Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Μείωση του φόρου μεταβίβασης στο 3%

Τη μείωση του φόρου μεταβίβασης θα περιλαμβάνει το νέο φορολογικό νομοσχέδιο για τα ακίνητα.

Ο συντελεστής θα μειωθεί στο 3% το 2014. Ο φόρος αυτός ανέρχεται μέχρι σήμερα στο 8% για το τμήμα της αξίας του ακινήτου έως 20.000 ευρώ και στο 10% για το υπόλοιπο ακίνητο.

Η τρόικα επέμενε να περιληφθεί η μείωση του φόρου μεταβίβασης στο νομοσχέδιο για τη φορολόγηση της ακίνητης περιουσίας, ώστε συνολικά το νομοθέτημα να μεταφέρει το φορολογικό βάρος στην κατοχή και όχι στην αγοραπωλησία.

Για να καμφθούν οι αντιδράσεις των βουλευτών στο φόρο ακινήτων, επιβάλλεται συμπληρωματικός φόρος στο σύνολο της ιδιοκτησίας, με αφορολόγητο όριο τα 300.000 ευρώ. Οι μεγαλοϊδιοκτήτες θα πληρώσουν 380 εκατ. ευρώ περισσότερα απ' ό,τι προβλεπόταν στο αρχικό σχέδιο.

Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι η υπολειπόμενη "τρύπα" των 250 εκατ. ευρώ θα καλυφθεί με αντίστοιχη περικοπή Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, το οποίο θα περιοριστεί στα 6,75 δισ. ευρώ από τα 7 δισ. ευρώ, που προέβλεπε το προσχέδιο του προϋπολογισμού.

Βέβαια, η κυβέρνηση ως επιχείρημα προβάλλει ότι δεν έχει καταφέρει ποτέ να τηρήσει τους στόχους που έχει θέσει στο σχετικό πρόγραμμα. Ενδεικτικό είναι ότι για το 2013 ο αρχικός στόχος ήταν 6,85 εκατ. ευρώ και με τις τελευταίες εκτιμήσεις θα διαμορφωθεί στα 6,65 εκατ. ευρώ. Τα τελευταία 3,5 χρόνια το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων έχει δεχθεί κι άλλες μειώσεις για να καλυφθούν οι δημοσιονομικοί στόχοι.

Δεν αποκλείεται, πάντως, εντός του 2014, να συρρικνωθεί περαιτέρω το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, εφόσον υπάρξουν υστερήσεις στον προϋπολογισμό.

Μοιάζει, συνεπώς, να στερούνται πόροι από την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας για την επιβίωσή της.


Πηγή: news.gr
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο