Ειδήσεις Ανακοινώσεις Συλλόγων

Σύλλογος Οικονομολόγων Λογιστών Ν. Θεσσαλονίκης για τις εκλογές Ο.Ε.Ε. - «Να αλλάξουμε πορεία»

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΩΝ ΛΟΓΙΣΤΩΝ ΝΟΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

<[email protected]>

Άρθρο κ. Κωστόπουλου Βασιλείου για τις εκλογές του Ο.Ε.Ε.

Για τον κλάδο των Λογιστών - Φοροτεχνικών η φετινή χρονιά είναι η πιο δύσκολη από άποψη διεκπεραίωσης των επαγγελματικών μας υποχρεώσεων. Η δυσλειτουργία της Δημόσιας Διοίκησης, οι συνεχείς αλλαγές καθώς και οι ασφυκτικές καταληκτικές ημερομηνίες των διαφόρων φορολογικών υποχρεώσεων συνέθεσαν την περίοδο με τις πλέον εξοντωτικές συνθήκες εργασίας για όλους τους Συναδέλφους. Όλη αυτή η κατάσταση επηρέασε αρνητικά την επαγγελματική μας συνέπεια, την οικογενειακή γαλήνη και την υγεία μας.

Επιπλέον χτύπημα για τον κλάδο μας είναι η νέα υποβάθμιση του επαγγέλματος μας με το νόμο 4152/2013 και την εγκύκλιο υπ. αρ. ΠΟΛ.1228/4.10.2013 του Υπουργείου Οικονομικών αφού καθιερώνονται μόνο δύο τάξεις η Α’ και η Β’ αλλά ουσιαστικά μόνο η Β’ δεδομένου ότι το μεγάλο ποσοστό των ελληνικών επιχειρήσεων (90% και άνω) ανήκουν στην κατηγορία των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων.

Το Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος, ο κατ’ εξοχήν εκπρόσωπος των Ελλήνων Οικονομολόγων είναι ουσιαστικά ανύπαρκτο. Την τελευταία τριετία για τους Λογιστές – Φοροτεχνικούς έχει χαθεί ότι είχε επιτευχθεί τα προηγούμενα χρόνια. Αρκετοί Συνάδελφοι αγανακτούν συγκρίνοντας τη δράση της Διοίκησης του Ο.Ε.Ε. με την αντίστοιχη του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος ή ακόμα και με των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος.  Καλώ όλους τους Συναδέλφους να αναλογιστούμε γιατί εμείς, με εκπρόσωπο μας το Ο.Ε.Ε. βρισκόμαστε σ’ αυτή τη θέση. Όλοι πρέπει να γνωρίζουμε ότι οι Δικηγορικοί Σύλλογοι σύμφωνα με το Ν.Δ. 3026/1954 είναι νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου συνδικαλιστικού χαρακτήρα. Το Τ.Ε.Ε. είναι επίσης νομικό πρόσωπο δημοσίου δικαίου όπως και το Ο.Ε.Ε., είναι όμως οφθαλμοφανής η διαφορά δυναμικής τους.

Στις 15 Δεκεμβρίου του 2013 μπορούμε να αλλάξουμε την πορεία του Ο.Ε.Ε. Οι Οικονομολόγοι – Λογιστές είμαστε η πλειοψηφία των μελών του Ο.Ε.Ε.  που έχουμε δικαίωμα συμμετοχής στις εκλογές ανάδειξης των οργάνων διοικήσεως του. Έχουμε δηλαδή τη δύναμη να ανατρέψουμε τα μέχρι τώρα κακώς γενόμενα στον κλάδο μας και είναι πλέον επιβεβλημένη ανάγκη να το κάνουμε.


Κωστόπουλος Βασίλειος
Οικονομολόγος
Πρόεδρος Δ.Σ. Συλλόγου Οικονομολόγων Λογιστών Νομού Θεσσαλονίκης
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο