Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Μείωση των εργοδοτικών εισφορών και κατάργηση των κονωνικών πόρων των Ταμείων ζητεί η τρόικα

Μείωση των εργοδοτικών εισφορών και κατάργηση των κονωνικών πόρων των Ταμείων ζητεί η τρόικα

Οι ελεγκτές ,στη χθεσινή συνάντηση με την ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας  έκαναν ένα γρήγορο «σκανάρισμα» στις λοιπές εκκρεμότητες που απορρέουν από το μνημόνιο αξιώνοντας :

- Κατάργηση των κοινωνικών πόρων των ταμείων ,μέτρο που θα «ρουφήξει» και την τελευταία σταθερή πηγή εσόδων τους. Η απώλεια των πόρων θα πρέπει να καλυφθεί από τον κρατικό προυπολογισμό .Αν αυτό δεν είναι δυνατόν , η μείωση των συντάξεων και των λοιπών παροχών θα αποτελέσει μονόδρομο . Ο Υπουργός Εργασίας παρέπεμψε το θέμα για διαπραγμάτευση στο Υπουργείο Οικονομικών αφού εμπλέκεται με τη δημοσιονομική διαχείριση  , διευκρινίζοντας ότι η δική του μνημονιακή υποχρέωση ήταν να παραδώσει τον αναλυτικό πίνακα με τα ταμεία που διαθέτουν κοινωνικούς πόρους.

- Μείωση  των εργοδοτικών εισφορών κατά 3,9 μονάδες, σταδιακά, αρχής γενομένης το 2014 .  Η μείωση θα συρρικνώσει τα έσοδα κατά 350 εκ ετησίως εντείνοντας το πρόβλημα του ΙΚΑ. Η Τρόικα απέρριψε το αίτημα της ελληνικής πλευράς να αναβληθεί για ένα έτος η υλοποίηση του μέτρου αξιώνοντας την υποβολή προτάσεων για ισοδύναμα μέτρα που θα εφαρμοστούν το 2014. Να θυμίσουμε ότι η Τρόικα είχε απορρίψει στο παρελθόν και την πρόταση για μείωση των εργοδοτικών εισφορών με τη μορφή μπόνους μόνο για τους συνεπείς στις πληρωμές τους εργοδότες . Από την άλλη πλευρά ,απορρίπτουν με εμμονή τις προτάσεις του ΙΚΑ για ευνοικότερη- με περισσότερες δόσεις- ρύθμιση οφειλών.

- Απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων έως το τέλος του έτους . Ο κ. Βρούτσης περιμένει την έκθεση του διεθνούς γραφείου εργασίας για τις βέλτιστες ευρωπαικές πρακτικές και στη συνέχεια θα προωθήσει υπουργική απόφαση που θα καταργεί το δικαίωμα βέτο που έχει ο εκάστοτε υπουργός εργασίας  να απορρίψει το αίτημα επιχειρήσεων για ομαδικές απολύσεις

- Χορήγηση ελαχίστου εγγυημένου εισοδήματος  πιλοτικά από το 2014.

Πηγή Newmoney


Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο