Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Συμψηφισμός χρεών 120 επιχειρήσεων με επιστροφή Φ.Π.Α. 2,5 εκατ. ευρώ

Τις πρώτες 120 επιχειρήσεις που οφείλουν ασφαλιστικές εισφορές 10 εκατ. ευρώ και παράλληλα δικαιούνται επιστροφή ΦΠΑ συνολικού ύψους 2,5 εκατ. ευρώ αποκάλυψε η διασταύρωση οφειλετών του ΙΚΑ και δικαιούχων επιστροφής ΦΠΑ που ξεκίνησε η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων.

Οι επιχειρήσεις δεν θα λάβουν τις επιστροφές ΦΠΑ που δικαιούνται, δηλαδή τα 2,5 εκατ. ευρώ καθώς η Εφορία θα τα αποδώσει στο ΙΚΑ το οποίο θα πρέπει να «κυνηγήσει» για να εισπράξει και τα υπόλοιπα 7,5 εκατ. ευρώ.

Ο συμψηφισμός ασφαλιστικών εισφορών με επιστροφές ΦΠΑ προβλέπεται ήδη από την νομοθεσία αλλά μέχρι σήμερα γινόταν με ρυθμούς «χελώνας». Ο επιχειρηματίας ο οποίος υπέβαλε αίτημα επιστροφής ΦΠΑ θα έπρεπε να είναι ασφαλιστικά ενήμερος. Στην αντίθετη περίπτωση , η εφορία προχωρούσε σε συμψηφισμό ο οποίος όμως γίνονταν κατά περίπτωση και με ιδιαίτερα χρονοβόρες διαδικασίες.

Το νέο σχέδιο που τίθεται σε εφαρμογή προβλέπει τον αυτόματο συμψηφισμό των οφειλών από ασφαλιστικές εισφορές με τις επιστροφές ΦΠΑ. Οι εφορίες θα πληρώνουν στο ΙΚΑ τις επιστροφές ΦΠΑ δικαιούχων οι οποίοι είναι παράλληλα και οφειλέτες ασφαλιστικών εισφορών.

Πηγή Ημερησία
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο