Ειδήσεις Τεχνολογία

Smartphone με οθόνη που θα διπλώνει υπόσχεται η Samsung σε μια διετία

Smartphone με οθόνη που θα διπλώνει υπόσχεται η Samsung σε μια διετία  
 
 Η ανακοίνωση έγινε από την κορεατική εταιρεία σε ημερίδα για οικονομικούς αναλυτές.  
  
 Το κυρτό Galaxy Round αποτελεί απλώς μία πρόγευση των smartphone που έχει στα σκαριά η Samsung, αξιοποιώντας την έρευνα που πραγματοποιεί στις εύκαμπτες οθόνες για «έξυπνες» συσκευές. Έτσι, όπως αποκάλυψε σε ημερίδα για οικονομικούς αναλυτές, ο απώτερος στόχος της είναι από το 2015-2016 να κυκλοφορήσει τα πρώτα κινητά με οθόνη που θα διπλώνει τελείως.

Τέτοιες συσκευές αναμένεται να βελτιώσουν εντυπωσιακά την ευχρηστία των smartphone. Κι αυτό γιατί, ξεδιπλώνοντας την οθόνη, ο χρήστης ουσιαστικά θα διαθέτει μια επιφάνεια αφής διπλάσιου μεγέθους από τις διαστάσεις του τηλεφώνου, με συνέπεια να γίνεται για παράδειγμα πιο άνετο το «σερφάρισμα» και η ανάγνωση κειμένων.

Αν και είναι η πρώτη φορά που η Samsung προσδιορίζει χρονικά την κυκλοφορία των συσκευών, έχει αναφερθεί αρκετές φορές και στο παρελθόν σε αυτό τον στόχο. Μάλιστα, για να δώσει μια ιδέα για την καινοτομία, έχει δημιουργήσει ήδη ένα χαρακτηριστικό διαφημιστικό βίντεο – το οποίο εστιάζεται μάλλον υπερβολικά στην εντύπωση που θα αφήνει μια τέτοια συσκευή στο ασθενές φύλο…

Πάντως, στο χρονοδιάγραμμα που παρουσίασε στην εκδήλωση, παραδέχεται πως θα πρέπει πρώτα να ξεπεράσει ορισμένα σημαντικά τεχνολογικά εμπόδια, πριν τα πρώτα smartphone με αναδιπλούμενη οθόνη κυκλοφορήσουν στην αγορά. Πριν από αυτά, η εταιρεία θα λανσάρει συσκευές με εύκαμπτες οθόνες, τα οποία θα μπορούν να λυγίζουν.

Πηγή Καθημερινή
 
 
 
 
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο