Αποτελέσματα live αναζήτησης

Η κυβέρνηση δεν θέτει θέμα αύξησης των εισφορών και των ορίων ηλικίας

24 Οκτώβριου 2006 Σχόλια
  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτά
  • Τη ρητή δέσμευση ότι η κυβέρνηση της ΝΔ δεν έχει εντάξει στο σκεπτικό της ως λύση, εν όψει της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης, την αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, τη μείωση των παροχών και την αύξηση των εισφορών εξέφρασε χθες ο υπουργός...

Τη ρητή δέσμευση ότι η κυβέρνηση της ΝΔ δεν έχει εντάξει στο σκεπτικό της ως λύση, εν όψει της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης, την αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, τη μείωση των παροχών και την αύξηση των εισφορών εξέφρασε χθες ο υπουργός Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας. «Δεν προτίθεται η κυβέρνηση, ούτε τώρα ούτε στην επόμενη 4ετία που θα είναι πάλι στη διακυβέρνηση η ΝΔ, να θέσει ζητήματα αύξησης εισφορών και ορίων συνταξιοδότησης ούτε μείωση των παροχών», ανέφερε στη συνέντευξη Τύπου, που εδόθη για τον προϋπολογισμό του ΙΚΑ, ο κ. Σ. Τσιτουρίδης.


Αναφορικά με το θέμα της εξομοίωσης στα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης ανδρών και γυναικών στο Δημόσιο, ο κ. Τσιτουρίδης δήλωσε ότι «η ελληνική κυβέρνηση προτίθεται να χρησιμοποιήσει όλα τα μέσα του νομικού οπλοστασίου προκειμένου να μην υπάρξει τέτοια εξομοίωση».


Στο θέμα της περιουσίας των Ταμείων ο κ. Τσιτουρίδης δεσμεύτηκε ότι εντός των επόμενων εβδομάδων θα δοθεί στη δημοσιότητα η επικαιροποίηση των στοιχείων για το 2005 και η κυβέρνηση θα αναμένει το πόρισμα της αρμόδιας επιτροπής, που υπό την προεδρία του υποδιοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας κ. Π. Θωμόπουλου, θα μελετήσει τα στοιχεία και θα δώσει λύσεις επί τη βάσει των οποίων θα θεσμοθετηθούν οι αλλαγές. Η κυβέρνηση προτίθεται να προβεί στη δημιουργία Ανεξάρτητης Αρχής Παροχής Επενδυτικών Συμβουλών, η οποία θα λειτουργεί ως φορέας αρωγής προς τα Ταμεία, χωρίς να πλήττεται .


Πηγή Κέρδος



Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης