Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Κανένας αναδρομικός έλεγχος και φορολόγηση αγοραπωλησιών ακινήτων - Ανυπόστατα τα δημοσιεύματα σύμφωνα με το Υπ. Οικ.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
Νίκης 5-7
10180 Αθήνα

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
 Tηλ.: 210-3332553/4
Fax: 210-3332559
e-mail: [email protected]

Κυριακή, 17 Νοεμβρίου 2013

Δελτίο Τύπου

Από το Υπουργείο Οικονομικών ανακοινώνεται ότι τα δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για δήθεν αναδρομικό, από το 2001, έλεγχο και φορολόγηση αγοραπωλησιών ακινήτων, είναι παντελώς ανυπόστατα.

------------

Η ανακοίνωση του ΥΠΟΙΚ Αναφέρεται  σε δημοσίευμα, της εφημερίδας ΕΠΕΝΔΥΤΗΣ σύμφωνα με το οποίοι στην «τσιμπίδα» της εφορίας κινδυνεύουν να πιαστούν χιλιάδες φορολογούμενοι οι οποίοι από το 2001 έως και σήμερα απέκτησαν ακίνητα με τραπεζικό δάνειο αλλά – όπως πρακτικά όλοι – υπέγραψαν συμβόλαιο αγοράς όπου αναγραφόταν η αντικειμενική αξία του ακινήτου, κι όχι το ποσό που πραγματικά πλήρωσαν.

Όπως αναφέρει ο «Επενδυτής», ο υπουργείο Οικονομικών ξεκινά σε πρώτη φάση ελέγχους στις αγοραπωλησίες 182.000 ακινήτων που έγιναν κατά την τελευταία πενταετία, με στόχο την επιβολή αναδρομικών φόρων στα μαύρα εισοδήματα που αντλήθηκαν χάρη στην «ψαλίδα» μεταξύ αντικειμενικής και αγοραστικής αξίας των ακινήτων.

Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, το ΥΠΟΙΚ έχει ζητήσει από τις εμπορικές τράπεζες τα πλήρη στοιχεία όλων όσων έλαβαν δάνεια για αγορά ακινήτου από το 2001 και μετά, προκειμένου να ελεγχθούν όλες οι συναλλαγές.

Παράλληλα, όπως αναφέρει ο «Επενδυτής», δεκάδες ελεγκτές έχουν ήδη προχωρήσει στο άνοιγμα λογαριασμών φυσικών προσώπων που ελέγχουν κατασκευαστικές εταιρείες, καθώς αυτή η οδός φοροδιαφυγής χρησιμοποιείται κατά κόρον από τους επιτήδειους του χώρου της κτηματαγοράς.Ετικέτες για αναζήτηση φορολόγηση ακινήτων έλεγχος


Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο