Ειδήσεις Ανακοινώσεις Συλλόγων

ECOFAN - «Όλοι μαζί μπορούμε, ... αλλά όλοι μαζί ....!!!»

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΩΝ ΑΝΑΛΥΣΕΩΝ

Το ECOFAN διάβασε την ανακοίνωση της Ε.Σ.Κ.Ο και βέβαια συμφωνεί ότι όντως το συντονιστικό όργανο των λογιστών φοροτεχνικών Ο.Ε.Ε αποφάσισε να αναλάβει πρωτοβουλία για την συσπείρωση του κλάδου.

Προχώρησε μάλιστα, για να συμπληρώσω την ανακοίνωση που υπογράφει ο φίλος ο Δημήτρης Ίσαρης, σε κοινή συνεδρίαση με την διοίκηση της ΠΟΕ Δ.Ο.Υ για την κοινή αντιμετώπιση των προβλημάτων που αφορούν τόσο τους εφοριακούς όσο και τους λογιστές. Είναι αλήθεια ότι έγινε μία συγκέντρωση του συντονιστικού με την ΠΟΦΕΕ στο ξενοδοχείο «ELECTRA PALACE» και υπήρξε μια πρώτη ανταλλαγή απόψεων για το ενιαίο ψηφοδέλτιο όπως επίσης και ότι υπήρχαν αντιδράσεις για την υποψηφιότητα συγκεκριμένου συναδέλφου όχι μόνο από την ΠΟΦΕΕ αλλά και από την πλειοψηφία των μελών του συντονιστικού.

Μετά την παραίτηση του συνάδελφου και φίλου Νίκο Αυλωνίτη το συντονιστικό πριν καν συνεδριάσει , πριν αποφασίσει ποιος θα αντικαταστήσει τον προεδρεύοντα Νίκο Αυλωνίτη εμφανίστηκε η Ε.Σ.Κ.Ο χωρίς ποτέ να έχουμε συμμετάσχει σε καμία συνεδρίαση του συντονιστικού χωρίς ποτέ να αποφασίσουμε ότι συνεχίζουμε αυτό που είχαμε χαράξει από τον Σεπτέμβριο του 2012.

Το ECOFAN ως είχε υποχρέωση θεώρησε σωστό να συμμετέχει και να συνδράμει στην προσπάθεια για την κατοχύρωση του επαγγέλματος για να πάψουν να είναι άμισθοι υπάλληλοι του Υπουργείου Οικονομικών, για να μην είναι απροστάτευτοι απέναντι στην ανοργανωσιά της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων, για να μην έχουν τις ποινικές και τις αστικές ευθύνες που πάνε να τους φορτώσουν για πράξεις τρίτων γιατί σε τελευταία ανάλυση οι φοροτέχνες λογιστές τραβάνε όλο το βάρος των μικρομεσαίων επιχειρήσεων ,των μισθωτών και των συνταξιούχων, φέρνουν δισεκατομμύρια έσοδα στο Υπουργείο Οικονομικών με την φορολογική αναμόρφωση και στο τέλος τέλος αυτοί φέρνουν και τις ευθύνες.

Αυτός ήταν ο σκοπός μας, ο κλάδος να πάρει την θέση που του αρμόζει στην Ελληνική κοινωνία.

Δυστυχώς αυτό δεν κατέστει δυνατόν γιατί κάποιοι θεώρησαν σωστό αντί να ασχοληθούμε με τον Γολγοθά των συναδέλφων στην καθημερινότητα τους να ασχοληθούν με ποσοστά υποψηφίων, με αποκεφαλισμούς και με μυστικές συνεδριάσεις.

Φίλε Δημήτρη, αν είχαμε πειστεί ότι σκοπός της Ε.Σ.Κ.Ο ήταν να προωθήσουμε τα προβλήματα των συναδέλφων και όχι να μπλέξουμε στις προσωπικές «πολιτικές» αντεγκλήσεις τότε να είσαι σίγουρος ότι θα ήμασταν στην πρώτη γραμμή.

Ποτέ δεν κρατήσαμε καμιά απαράδεκτη στάση ουδετερότητας, ήμασταν μέσα στα όρια των δυνατοτήτων μας, πάντοτε στην πρώτη γραμμή και ποτέ δεν προσπαθήσαμε να αλλάξουμε την κατάσταση στα λόγια και από την τηλεόραση.

Άλλωστε, είχα πάντα πει και υποψήφιος να ήμουν στο Ο.Ε.Ε θα άφηνα άμεσα την θέση μου, εάν θα εκλεγόμουν, σε νέα παιδιά που περισσότερη θέληση έχουν και καλύτερες ιδέες από εμένα και αυτό απευθύνετε προς όλες τις παρατάξεις.

Ας μου αποδείξει κάποιος από όποια παράταξη και αν προέρχεται ότι αποκλειστικός σκοπός του είναι να κατοχυρώσει , να σεβαστεί και να προωθήσει το επάγγελμα και να λύσει τα προβλήματα των συναδέλφων λογιστών φοροτεχνικών και να είναι σίγουροι ότι θα είμαστε δίπλα τους και χωρίς να είμαστε υποψήφιοι και χωρίς να έχουμε εκλεγεί και να κατέχουμε «καρέκλες».


Για το ΕΚΟΦΑΝ

Ο Πρόεδρος
Παναγιώτης Παντελής
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο