Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Πρόταση Ρ. Σπυρόπουλου για δημιουργία ενός Εθνικού Οργανισμού Συντάξεων όπου θα ενταχθούν Ι.Κ.Α., Ο.Α.Ε.Ε. και Ο.Γ.Α.

Ανατροπές στις επικουρικές συντάξεις χιλιάδων Ελλήνων

Βόμβα στις επικουρικές συντάξεις χιλιάδων Ελλήνων, βάζει η πρόταση του διοικητή του ΙΚΑ, Ρ. Σπυρόπουλου για δημιουργία ενός Εθνικού Οργανισμού Συντάξεων (όπου θα ενταχθούν ΙΚΑ, ΟΑΕΕ και ΟΓΑ), για «συνέργειες» στην επικουρική ασφάλιση και παράλληλη δημιουργία Εθνικού Επαγγελματικού Ταμείου.

Κατά τη διάρκεια ημερίδας του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου ο διοικητής του ΙΚΑ αναφέρθηκε:

Στη δημιουργία ενός Εθνικού Οργανισμού Συντάξεων με την ενοποίηση του ΙΚΑ, του ΟΑΕΕ και του ΟΓΑ (με διατήρηση τριών διακριτών κλάδων) σε ορίζοντα τετραετίας.

Στη προώθηση της συνέργειας κύριας, επικουρικής και επαγγελματικής ασφάλισης και ενώ το επόμενο διάστημα αναμένεται να ανοίξει η συζήτηση για την «τύχη» των επικουρικών ταμείων, καθώς με βάση τη νομοθεσία ανάλογα με τα ελλείμματα θα μπαίνει μαχαίρι στις παροχές.

Στη χορήγηση φορολογικών κινήτρων για τα επαγγελματικά ταμεία και την ανάληψη πρωτοβουλιών ίδρυσής τους από τους κοινωνικούς εταίρους.

Η πρόταση για τη δημιουργία Εθνικού Επαγγελματικού Ταμείου μέσω της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης, με τη συμμετοχή τόσο των εργαζομένων όσο και των εργοδοτών εκτιμάται ότι θα οδηγήσει στην ντε φάκτο κατάργηση των επικουρικών ασφαλίσεων

Οι τρεις πυλώνες του νέου συστήματος ασφάλισης θα είναι ο πρώτος στον οποίο θα ανήκει η κύρια και επικουρική ασφάλιση, ο δεύτερος, στον οποίο συγκαταλέγει την Επαγγελματική Ασφάλιση, που παρά τις προσπάθειες δεν έχει προχωρήσει στη χώρα μας, και στον τρίο εντάσσει την ιδιωτική ασφάλιση.
Ο διοικητής πρότεινε, σε βάθος 4 – 5 ετών, την απορρόφηση των επικουρικών ταμείων από τα κύρια ταμεία. Βέβαια, παραδέχθηκε ότι οι επικουρικές συντάξεις δεν τελούν υπό την εγγύηση του κράτους. Εισηγήθηκε επίσης, οι πρόσθετες παροχές, συμπληρωματική σύνταξη και υπηρεσίες υγείας να αποτελούν προσωπική επιλογή των ασφαλισμένων μέσω της ιδιωτικής ασφάλισης και του θεσμού των επαγγελματικών ταμείων.
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο