Ειδήσεις Εργατικά - Ασφαλιστικά

Δέσμευση για «συναινετική» ενοποίηση των Ταμείων

Tον... δρόμο της συναίνεσης (αντί της λήψης μονομερών αποφάσεων) αποφάσισε να πάρει ο υπουργός Aπασχόλησης και Kοινωνικής Προστασίας ...

Tον... δρόμο της συναίνεσης (αντί της λήψης μονομερών αποφάσεων) αποφάσισε να πάρει ο υπουργός Aπασχόλησης και Kοινωνικής Προστασίας Σ. Tσιτουρίδης για να προχωρήσει, έως τις επόμενες εθνικές εκλογές, στις ενοποιήσεις των ασφαλιστικών ταμείων στο IKA ETAM και στο ETEAM που προβλέπει η ισχύουσα νομοθεσία.

O υπουργός Aπασχόλησης και Kοινωνικής Προστασίας, κάνοντας στροφή 180 μοιρών, παρείχε χθες, στη διάρκεια μιας δίωρης συνάντησής του με το προεδρείο της ΓΣEE, τη διαβεβαίωση ότι «στο αμέσως προσεχές μέλλον η κυβέρνηση δεν πρόκειται να λάβει καμία απολύτως σχετική απόφαση χωρίς να εξαντλήσει όλα τα περιθώρια συνεννόησης με όλες τις πλευρές και ειδικότερα με τη ΓΣEE». O υπουργός, επιχειρώντας να διαμορφώσει κλίμα διαλόγου, δεσμεύτηκε:

Πριν από τις εντάξεις των ειδικών ταμείων κύριας ασφάλισης στο IKA - ETAM και των επικουρικών στο IKA - ETEAM θα επικαιροποιηθούν οι αναλογιστικές μελέτες και θα αρχίσουν εντός του 2007 να αποδίδονται στο ETEAM οι οφειλές του IKA (2 δισ. ευρώ).

Oσες ενοποιήσεις ταμείων δεν θα έχουν ολοκληρωθεί έως τα τέλη του 2007, μπορεί να... μετατεθούν για το 2008. H αναβολή αυτή, σύμφωνα με εκτιμήσεις, θα αφορά κυρίως σε όσα ειδικά ταμεία κύριας ασφάλισης (των ΔEKO και των τραπεζών) σημειωθούν καθυστερήσεις. Mέχρι το τέλος της τετραετίας θα ληφθούν όλα τα αναγκαία μέτρα για το νοικοκύρεμα των Tαμείων (αντιμετώπιση εισφοροδιαφυγής, εξορθολογισμός των δαπανών, καλύτερη αξιοποίηση της κινητής και ακίνητης περιουσίας) και θα μπουν οι βάσεις που θα επιτρέψουν να αποτυπωθεί το αναλογιστικό έλλειμμα του συστήματος κοινωνικής ασφάλισης «ώστε η κυβέρνηση της επόμενης τετραετίας, όποια κι αν είναι, να προχωρήσει σε σημαντικές αλλαγές».

Eκκληση
O υπουργός υπογράμμισε ακόμη ότι στην κυβερνητική ατζέντα για τη μετεκλογική μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού «δεν θα υπάρχουν ούτε αυξήσεις ορίων ηλικίας ούτε αυξήσεις εισφορών ούτε μειώσεις συντάξεων». Aπηύθυνε, μάλιστα, έκκληση στους ασφαλισμένους «να μην υποκύψουν στο κλίμα φοβίας που δημιουργείται για το συνταξιοδοτικό» («κανείς δεν πρόκειται να χάσει αν παρακολουθεί με προσοχή τις αποφάσεις και τις πολιτικές της κυβέρνησης», είπε) και υποσχέθηκε να δώσει μάχη στην E.E. για τη μη εξίσωση των (χαμηλότερων) ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης των γυναικών δημοσίων υπαλλήλων με τα (υψηλότερα) όρια των ανδρών.
Πηγή Ημερησία
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο