Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Έρχονται 50 «μερεμέτια» στο φόρο εισοδήματος

Ακόμη δεν ψηφίστηκε ο νέος Κώδικας Φορολογίας Εισοδήματος και αρχίζουν τα μερεμέτια από το υπουργείο Οικονομικών. Ο νέος ΚΦΕ (ν.4172/2013) ψηφίστηκε το περασμένο καλοκαίρι και, σύμφωνα με όσα υποστηρίζουν στο υπουργείο Οικονομικών, αποτελεί μια τομής το φορολογικό σύστημα όσον αφορά στην απλοποίηση και τον αναπτυξιακό του χαρακτήρα. Ωστόσο, στην πορεία διαπιστώθηκε ότι έχει πολλές νομοτεχνικές ατέλειες αλλά και ατέλειες ουσίας οι οποίες θα πρέπει να διορθωθούν. Στο πλαίσιο αυτό, εντός του Νοεμβρίου πρόκειται να κατατεθούν στη βουλή διατάξεις με τις οποίες επέρχονται περισσότερες από 50 διορθώσεις στο κείμενο του νέου Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος.

Χαρακτηριστικά παραδείγματα διορθώσεων και παρεμβάσεων που θα γίνουν στο κείμενο του νέου ΚΦΕ είναι:

-η αποσαφήνιση του ποιοι αγρότες θα πρέπει να τηρούν βιβλία εσόδων εξόδων και ποιοι όχι. Με βάση την υφιστάμενη διατύπωση του νέου ΚΦΕ αλλά και του Κώδικα Φορολογικών Διαδικασιών όλοι οι αγρότες, ανεξαρτήτως ύψους εισοδήματος θα πρέπει αν τηρούν βιβλία καθώς ο αντικειμενικός τρόπος προσδιορισμού του εισοδήματος έχει καταργηθεί μαζί με τον προηγούμενο Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος.

-η αποσαφήνιση του ποιοι επενδυτές στο χρηματιστήριο θα πρέπει να ανοίξουν βιβλία και να καταβάλουν φόρο επιχειρηματικών κερδών για τα κέρδη που πραγματοποιούν στο χρηματιστήριο. Σημειώνεται ότι με βάση την υφιστάμενη διατύπωση της διάταξης για το τι θεωρείται επιχειρηματική δραστηριότητα, στη συγκεκριμένη κατηγορία εμπίπτουν και όσοι πραγματοποιούν τρείς ή περισσότερες συναλλαγές μέσα σε ένα εξάμηνο σε οργανωμένη χρηματιστηριακή αγορά.

Επίσης, στο κείμενο των διορθώσεων θα υπάρχει μια πολύ μακριά λίστα νομοτεχνικών παρεμβάσεων προκειμένου να αρθούν ασάφειες και αντικρουόμενες ερμηνείες.

Πηγή: Capital.gr
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο