Ειδήσεις Ανακοινώσεις Συλλόγων

Ε.Σ.Κ.Ο. - Η ανεξαρτησία του Ο.Ε.Ε.

Ε. Σ. Κ. Ο.
Ενωτική Συντονιστική Κίνηση Οικονομολόγων
Σεπολίων 9, Πλ. Αττικής , Τ.Κ. 10443, Αθήνα
e-mail: [email protected]
Τηλ: 2108820002
κινητό: 6932273425

Αθήνα 19/11/2013
                                                             
Η ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ ΤΟΥ Ο.Ε.Ε

Συνάδελφοι Οικονομολόγοι,

Δεν υπάρχει τίποτε χειρότερο σε μία χώρα όπως η Ελλάδα, από την ανελευθερία, στην ακύρωση της κυριαρχίας και την  παρέμβαση στην ανεξαρτησία της.

Η ΤΡΟΪΚΑ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ

Και  είναι εδώ για όλα τα παραπάνω διότι με βάση τα αναφερόμενα εδράζεται η οικονομική , κοινωνική και πολιτική κατάσταση της χώρας.

Είμαστε οικονομολόγοι και μας χλευάζουν, όταν αναφερόμεθα στο επάγγελμά μας την σήμερον ημέρα. Γιατί; Αναρωτήθηκε κανένας;
Θα απαντήσω φίλοι και συνάδελφοι με μία φράση. <<Τι και αν είμαστε οικονομολόγοι; Τι κάνουμε; Τι πρέπει; Και τι δεν πρέπει;

Ποιος μας εκπροσωπεί και γιατί; Μας εκπροσωπούν οι Κομματικοί μηχανισμοί του ΔΗΚΙΟ και της ΠΑΣΚΟ και δεν φτάνει αυτό αλλά χρησιμοποιούν και τα δεκανίκια της «ανεξάρτητης ΠΟΦΕΕ» γιατί βλέπετε μόνοι τους δεν μπορούν να διοικήσουν! Και τα νεώτερα είναι η ανάσταση της «ανεξάρτητης ΑΚΙΟΕ» η οποία είναι στην Διοίκηση του Επιμελητηρίου από το 1998 και τώρα ξέθαψε κάποιους καθηγητές Πανεπιστημίου οι οποίοι θυμήθηκαν να πληρώσουν τις Συνδρομές τους και κάποιοι άλλοι να εγγραφούν τώρα στο ΟΕΕ το 2013 ώστε να μπορέσουν να σώσουν την χώρα μας από την καταστροφή!!  

Θεωρώ ότι το ΟΕΕ , ο επιστημονικός φορέας που μας στεγάζει, απέχει από τα δρώμενα, στη χώρα της φτώχειας, της ανεργίας, της μιζέριας και της κακομοιριάς.

Αδυνατούμε να δεχθούμε την συνειδητή απραξία και απουσία του ΟΕΕ από το κέντρο των πολιτικών-οικονομικών  αποφάσεων που θα διαμορφώσουν την ζωή μας για 2 γενιές τουλάχιστον.

Διαλανθάνουν οι παροικούντες την Ιερουσαλήμ, νομίζοντας ότι έχουν έτοιμη την καρέκλα τους, όπως διατείνονται και πηγάζει από το περιβάλλον τους.

Οι ανεξάρτητοι οικονομολόγοι, δεν έχουν σκοπό την ιδιοτέλεια, την καρέκλα και την εναλλαγή των θέσεων.

Η ΕΣΚΟ τους έχει αναστατώσει γιατί δίνει την μάχη και τον αγώνα, για τους ίδιους τους οικονομολόγους, αυτούς που σήμερα υπερηφανεύονται ότι τελούν μυστικοσύμβουλοι της πολιτείας και της κυβέρνησης, χωρίς να γνωρίζουν την καθημερινότητα-αγορά-πεζοδρόμιο ( διότι αυτοί δεν γνωρίζουν από μαντριά, βοσκοτόπους, δασικές εκτάσεις, βαλτώδεις εκτάσεις κλπ.)

Επιτροπές συστήνονται στο Υπουργείο Οικονομικών με προτροπή της Τρόικα για νέα μέτρα και αναρωτιέμαι συμπεριλαμβάνεται το ΟΕΕ στις επιτροπές αυτές  ως θεσμικός παράγοντας; κατεβάζει προτάσεις; έχει άποψη ή είναι “yes man”; Θα είναι πρέπον να αναρτά το ΟΕΕ, τις θέσεις και τις προτάσεις του όταν παρίσταται στις συνεδριάσεις των επιτροπών στην δική του ιστοσελίδα. Είναι όμως εφικτό ή απαγορεύεται άνωθεν;

Η Ενωτική Συντονιστική Κίνηση Οικονομολόγων, είναι μπροστάρης στον αγώνα των αιτημάτων μας, για αλλαγή στο ΟΕΕ για να πάρουμε την θέση που μας αξίζει διότι και το ΤΕΕ και οι Δικηγορικοί Σύλλογοι της χώρας, έχουν την αλληλεγγύη των μελών τους και όχι το ξεπούλημα των συναδέλφων.

Η ΕΣΚΟ μπορεί διότι πνέει άλλος αέρας πλέον, στους συναδέλφους οικονομολόγους όπου και αν βρίσκονται  ή δραστηριοποιούνται.
                                            
ΤΟΛΜΑΜΕ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΔΥΝΑΜΙΚΑ!


Ο Πρόεδρος                                             
Ίσαρης Δημήτρης                                  
                                                                 
Μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής
Θανάσης Παπαθανασίου
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο