Ειδήσεις Τεχνολογία

Τα σύμβολα στις πόρτες των WC ενέπνευσαν την δημιουργό του logo του Android!

Αναρωτηθήκατε ποτέ ποιος είναι ο σχεδιαστής του Android logo και από που εμπνεύστηκε την σχεδίαση για το περίφημο ρομποτάκι που κοσμεί από τότε το δημοφιλέστερο mobile OS στον κόσμο;

Παραδόξως, η “μητέρα” του εμβληματικού σχεδίου δεν έχει αποκομίσει την αναμενόμενη προβολή για την δημιουργία της.

Ήταν το 2007 όταν ανατέθηκε στην Irina Blok να σχεδιάσει το εμβληματικό logo. Εργαζόμενη τότε ως σχεδιάστρια της Google εκείνη και η ομάδα της είχαν σαφείς οδηγίες να δημιουργήσουν ένα σχέδιο το οποίο θα ήταν άμεσα αναγνωρίσιμο στο μέλλον.

Το logo όπως της είχαν πει, θα απεικόνιζε ένα ρομπότ, οπότε με τη σειρά της άρχισε να μελετά φουτουριστικά παιχνίδια και ταινίες επιστημονικής φαντασίας. Η μεγάλη έμπνευση όμως ήρθε από ένα ασυνήθιστο μέρος: τα γνωστά ανθρωπάκια του "κυρίου" και της "δεσποινίδας" στις πόρτες των  WC!

 

Μια ακόμα ενδιαφέρουσα παράμετρος που αποκάλυψε η σχεδιάστρια και πολλοί μπορεί να μην γνωρίζουν είναι ο "open source" χαρακτήρας του logo (εξ ου και οι χιλιάδες παραλλαγές του που συναντάμε online).

 

“Αποφασίσαμε να αποτελεί ένα συλλογικό logo στο οποίο καθένας θα μπορεί να κάνει τις παρεμβάσεις του”, δήλωσε η Blok.

Πλέον, η αφανής ηρωίδα του διάσημου logo εργάζεται στο Edmodo, ένα κοινωνικό δίκτυο εκπαιδευτικού χαρακτήρα.


Πηγή pcmagazine
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο