Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Και ΕΝ.Φ.Α. και Φ.Α.Π.

Οι τελευταίες πληροφορίες θέλουν τα οικονομικά επιτελεία των δύο κομμάτων να εξετάζουν την Ελάφρυνση του ΕΝ.Φ.Α. αλλά και την ταυτόχρονη διατήρηση του ΦΑΠ με αφορολόγητο τις 300.000.

Συγκεκριμένα, το ΥΠΟΙΚ εξετάζει ένα υβρίδιο του υπάρχοντος σχεδίου του Ενιαίου Φόρου και του Φόρου Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας (ΦΜΑΠ), με την θεσμοθέτηση ενός αφορολόγητου ορίου της τάξης των 300.000 ευρώ.

Το νέο σχέδιο διατηρεί την πρόβλεψη του ΕΝΦΑ για φορολόγηση του κάθε ακινήτου που διαθέτει ο εκάστοτε φορολογούμενος, αλλά ο στόχος βεβαιωμένων εσόδων για το 2014 μειώνεται από τα 3,6 δισεκατομμύρια ευρώ στα 3,4 δισ., με το «κενό» των 200 εκατομμυρίων ευρώ που προκύπτει να καλύπτεται από τον διατηρούμενο ΦΜΑΠ.

Συνεπώς, φορολογούμενος με ακίνητα αντικειμενικής αξίας 400.000 ευρώ θα πρέπει να καταβάλει τον ΦΜΑΠ που του αναλογεί, αλλά και τον νέο ενιαίο φόρο για κάθε ακίνητο, με αφορολόγητο 300.000 ευρώ.Ετικέτες για αναζήτηση ΕΝ.Φ.Α. ΦΑΠ


Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΕΚΤΕΝΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΑΛΠ ΑΝΤΙ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟΥ
Up
Close
Close
Κλείσιμο