Ειδήσεις Ανακοινώσεις Συλλόγων

Η αλήθεια για την Ε.Σ.Κ.Ο. και το Οικονομικό Επιμελητήριο

Ε. Σ. Κ. Ο.
Ενωτική Συντονιστική Κίνηση Οικονομολόγων
Σεπολίων 9, Πλ. Αττικής , Τ.Κ. 10443, Αθήνα
e-mail: [email protected]
Τηλ: 2108820002
κινητό: 6932273425

12/11/2013

Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΣΚΟ ΚΑΙ ΤΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ

Έχει ξεκινήσει μια συζήτηση που δυστυχώς πρέπει να μας κάνει όλους τους λογιστές φοροτέχνες οικονομολόγους να αισθανόμαστε πολύ άσχημα, γιατί δείχνει έμπρακτα την αδυναμία μας να έρθουμε σε συνεννόηση και να ασχοληθούμε με τα πραγματικά προβλήματα του κλάδου μας που όλοι τα γνωρίζουμε.

Αναγκάζομαι να αναφερθώ και εγώ και να κάνω μια αναδρομή.

Είμαι από τους πρώτους που εντάχθηκαν στο συντονιστικό όργανο και συμμετείχα σε όλες τις συναντήσεις.

Την Μαύρη μέρα της σημαντικότερης ίσως συνάντησης που έγινε  στο ξενοδοχείο ELECTRA PALACE  για να γνωριστούν οι επικεφαλείς της ΠΟΦΕΕ  με τα μέλη του συντονιστικού και να γίνουν οι τελικές συζητήσεις για το ενοποιημένο ψηφοδέλτιο ειλικρινά δεν είδα την αντίδραση της πλειοψηφίας των μελών του συντονιστικού για την υποψηφιότητα συγκεκριμένου, απόντα από την συνάντηση, συνάδελφου (Κου Μανούσου Ντουκάκη) που αναφέρεις σε επιστολή σου αγαπητέ Παναγιώτη Παντελή. Αυτά που αντιλήφθηκα αμέσως ήταν μια προσωπική εμπάθεια του κ Πανίδη προς τον κ Ντουκάκη. Ο κ Πανίδης ανέφερε με ιδιαίτερο σθένος  ότι δεν θέλει τον κ Ντουκάκη στο ψηφοδέλτιο και το θεωρεί προαπαιτούμενο για την ύπαρξη του ενωτικού ψηφοδελτίου. Σε κοινή πρόταση που έγινε από εμένα και τον Δημήτρη Ίσαρη να ξεχάσουν το παρελθόν και να δουν το μέλλον, να κάτσουν οι δύο τους στο ίδιο τραπέζι για να πορευθούμε ενωμένοι, η άρνηση του ήταν κάθετη και Διασπαστική. Επίσης προτάθηκε να μην κατέβει στο κοινό ψηφοδέλτιο ο κ Ντουκάκης αλλά ούτε και ο κ Πανίδης. Η απάντηση πάλι ήταν αρνητική !

Γιατί  υπάρχει αυτή η περίεργη στάση από πλευράς του Προέδρου της Ομοσπονδίας όλοι αναρωτιόμαστε ;
   
Μετά την συνάντηση με την ΠΟΦΕΕ το συντονιστικό όργανο συνέχισε τις επαφές και μάλιστα με παρέμβαση του Ορέστη Σείμενη, Δημήτρη Ίσαρη, και Χαράλαμπου Τζιρίτα, είχε πειστεί ο Μανούσος Ντουκάκης να μην κατέβει σαν υποψήφιος. Αποφασίστηκε μάλιστα από κοινού σε συνάντηση στη ΕΦΕΕΑ ότι θα ήταν επικεφαλής στο κοινό ψηφοδέλτιο ο Νίκος Αυλωνίτης.
   
Οι υπεύθυνοι της ΠΟΦΕΕ όμως έκαναν το θαύμα τους και κατάφεραν να απομακρυνθεί ο Ν.Αυλωνίτης μετά από 17 χρόνια στην Προεδρία της ΕΦΕΕΑ . Αυτή η απόφαση ήταν και η αρχή της διάλυσης του συντονιστικού. Η ΕΦΕΕΑ  έμεινε σταθερή στις μέχρι τότε θέσεις της και προσκολλημένη στο άρμα της ΠΟΦΕΕ. Ο σκοπός είχε επιτευχθεί δεν έγινε η ποτέ η ένωση των λογιστών φοροτεχνικών.

Η συνέχεια του συντονιστικού χωρίς τον Ν.Αυλωνιτή και την ΕΦΕΕΑ ήταν η ˝ΕΣΚΟ˝ ΕΝΩΤΙΚΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΩΝ που έχει ένα σκοπό την συνέχιση του έργου που ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο του 2012. Ο σκοπός δεν είναι άλλος από την ενότητα του κλάδου και την κατοχύρωση του επαγγέλματος του λογιστή φοροτέχνη οικονομολόγου.

Οι συνάδελφοι οικονομολόγοι δεν μπορεί να είναι για πάντα απροστάτευτοι απέναντι στην ανοργανωσιά του Υπουργείου Οικονομικών και των υπευθύνων του κάθε φορά. Οι λογιστές φοροτέχνες πρέπει να πάψουν κάποια στιγμή να είναι οι άμισθοι υπάλληλοι του δημοσίου που εργάζονται από το πρωί έως το βράδυ χωρίς διακοπές για να φέρουν τα αποτελέσματα που τους επιβάλλουν με διάφορες και πολλές φορές  διφορούμενες , κακογραμμένες αποφάσεις και νόμους. Δεν πρέπει να συμπεριφερόμαστε σαν επαίτες , ζητώντας με σκυμμένο κεφάλι μια παράταση σε προθεσμίες που λήγουν. Πρέπει να γίνει αντιληπτό από όλους ότι η υπομονή έχει και όρια, θα πρέπει να γίνονται σωστά τα οργανογράμματα και οι διαδικασίες για την υποβολή δηλώσεων και άλλων συναφών υποχρεώσεων και μάλιστα με την συγκατάθεση των άμεσα εμπλεκομένων λογιστών, φοροτεχνικών. Πως θα γίνει όμως αυτό όταν δεν έχουμε φορέα για να αντισταθεί και να δώσει την πραγματική λύση. Ο κλάδος των λογιστών φοροτεχνικών είναι αυτός που φέρνει τα έσοδα στο Υπουργείο Οικονομικών με την αποστολή δηλώσεων φόρων, αναμορφώσεων και άλλα πολλά.  Που είναι οι ευχαριστίες;;;

Αντί των ευχαριστιών προσπαθούν να μας μηδενίσουν να μας φορτώσουν και άλλες ευθύνες. Οι μισθωτοί συνάδελφοι και αυτοί παλεύουν για κρατήσουν την θέση τους να επιβιώσουν μέσα σε αυτή την κρίση. Εργάζονται και καλύπτουν τις ανάγκες των μικρομεσαίων επιχειρήσεων σε λογιστικά φορολογικά εργατικά θέματα για το καλό της χωράς. Δεν έχουν δει όμως καμιά υποστήριξη, και ούτε θα δουν αν δεν υπάρχει η ενότητα του κλάδου και η αντίθετη φωνή σε όλα αυτά που υποστηρίζουν και προσπαθούν να επιβάλλουν οι κυβερνόντες σε βάρος τους  κάθε φορά. Οι νέοι πτυχιούχοι που καταφέρνουν να τελειώσουν τις σπουδές τους θέλουν την βοήθεια μας, θα πρέπει να τους προσφέρουμε συνεχή επιμόρφωση και τα εφόδια προκειμένου να μπουν στον επαγγελματικό στίβο πιο δυνατοί. Αυτός είναι ο πολύπλευρος σκοπός της ΕΣΚΟ και θα μπορούσα να γράψω και άλλα πολλά, αλλά νομίζω ότι είναι σε όλους γνωστά. Πιστεύω ότι δεν διαφέρει σε τίποτα από τους σκοπούς του ECOFAN που Πρόεδρος της είναι ο αγαπητός συνάδελφος Παναγιώτης Παντελής για αυτό άλλωστε ο γραμματέας του ECOFAN Μίαρης Θρασύβουλος στηρίζει την κίνηση μας και δηλώνει ότι είναι δίπλα μας με προσωπική του επιστολή της 12/7/2013..
   
Αγαπητέ μου φίλε Παναγιώτη προσπαθώ να καταλάβω τι δεν σου είναι κατανοητό στην προσπάθεια μας σαν ΕΣΚΟ , από πού συμπεραίνεις τις πραγματικές μας θέσεις και απόψεις , και τελικά πως συμπέρανες ότι ο κ Πανίδης που 3 χρόνια τώρα ήταν το ΔΕΚΑΝΙΚΙ  των διοικούντων στο Επιμελητήριο και ο ΔΙΑΣΠΑΣΤΗΣ του κλάδου ήταν ο καταλληλότερος για την υποστήριξη των συμφερόντων των συναδέλφων ώστε να γίνεις εκπρόσωπος του την ημέρα των εκλογών ;;;;;
   
Μερικοί που όλα αυτά τα χρόνια είναι στο επιμελητήριο μας αποκαλούν «νεόκοπους συναδέλφους συνδικαλιστές» που κάνουμε επίθεση χωρίς ήθος. Η επίθεση δεν γίνεται εναντίον όλων των συναδέλφων όπως αναφέρει η ΠΟΦΕΕ αλλά εναντίον συγκεκριμένων ηγετών γιατί τόσα χρόνια δεν είδαμε καμία προσπάθεια για την ουσιαστική καλυτέρευση των συνθηκών εργασίας των συναδέλφων, δεν είδαμε να γίνονται πράξεις όλα αυτά που και σήμερα μας τάζουν ότι θα κάνουν αν θα επανεκλεγούν. Δεν είδαμε να ορθώνεται το ανάστημα των παλαιών συνδικαλιστών απέναντι σε αυτούς που προσπαθούν να υποβιβάσουν το επάγγελμα του λογιστή φοροτέχνη, το πτυχίο του οικονομολόγου, στο όνομα της απελευθέρωσης του επαγγέλματος. Αλήθεια απελευθέρωση τι σημαίνει , ο μη έλεγχος από συγκεκριμένο φορέα των δυνατοτήτων και των γνώσεων κάποιου επιστήμονα όπως του οικονομολόγου και η  δυνατότητα να κάνει το επάγγελμα του λογιστή φοροτέχνη ο οποιοσδήποτε. Μας αναφέρουν ότι είμαστε στην ΕΣΚΟ, νεόκοποι συνδικαλιστές, συμφωνώ, αλλά είμαστε το νέο αίμα που ενεργεί πέρα από χρώματα και κόμματα. Το νέο αίμα που θα φέρει την ανανέωση στο Οικονομικό Επιμελητήριο. Άλλωστε πολλοί συνάδελφοι που είναι από παλιά στο ΟΕΕ έχουν αναφέρει ότι θα πρέπει να μπεί νέο αίμα με νέες και καλύτερες ιδέες και να αποσυρθούν οι παλιοί που έχουν δοκιμαστεί.
   
Η ΕΣΚΟ παλεύει για το αύριο στο ΟΕΕ παλεύει για την εδραίωση του οικονομολόγου και του επιμελητηρίου στην θέση που τους ανήκει.

Το ΟΕΕ έχει επιστημονικό, συμβουλευτικό ρόλο προς την πολιτεία και πρέπει να λειτουργεί έτσι. Μπορεί να αναβαθμίσει την «ταυτότητα» των οικονομολόγων ώστε να υπάρχει επιστημονική αναγνώριση αξιοπρέπεια και κοινωνική καταξίωση. Οι προσπάθειες όλων πρέπει να είναι προς το καλό των οικονομολόγων και την καλυτέρευση της ζωής μας και της οικονομίας της χώρας γιατί μόνο «ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ»


ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΤΖΙΡΙΤΑΣ
Μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής της  ΕΣΚΟ
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο