Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Στουρνάρας: Πολύ νωρίς το αύριο για συμφωνία με την τρόικα

Ο υπουργός Οικονομικών σημείωσε ότι γίνεται προσπάθεια να γεφυρωθεί το χάσμα που υπάρχει μεταξύ της Αθήνας και της τρόικα όσον αφορά το δημοσιονομικό κενό τους 2014, και επανέλαβε ότι τα χρήματα που απαιτούντα θα προέλθουν από διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις κι όχι από οριζόντια μέτρα.

Αύριο είναι «πολύ νωρίς για να υπάρξει συμφωνία [με την τρόικα]», δήλωσε, το βράδυ της Κυριακής ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, εξερχόμενος από το Μέγαρο Μαξίμου, όπου συμμετείχε στην 8ωρη ευρεία σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό, ενόψει της συνέχισης των διαπραγματεύσεων με την τρόικα αύριο Δευτέρα.

Ο κ. Στουρνάρας σημείωσε ότι γίνεται προσπάθεια να γεφυρωθεί το χάσμα που υπάρχει μεταξύ της Αθήνας και της τρόικα όσον αφορά το δημοσιονομικό κενό τους 2014, και επανέλαβε ότι τα χρήματα που απαιτούντα θα προέλθουν από διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις κι όχι από οριζόντια μέτρα.

Μεγαλύτερη δεξαμενή για την εξεύρεση αυτών των χρημάτων θα είναι, σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών, το νομοσχέδιο για τη μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού συστήματος που έχει προετοιμάσει το υπουργείο Εργασίας.

«Είναι κυρίως θέματα του υπουργείου Κοινωνικών Ασφαλίσεων, είναι θέματα διαρθρωτικά, έχουν να κάνουν με είσπραξη εισφορών αλλά και ορισμένα θέματα, όπως η εφαρμογή ενιαίου μισθολογίου όπου δεν εφαρμόζεται, συγχωνεύσεις οργανισμών και μείωση κόστους», επεσήμανε ο κ. Στουρνάρας.

Από το Μέγαρο Μαξίμου αποχώρησε νωρίτερα και ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, ο οποίος τόνισε ότι με το «οργανωτικό νοικοκύρεμα» που επιχειρείται στο χώρο της ασφάλισης «έχουμε καταφέρει να εξοικονομήσουμε πολύ σημαντικά ποσά», και είμαστε «πολύ κοντά στο στόχο που έχουμε θέσει».

Στο ίδιο μήκος κύματος με τον Γιάννη Στουρνάρα κινήθηκε νωρίτερα, εξερχόμενος από το Μαξίμου, και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Ευάγγελος Βενιζέλος, αποσαφηνίζοντας πως το μήνυμα της κυβέρνησης είναι: «Όχι δημοσιονομικά μέτρα, όχι περικοπές μισθών και συντάξεων».
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο