Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Τρόικα: Καταργήστε όλες τις φορολογικές αμνηστεύσεις

Πιέσεις στην κυβέρνηση για να εκλείψουν από το ελληνικό φορολογικό σύστημα οι  φορολογικές αμνηστεύσεις, οι παρατάσεις στην πληρωμή των φόρων και να αντιμετωπισθεί ριζικά η φοροδιαφυγή ασκεί η τρόικα, ενώ χθες οι εκπρόσωποι των δανειστών ζήτησαν και επαναφορά του ΦΠΑ στην εστίαση στο 23%. Η πρόταση έπεσε στο τραπέζι στη συνάντηση στο υπ. οικονομικών.

Στο μεταξύ, "το να μεταθέτεις, το να συγχωρείς, δεν βοηθάει. Η επιβολή των κανόνων αναφορικά με την είσπραξη των φόρων πρέπει να γίνει πιο αποφασιστικά", δηλώνει στο news.gr στέλεχος του Ευρωσυστήματος , το οποίο αποσαφηνίζει πως το ελληνικό  πρόγραμμα δεν θα πετύχει εάν δεν βελτιωθεί η φορολογική διοίκηση (tax administration).

Σύμφωνα με πληροφορίες η Κυβέρνηση παρουσίασε στην τρόικα δράσεις για την ενίσχυση της φορολογικής συμμόρφωσης που θα εφαρμοσθούν το επόμενο έτος και θα εισφέρουν  στον Προϋπολογισμό 2014 συνολικά 400 εκατ. ευρώ. Η  Κυβέρνηση επιδιώκει να αντιμετωπίσει τη φορολογική απάτη και τη φοροδιαφυγή σε τρία επίπεδα: Βελτιώνοντας την είσπραξη φόρων, ενισχύοντας τη διασυνοριακή συνεργασία (π.χ. με την Ελβετία) και αναπτύσσοντας περισσότερο τις έμμεσες τεχνικές ελέγχου.

Η τρόικα θεωρεί πως στο πεδίο της φοροδιαφυγής το ελληνικό πρόγραμμα έχει ακόμη να αποδώσει πολλά και εκτιμά πως η ενεργοποίηση του ελεγκτικού μηχανισμού της Γενικής Γραμματείς Δημόσιων Εσόδων μπορεί να αποφέρει αποτελέσματα.

Ακόμη, θεωρεί πως πρέπει να συνεχιστεί η παροχή συνδρομής για να επιλυθούν εγγενείς αδυναμίες της ελληνικής φορολογικής διοίκησης και να τους παρασχεθεί βοήθεια στο έργο της επίλυσης συγκεκριμένων προβλημάτων, να κατοχυρωθεί η αποτελεσματική ανταλλαγή των βέλτιστων πρακτικών, αλλά και να αναπτυχθούν οι μεθοδολογίες για τη συγκριτική αξιολόγηση των βασικών λειτουργιών του συστήματος είσπραξης φόρων και διεξαγωγής ελέγχων.

Την ίδια στιγμή το υπουργείο Οικονομικών επιζητά να λάβει διεθνή τεχνογνωσία για την αντιμετώπιση των φορολογικών και οικονομικών εγκλημάτων. Στο πλαίσιο αυτό η Προϊσταμένη του Δ΄ Τμήματος της Διεύθυνσης  Ελέγχων του υπουργείου Οικονομικών θα μεταβεί σήμερα στην Κωνσταντινούπολη προκειμένου να συμμετάσχει στο 3ο Φόρουμ του ΟΟΣΑ για την αντιμετώπιση των φορολογικών και οικονομικών εγκλημάτων το οποίο θα διεξαχθεί στην Τουρκία στις 7 και 8 Νοεμβρίου.

Πηγή News.gr


Ετικέτες για αναζήτηση παρατάσεις φοροδιαφυγή tax administration


Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο