Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Στις 23 και 24 Νοεμβρίου η κεντρική εκδήλωση της Παγκόσμιας Εβδομάδας Επιχειρηματικότητας 2013 στην Ελλάδα

Με το μήνυμα «Disrupt, Startup, ScaleUP» παρουσιάστηκε σήμερα 2013, η κεντρική εκδήλωση της Παγκόσμιας Εβδομάδας Επιχειρηματικότητας (ΠΕΕ) στην Ελλάδα, που πραγματοποιείται 23 και 24 Νοεμβρίου στο Μέγαρο Διεθνές Συνεδριακό Κέντρο Αθηνών από τον οργανισμό Industry Disruptors - Game Changers (ID-GC).

Η διήμερη εκδήλωση απευθύνεται σε νέους και νέες, σε δυνητικούς επιχειρηματίες, ανέργους, επενδυτές, θεσμικούς παράγοντες καθώς και, σε υφιστάμενες επιχειρήσεις διαφόρων κλάδων.

Κατά τη διάρκεια της Συνέντευξης Τύπου παρουσιαστήκαν ο θεσμός της Παγκόσμιας Εβδομάδας Επιχειρηματικότητας, το πρόγραμμα της διοργάνωσης και οι ομιλητές που θα φιλοξενηθούν στη διήμερη γιορτή της επιχειρηματικότητας και της καινοτομίας στην Αθήνα. Πέραν των κορυφαίων ομιλητών, στην εκδήλωση θα συμμετέχουν επενδυτές, funds και angel investors, ενώ τη διοργάνωση θα πλαισιώσουν πάνελ συζητήσεων για το επιχειρηματικό οικοσύστημα και το μέλλον της επιχειρηματικότητας, συναρπαστικά workshops από το Kauffman Foundation και άλλους φορείς επιχειρηματικότητας,

Τη διήμερη εκδήλωση στις 23 και 34 Νοεμβρίου πλαισιώνουν πέντε «ζωντανοί» διαγωνισμοί επιχειρηματικότητας και καινοτομίας, κατά την διάρκεια των οποίων, οι ομάδες που έχουν διακριθεί καλούνται να υπερασπιστούν και να αποδείξουν τη βιωσιμότητα του επιχειρηματικού τους σχεδίου μπροστά σε «ζωντανό» κοινό και κριτική επιτροπή.

Οι διαγωνισμοί στο πλαίσιο των οποίων θα πραγματοποιηθούν οι εθνικοί τελικοί είναι οι εξής:

• Re-Inspire Greece - ένας διαγωνισμός για τον πρωτογενή τομέα που θα βραβεύσει μέχρι 10 νικητές με 50.000 ευρώ τον καθένα και θα ενισχύσει την ωριμότητα των επιχειρηματικών τους σχεδίων μέσα από μια διαδικασία επιτάχυνσης.

• ΣΦΕΕ Innovation Project - με στόχο την ανάδειξη καινοτόμων προτάσεων στο χώρο της Υγείας, θα βραβεύσει τα πιο ώριμα και καινοτόμα επιχειρηματικά σχέδια με τις περισσότερες πιθανότητες επιτυχίας με 50.000 ευρω, προγράμματα συμβουλευτικής υποστήριξης και πρόσβαση σε κέντρα εκπαίδευσης και έρευνας & ανάπτυξης.

• CleanTech Open Global Ideas - εστιάζει στην «πράσινη» επιχειρηματικότητα και τις καθαρές τεχνολογίες με σημαντικά βραβεία.

• Get in the Ring - για δεύτερη συνεχή χρονιά νέοι επιχειρηματίες από όλους τους κλάδους θα αναμετρηθούν, παρουσιάζοντας με τον πιο έξυπνο, γρήγορο και εμπεριστατωμένο τρόπο την ιδέα τους.

• Creative Business Cup - εστιάζει σε επιχειρηματικές ιδέες στον χώρο της δημιουργικής βιομηχανίας, βραβεύοντας τους νικητές με χρηματικό έπαθλο, την ευκαιρία να φιλοξενηθούν σε μία θερμοκοιτίδα νέων επιχειρηματιών, δωρεάν υπηρεσίες καθοδήγησης και δικτύωση με υποψήφιους επενδυτές.

Πηγή: AMΠE
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο