleo de 30%) En el caso de que Grecia entre la vía de desarrollo podrá saldar la deuda a los acreedores.
4ª  Verdad.
Tradicionalmente  en Grecia el 98% de los puestos de trabajo se los ofrecían los Trabajadores por Cuenta propia y los microempresarios que están asegurados por (O.A.E.E).  Pero hoy en día para la  mayoría de los  trabajadores autónomos y los microempresarios  les es imposible ampliar el campo se sus actividades  ya que están endeudados a la Caja de Seguros correspondiente (O.A.E.E) Como consecuencia de esa situación no tienen acceso a la autentificación de sus documentos fiscales y por consiguiente no se puede funcionar su empresa.
Se supone que a principios de 2014 muchas microempresas van a darse de baja por dicho problema y por supuesto se aumentará el desempleo.

5º Mito
Los 350.000 microempresarios griegos y los Trabajadores por Cuenta propia no tienen acceso a la asistencia sanitaria porque no realizan el pago de las respectivas cotizaciones.
5ª Verdad
El Organismo de Seguro de los Trabajadores por Cuenta Propia (O.A.E.E) cada mes cobra a cada uno de los 350.000 asegurados que además están endeudados, con la cuantía de 92,5 euros para el acceso a la asistencia sanitaria.
Ya que los Trabajadores por cuenta propia no están capaces a realizar el pago de las respectivas cotizaciones  no podemos obtener ningún tipo de Seguro Social.
Los Trabajadores por cuenta propia debemos cotizar tanto para la cobertura de vejez, para tener derecho a una pensión de vejez,  como para la asistencia sanitaria.
La cotización de la asistencia sanitaria es recompensada directamente. Es decir para cada mes que cotizamos tenemos acceso. En este punto nos preguntamos ¿por qué nos cobra el Organismo (O.A.E.E) la cotización para la asistencia sanitaria, cada mes, ya que se trata de  un servicio que en realidad no nos lo ofrece?

EL ANALISIS HORROROSO DE TROIKA
El siguiente análisis se ha realizado por los representantes de Troika durante la reunión con la plana mayor del Ministro de Trabajo. Aunque parezca horroroso es completamente verdadero.
El caso de que los asegurados de (O.A.E.E) no tienen cobertura sanitaria , fue discutido entre Troika y la plana mayor del Ministro de Trabajo, entonces  los representantes de Troika expusieron su análisis sobre el beneficio que tenga el fallecimiento de unos 10.000 asegurados con problemas de salud antes de que ellos hubieron alcanzado la edad determinada para tener acceso a la pensión integra , a causa de que su Caja social no les ofreciera acceso a la asistencia sanitaria.
Han calculado que por una pensión integra que se da por 20 años y por el coste de la cobertura de la asistencia sanitaria (ya que los supuestos asegurados enfrenten problemas de salud)que no se les da hay un beneficio anual para  (O.A.E.E) que alcance 3 4 billones de euros.
De esa manera consideran que los problemas económicos de (O.A.E.E) se resolverán, mediante el fallecimiento de los asegurados que no sobrevivirán!
Estimados Señores y Señoras eurodiputados
Nosotros los Trabajadores por Cuenta propia griegos queremos que seamos capaces de cotizar y que no estemos endeudados. Queremos que nuestros miembros de la familia y nosotros mismos tengamos acceso a la asistencia sanitaria, pero nuestro Gobierno, el Gobierno Griego junto a La Troika tienen otra opinión.
Si fuéramos pícaros con ingresos escondidos y negros podríamos no darnos cuenta y pagar nuestra cotización y seguir sin otro problema pero esto no es nuestro caso.
Esperamos que ustedes estén dispuestos a informar a sus Gobernantes para que Troika nos enfrente de una forma distinta.
Atentamente
Floras Yorgos

Uno de los 380.000 asegurados -sin estar asegurados -del Organismo de Seguro de los Trabajadores por Cuenta Propia en Grecia que nos hemos reunido para informarles.
Miembro del Consejo de Administración
de la Cámara del Comercio de Atenas
Panepistimíu 59 ,Atenas 10564
Tel: 00302105232621
Email: [email protected]


Ετικέτες για αναζήτηση ΟΑΕΕ


Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο