Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Μέχρι 9 Δεκεμβρίου η συμφωνία με την τρόικα - Πρόβλημα και με τον φόρο ακινήτων

Συμφωνία μέχρι τις 9 Δεκεμβρίου για όλα τα ανοιχτά «μέτωπα» επιδιώκει η ελληνική κυβέρνηση, σύμφωνα με ανώτατο στέλεχος του υπουργείου οικονομικών, και καθώς συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα.

«Είναι δύσκολο, αλλά θα τα καταφέρουμε, δήλωσε χαρακτηριστικά. Υπενθυμίζεται πως στις 9 Δεκεμβρίου είναι προγραμματισμένη η τελευταία τακτική συνεδρίαση του Eurogroup για το 2013.

Το ανώτατο στέλεχος του ΥΠΟΙΚ παραδέχθηκε ότι κατά τη διαπραγμάτευση ανοίγουν συνεχώς νέα θέματα από την πλευρά της τρόικα, αναφέροντας ως παράδειγμα το κενό που δημιουργεί στο νέο φόρο στα ακίνητα το νέο σχέδιο της κυβέρνησης, κενό το οποίο οι εκπρόσωποι των δανειστών εκτιμούν ως 100 εκατομμύρια ευρώ μεγαλύτερο σε σχέση με το πόσο που προσδιορίζει η κυβέρνηση.

Ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας συναντάται αυτή την ώρα με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά στο Μέγαρο Μαξίμου, κατόπιν των δύο συναντήσεων που είχε με την τριμερή. Η πρώτη συνάντηση έγινε παρουσία του υπουργού Εργασίας, Γιάννη Βρούτση.

Νωρίτερα, η τριμερής συναντήθηκε με τον υπουργό Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκη, όπου σημειώθηκε μερική υποχώρηση των δανειστών σε ό,τι αφορά την απελευθέρωση των εμπορικών μισθώσεων.

Η διαπραγμάτευση συνεχίζεται με στόχο τη γεφύρωση του χάσματος που χωρίζει Αθήνα και τριμερή σε διάφορα «μέτωπα», με δεδομένη την επικείμενη κατάθεση του προϋπολογισμού του 2014 την Πέμπτη.


Η τρόικα «μπλοκάρει» το φόρο ακινήτων

Οι εκπρόσωποι των δανειστών θεωρούν ότι η «τρύπα» στον ενιαίο φόρο ακινήτων μετά τις αλλαγές στο νομοσχέδιο, υπερβαίνει κατά τουλάχιστον 100 εκατ. ευρώ την κυβερνητική εκτίμηση για «τρύπα» 250 εκατ. ευρώ. Όπως μάλιστα ανέφερε κορυφαίος παράγοντας του υπουργείου Οικονομικών, «υπήρξε "φασούλι" από το φόρο ακινήτων, τα 100 εκατομμύρια plus τα κουβεντιάζουμε». Ενώ, στελέχη του οικονομικού επιτελείου προσδιορίζουν το επιπλέον κενό από τον ενιαίο φόρο στα 150 εκατ. ευρώ. Ταυτόχρονα, το κορυφαίο στέλεχος του υπουργείου, επιβεβαίωσε και τη φημολογία για ενστάσεις που προβάλει η τρόικα σχετικά με την περαιτέρω περικοπή του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) για να καλυφθούν οι «τρύπες», λέγοντας ότι «το συζητάμε και για το ΠΔΕ».

Σημειώνεται ότι, αυτή την ώρα ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, έχει μεταβεί στο Μέγαρο Μαξίμου, προκειμένου να ενημερώσει τον πρωθυπουργό για τις νέες εξελίξεις στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα.


Με πληροφορίες από ΣΚΑΙ - Ημερησία - news.gr


Ετικέτες για αναζήτηση ΕΝ.Φ.Α. εμπορικές μισθώσεις ΤΡΟΙΚΑ


Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο