Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Υπογραφή Κοινής Υπουργικής Απόφασης για την κύρωση του Κανονισμού της «Αρχής Πιστοποίησης του Ελληνικού Δημοσίου» από τον Υπουργό ΕΣ.Δ.Δ.Α

Υπεγράφη από τον Υπουργό Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης Καθηγητή κ. Προκόπη Παυλόπουλο η κοινή υπουργική απόφαση ...

Υπογραφή Κοινής Υπουργικής Απόφασης για την κύρωση του Κανονισμού της «Αρχής Πιστοποίησης του Ελληνικού Δημοσίου» από τον Υπουργό ΕΣ.Δ.Δ.Α.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ
ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ
ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΣΗΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΤΗΛ: 210 3393537, 210 3393581

Τετάρτη, 25 Οκτωβρίου 2006

Υπεγράφη από τον Υπουργό Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης Καθηγητή κ. Προκόπη Παυλόπουλο η κοινή υπουργική απόφαση για την κύρωση του Κανονισμού της «Αρχής Πιστοποίησης του Ελληνικού Δημοσίου» που υπάγεται στο ΥΠ.ΕΣ.Δ.Δ.Α. Με την απόφαση αυτή κατοχυρώνεται θεσμικά η διαδικασία διαχείρισης των ψηφιακών πιστοποιητικών που θα εκδοθούν στο πλαίσιο του έργου «Εθνικό Δίκτυο Δημόσιας Διοίκησης - ΣΥΖΕΥΞΙΣ» και θα δοθούν στους Δημοσίους Υπαλλήλους.
Μέσω των υποδομών και υπηρεσιών του συγκεκριμένου έργου διασφαλίζεται η αυθεντικοποίηση – ταυτοποίηση των δημοσίων υπαλλήλων και των συστημάτων του Δημοσίου, η ασφάλεια των ηλεκτρονικών συναλλαγών μεταξύ Δημόσιων Υπηρεσιών.
Συγκεκριμένα, , σε πρώτη φάση, θα δοθούν 50.000 έξυπνες κάρτες, που θα περιέχουν πιστοποιητικά ψηφιακής υπογραφής και κρυπτογράφησης σε Δημοσίους Υπαλλήλους. Έτσι παρέχεται η δυνατότητα πλέον στους δημόσιους υπαλλήλους να αποκτήσουν αναγνωρισμένη ψηφιακή υπογραφή και να διενεργούν ηλεκτρονική επικοινωνία και κρυπτογραφημένη ανταλλαγή μηνυμάτων, εγγράφων κλπ, μεταξύ των δημοσίων υπηρεσιών.
Τα παραπάνω θέματα κατοχυρώνονται πλέον και θεσμικά μέσα από το σχετικό Κανονισμό και από άλλες θεσμικές παρεμβάσεις του ΥΠ.ΕΣ.Δ.Δ.Α. και διευθετούνται έτσι εκκρεμή ζητήματα και προβλήματα τα οποία αποτελούσαν τροχοπέδη για την ταχεία ανάπτυξη της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης. Πρόκειται για θεμελιακή παρέμβαση που ανοίγει το δρόμο της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης.
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο