Ειδήσεις Ανακοινώσεις Συλλόγων

Ε.Σ.Κ.Ο. - Μήνυμα του Νίκου Βερνίκου εφοπλιστή-οικονομολόγου για την αξία συμμετοχής στο ψηφοδέλτιο

Για πρώτη φορά, μετά από πάνω από 30 χρόνια μέλος του ΟΕΕ, δέχτηκα την τιμητική πρόσκληση του φίλου-συνεργάτη Δημήτρη Ίσαρη, επικεφαλής της ΕΣΚΟ, να συμμετάσχω στο ψηφοδέλτιο της γιατί εκτιμώ ότι το ψηφοδέλτιο μας είναι αληθινό και πιστεύω ότι ωρίμασαν οι καιροί και οι συνάδελφοι δεν θα ψηφίσουν αντιπροσώπους πολιτικών κομμάτων.  

Ο επιμελητηριακός θεσμός, τράβηξε το ενδιαφέρον μου μετά την μεταπολίτευση και το τέλος των σπουδών μου στην ΑΣΣΟΕ.

Μετά την ίδρυση του ΟΕΕ το 1980 και εντωμεταξύ σαν 4η γενιά εφοπλιστής από τη Σίφνο, είχα εκλεγεί στη διοίκηση του Ναυτικού Επιμελητηρίου Ελλάδος (ΝΕΕ), ασχολήθηκα με το Επιμελητήριο μας και συνειδητοποίησα ότι εξελίσσετε σε αρένα των πολιτικών κομμάτων.  

Έτσι, αφιέρωσα τον χρόνο και το μεράκι μου, να ασχοληθώ με τα κοινά εκτός από το ΝΕΕ και στα Εμπορικά και Βιομηχανικά Επιμελητήρια.

Σαν Πρόεδρος της Εθνικής Ελληνικής Επιτροπής του Διεθνούς Ελληνικού Επιμελητηρίου (ICC – Ελλάς), με εκ του νόμου μέλη όλα τα εμπορικά επιμελητήρια της Ελλάδος, από το 2003 και επί 10ετίες μέλος των ΔΣ του Ναυτικού Επιμελητηρίου της Ελλάδος και του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιά , είμαι υπερήφανος που πάντα εκλέγομαι χωρίς κομματική υποστήριξη.

Έχω αποκτήσει μια σπάνια εμπειρία για το πώς πρέπει να διοικείται ένα επιμελητήριο, ώστε να αποκτά κύρος και να προσφέρει ανταποδοτικές υπηρεσίες στα μέλη του.

Να προσφέρει υπηρεσίες στον τόπο μας που τόσο τις έχει ανάγκη σήμερα.

Καλώ όλους τους συναδέλφους να ξεχάσουν τα κομματικά ψηφοδέλτια και να υποστηρίξουν τους αξιότερους, αδέσμευτους και πιο άξιους υποψήφιους της ΕΣΚΟ, για να στείλουμε μήνυμα ότι κάτι άλλαξε στις 15 Δεκεμβρίου 2013.


Ο Νίκος Βερνίκος γεννήθηκε το 1945.
Κατάγεται από τη Σίφνο.
Οικονομολόγος, Εφοπλιστής.
Πρόεδρος Διεθνούς Εμπορικού Επιμελητηρίου- Ελλάς (ICC-Hellas).
Επίτιμος Πρόξενος Μεξικού Πειραιώς και Νήσων.
Μέλος Δ.Σ. Ναυτικού Επιμελητηρίου Ελλάδος.
Μέλος Δ.Σ. Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς (ΕΒΕΠ),
Πρόεδρος Τμήματος Ναυτιλιακών Δραστηριοτήτων & Μεταφορών.
Πρόεδρος της Ν.Ε. «ΝΙΚΟΛΑΟΣ Ε. ΒΕΡΝΙΚΟΣ» Ρυμουλκά.
Πρόεδρος ή μέλος Δ.Σ. Ναυτιλιακών και Εμπορικών Εταιρειών Ομίλου Βερνίκου.
Πρόεδρος ΑΧΕΠΑ, Τμήμα Πειραιά «ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ».
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο