Ειδήσεις Εργατικά - Ασφαλιστικά

Η κυβέρνηση δεν θέτει θέμα αύξησης των εισφορών και των ορίων ηλικίας

Τη ρητή δέσμευση ότι η κυβέρνηση της ΝΔ δεν έχει εντάξει στο σκεπτικό της ως λύση, εν όψει της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης, την αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, τη μείωση των παροχών και την αύξηση των εισφορών εξέφρασε χθες ο υπουργός...

Τη ρητή δέσμευση ότι η κυβέρνηση της ΝΔ δεν έχει εντάξει στο σκεπτικό της ως λύση, εν όψει της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης, την αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, τη μείωση των παροχών και την αύξηση των εισφορών εξέφρασε χθες ο υπουργός Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας. «Δεν προτίθεται η κυβέρνηση, ούτε τώρα ούτε στην επόμενη 4ετία που θα είναι πάλι στη διακυβέρνηση η ΝΔ, να θέσει ζητήματα αύξησης εισφορών και ορίων συνταξιοδότησης ούτε μείωση των παροχών», ανέφερε στη συνέντευξη Τύπου, που εδόθη για τον προϋπολογισμό του ΙΚΑ, ο κ. Σ. Τσιτουρίδης.


Αναφορικά με το θέμα της εξομοίωσης στα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης ανδρών και γυναικών στο Δημόσιο, ο κ. Τσιτουρίδης δήλωσε ότι «η ελληνική κυβέρνηση προτίθεται να χρησιμοποιήσει όλα τα μέσα του νομικού οπλοστασίου προκειμένου να μην υπάρξει τέτοια εξομοίωση».


Στο θέμα της περιουσίας των Ταμείων ο κ. Τσιτουρίδης δεσμεύτηκε ότι εντός των επόμενων εβδομάδων θα δοθεί στη δημοσιότητα η επικαιροποίηση των στοιχείων για το 2005 και η κυβέρνηση θα αναμένει το πόρισμα της αρμόδιας επιτροπής, που υπό την προεδρία του υποδιοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας κ. Π. Θωμόπουλου, θα μελετήσει τα στοιχεία και θα δώσει λύσεις επί τη βάσει των οποίων θα θεσμοθετηθούν οι αλλαγές. Η κυβέρνηση προτίθεται να προβεί στη δημιουργία Ανεξάρτητης Αρχής Παροχής Επενδυτικών Συμβουλών, η οποία θα λειτουργεί ως φορέας αρωγής προς τα Ταμεία, χωρίς να πλήττεται .


Πηγή Κέρδος
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο