Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Αντιδράσεις για τις μειώσεις των συντάξεων σε ΤΕΒΕ και ΤΑΕ

Aναστάτωση στους επαγγελματίες συνεχίζει να προκαλεί, παρά τις δεσμεύσεις του υπουργού Απασχόλησης για διορθωτικές κινήσεις, το Προεδρικό Διάταγμα με το οποίο μειώνονται σημαντικά οι συντάξεις κυρίως των ασφαλισμένων του ΤΕΒΕ, αλλά και του ΤΑΕ. ...

Aναστάτωση στους επαγγελματίες συνεχίζει να προκαλεί, παρά τις δεσμεύσεις του υπουργού Απασχόλησης για διορθωτικές κινήσεις, το Προεδρικό Διάταγμα με το οποίο μειώνονται σημαντικά οι συντάξεις κυρίως των ασφαλισμένων του ΤΕΒΕ, αλλά και του ΤΑΕ.


Το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών (ΕΕΑ) σε επιστολή που υπογράφει ο πρόεδρός του κ. Ηλίας Χατζηβασίλογλου, ζητά από τον υπουργό Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας κ. Σ. Τσιτουρίδη την άμεση απόσυρση του ΠΔ και την επαναδιατύπωσή του χωρίς τις μειώσεις των συντάξεων.
Η δήλωση του κ. Τσιτουρίδη στις αρχές Οκτωβρίου, προστίθεται στην επιστολή του ΕΕΑ και η δήλωση ότι δεν θα θιγούν οι συντάξεις των παλαιών ασφαλισμένων, ικανοποιεί μεν ηθικά όμως οι επαγγελματίες βρίσκονται σε κατάσταση ανασφάλειας και για τον λόγο αυτό αναμένουν άμεσα την υλοποίηση της υπόσχεσης του υπουργού Απασχόλησης.
Αναλυτικότερα στην επιστολή του ΕΕΑ αναφέρονται μεταξύ άλλων:
«Η έκδοση του ΠΔ 258/2005 (ΦΕΚ Α΄316/28.12.2005) Καταστατικό του Οργανισμού Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ), που μειώνει τις συντάξεις των συναδέλφων μας επαγγελματιών, είχε ως αποτέλεσμα την έντονη διαμαρτυρία πολλών από αυτούς.
Το συγκεκριμένο ΠΔ προβλέπει αναδρομική εφαρμογή και μειώνει σε μεγάλο ποσοστό τις συντάξεις των παλαιών, προ του 1993, συνταξιούχων του ΤΕΒΕ και σημαντικά τις συντάξεις του ΤΑΕ. Παράλληλα μετατάσσοντας τους παλαιούς ασφαλισμένους στις νέες κατηγορίες του ΟΑΕΕ αυξάνονται οι εισφορές μέσα από την εισαγωγή ανώτερων υποχρεωτικών κατηγοριών.


Θεωρούμε άδικο για τους ασφαλισμένους με 15 - 30 και 40 χρόνια ασφάλισης να μειώνονται οι συντάξεις τους και μάλιστα μετά από πολλαπλές διαβεβαιώσεις από τις εκάστοτε κυβερνήσεις, ότι δεν θα θιγούν τα συνταξιοδοτικά δικαιώματα των παλαιών ασφαλισμένων».
Πηγή Κέρδος

 
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο