Ειδήσεις Επενδύσεις - Αναπτυξιακά

Σημεία oμιλίας του Υφυπουργού Ανάπτυξης Νότη Μηταράκη στην εκδήλωση του Invest In Greece για το Διαμεσολαβητή του Επενδυτή

Σημεία oμιλίας του Υφυπουργού Ανάπτυξης Νότη Μηταράκη στην εκδήλωση του Invest In Greece για το Διαμεσολαβητή του Επενδυτή

Κυρίες και Κύριοι,


Ευχαριστώ πολύ που βρίσκεστε σήμερα εδώ μαζί μας.  Είναι και για εμένα ιδιαίτερη χαρά και τιμή.  Είχαμε βρεθεί για το συγκεκριμένο θέμα τον προηγούμενο Απρίλιο, όταν είχαμε εισαγάγει το θεσμό του «Διαμεσολαβητή του Επενδυτή».  Και σήμερα βρισκόμαστε πάλι, με το πέρας μισού περίπου χρόνου πιλοτικής λειτουργίας, για να δούμε τι έχουμε επιτύχει μέσω του συγκεκριμένου θεσμού.


Διότι, βασική πεποίθησή μου είναι ότι μαζί με το όραμα και με την εισαγωγή νέων πρωτοβουλιών πρέπει να υπάρχει και η παρακολούθησή τους.  Τομέας που παραδοσιακά πάσχουμε ως Έλληνες.  Ενθουσιαζόμαστε εύκολα, αλλά κατόπιν αυτός ο ενθουσιασμός «ξεθυμαίνει».  Αυτό ακριβώς πρέπει να αλλάξουμε και συνολικά και ειδικότερα.  Να προβαίνουμε σε αποτίμηση των μέτρων που εισάγαμε, να βλέπουμε χειροπιαστά, με αριθμούς, τι λειτούργησε θετικά και τι χρειάζεται βελτίωση.  Διότι αν κάτι δεν μπορείς να το μετρήσεις δεν μπορείς και να το διοικήσεις.

Έτσι ώστε, με όραμα, στρατηγική αλλά και πρακτικό πνεύμα και καθημερινή παρακολούθηση να φτάσουμε στο τελικό ζητούμενο:

 -Στη μετατροπή της χώρας μας από χώρα ‘Red Tape’ από χώρα που παρενέβαλε προσκόμματα ακόμη και στις Δημόσιες Επενδύσεις σε χώρα ‘Red Carpet’ ασφαλές λιμάνι και προτιμητέο προορισμό για επενδύσεις.

Και βεβαίως έχουμε ορισμένα πολύ θετικά αποτελέσματα.  Στην τελευταία έκθεση “Doing Business 2014”της Παγκόσμιας Τράπεζας, η οποία μετρά πόσο φιλική προς την επιχειρηματικότητα είναι μία χώρα, η Ελλάδα ανέβηκε άλλες 6 θέσεις: από τη θέση 72 στη θέση 78.  6 θέσεις που έρχονται να προστεθούν στις 22 θέσεις που ανεβήκαμε πέρυσι.  Και που θα ήταν ακόμη περισσότερες αν είχε ληφθεί υπόψη και η κατάργηση της υποχρεωτικής παράστασης των δικηγόρων στις μεταβιβάσεις ακινήτων, την οποία νομοθετήσαμε, αλλά δεν έχει ακόμη εφαρμοστεί.

Όμως δεν μπορούμε να επαναπαυτούμε όσο η ανεργία παραμένει το Νο1 πρόβλημα που απασχολεί την ελληνική οικογένεια και ειδικότερα τους νέους μας.  Για αυτό λέμε σε όλους τους τόνους:
 
-Αυτή την ώρα χρειαζόμαστε και «κυνηγάμε» κάθε είδους επένδυση: Ιδιωτική και Δημόσια.  Ελληνική και Ξένη.  Μικρή, μεσαία και μεγάλη.  Με δεδομένη, όμως, την παρούσα δημοσιονομική συγκυρία η έμφαση θα πρέπει να δοθεί στις ιδιωτικές επενδύσεις.
 

Αυτός ήταν και παραμένει ο στόχος μας με το νέο αυτό θεσμό: Να σταθούμε δίπλα σε αυτόν που για εμάς αποτελεί κινητήρια δύναμη της πραγματικής οικονομίας, στον Ιδιώτη Επενδυτή:  Αρωγοί, Συμπαραστάτες, Διαμεσολαβητές του στη σχέση του με το Δημόσιο Τομέα.  Να του διαθέσουμε ένα ακόμη υψηλού επιπέδου εργαλείο για να τον στηρίξουμε στις προσπάθειές του.


Και θα ήθελα, εδώ, να επισημάνω με ικανοποίηση:
 
-Τον πελατοκεντρικό χαρακτήρα της όλης προσπάθειας, καθώς για κάθε υπόθεση υπάρχει AccountManager γνωστός στον επενδυτή, ώστε να υπάρχει η καλύτερη δυνατή σχέση και ο πληρέστερος δυνατός συντονισμός.
 
-Την τήρηση βάσης δεδομένων με τα κυριότερα προβλήματα που έθεσαν οι επενδυτές αυτό το διάστημα, καθώς και με προτάσεις για την αντιμετώπισή τους.
 
-Και βεβαίως, σύμφωνα και με όσα σας είπα στην αρχή, περί ανάγκης συνεχούς βελτίωσης, την ύπαρξη σχεδίου από πλευράς Invest in Greece για τη βελτίωση του θεσμού αυτού καθεαυτού, καθιστώντας τον π.χ. περισσότερο γνωστό.


Με τις σκέψεις αυτές, φίλες και φίλοι, θα ήθελα να δούμε μαζί τα ποσοτικά στοιχεία που έχει ετοιμάσει το Invest in Greece για το θεσμό του «Διαμεσολαβητή του Επενδυτή», αφού προηγουμένως συγχαρώ από καρδιάς το Διευθύνοντα Σύμβουλο κ. Στέφανο Ησαΐα και στο πρόσωπό του όλα τα στελέχη του Invest in Greece, για τα ιδιαίτερα αξιόλογα αποτελέσματα που επέτυχαν, σε ένα, ομολογουμένως βραχύ, χρονικό διάστημα.


Σας ευχαριστώ!


Ετικέτες για αναζήτηση Διαμεσολαβητή του Επενδυτή Invest In Greece


Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΕΚΤΕΝΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΑΛΠ ΑΝΤΙ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟΥ
  • ΕΦΚΑ
Up
Close
Close
Κλείσιμο