Ειδήσεις Ανακοινώσεις Συλλόγων

Π.Ο.Φ.Ε.Ε.-Συμμετοχή σε απεργία με ΓΣΕΒΕΕ την Τετάρτη 6 Νοεμβρίου

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ
Π.Ο.Φ.Ε.Ε.
Ιουλιανού 42 – 46   ΑΘΗΝΑ  Τ.Κ.104 34
Τηλ.: 210-8253445 – FAX: 210-8253446
E – mail: [email protected] Ιστοσελίδα: www.pofee.gr
ΑΠ. ΑΝΑΓ. ΠΟΛ. ΠΡΩΤ. ΑΘΗΝΩΝ 2923/94 ΚΑΙ ΑΡ. ΚΑΤ. 545/4787/94

Αθήνα,4-11-2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
   
Το Δ.Σ. της Π.Ο.Φ.Ε.Ε. θέλοντας να εκφράσει την ανησυχία του για το μέλλον της Ελληνικής Οικονομίας και την υποστήριξή της στο κοινό αίτημα για την χρησιμοποίηση των  μικρομεσαίων επιχειρήσεων ως μοχλού ανάπτυξης και όχι ως άβουλου αιμοδότη των δανειστών μας αποφάσισε την συμμετοχή της, μαζί με όλα τα Μέλη της ΓΣΕΒΕΕ, στην απεργία της  6ης Νοεμβρίου 2013 και καλεί τα Μέλη της να απέχουν από οποιαδήποτε εργασία ή συναλλαγή ιδιαίτερα με όλες τις υπηρεσίες του Υπουργείο Οικονομικών  και του ΙΚΑ, ΟΑΕΔ, ΣΕΠΕ καθ’ όλη την διάρκεια του 24ώρου.
   
Προτρέπουμε δε τα Μέλη μας να συμμετέχουν στις κατά τόπους συγκεντρώσεις, μαζί με τις Ομοσπονδίες των Επαγγελματοβιοτεχνών (Μέλη ΓΣΕΒΕΕ) και τους Εμπορικούς Συλλόγους ( Μέλη της ΕΣΕΕ).  
   
Αυτή την χρονική στιγμή πρέπει να αγωνισθούμε – με κάθε πρόσφορο τρόπο - για να ξαναγίνουν βιώσιμες οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις που δίκαια αποκαλούνται «ραχοκοκαλιά της Ελληνικής Οικονομίας» και  όπως όλοι αντιλαμβανόμαστε πλέον δεν αρκεί η εφαρμογή των επιστημονικών μας ή εμπειρικών μας γνώσεων για να παραμείνουν βιώσιμες καθώς φάνηκε ξεκάθαρα όλα τα μνημόνια των δανειστών μας δεν αφήνουν περιθώρια για ανάπτυξη, αλλά ούτε και για επιβίωση, και τα όποια μέτρα εφαρμόσθηκαν ή «διαρρέουν» ότι θα αποφασισθούν κάνουν βαθύτερη την ύφεση της οικονομίας καθώς στερούν από την «πραγματική οικονομία» την αναγκαία κινητήρια δύναμη που είναι το διαθέσιμο εισόδημα και μαθηματικά οδηγούν στο κλείσιμο χιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις και Συναδέλφους.

Συνάδελφοι με την συμμετοχή μας στην απεργία της Τετάρτης  ενισχύουμε την διαπραγματευτική ικανότητα της Γ.Σ.Ε.Β.Ε.Ε., που δείχνει ότι επιθυμεί να αγωνισθεί για τα δικαιώματα των μικρομεσαίων.

Ταυτόχρονα
- Λέμε όχι στην υπέρμετρη φορολογία του Κλάδου μας και ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ να δοθεί λύση για τις ανείσπρακτες αμοιβές μας
- Λέμε όχι στην υποβάθμιση των υπηρεσιών υγείας από τον ΟΑΕΕ και τον ΕΟΠΠΥ, είναι παράλογο να πληρώνουμε 10€ για να μας γράψουν φάρμακα και περισσότερα για κάθε είδους εξετάσεις
- Ζητάμε οι συντάξεις να είναι ανταποδοτικές των όσων πληρώσαμε. Όχι στις οριζόντιες μειώσεις όλων των συντάξεων
-  Ζητάμε μέτρα που θα δώσουν κίνητρα για ανάπτυξη
- Ζητάμε δίκαιη κατανομή των άμεσων φόρων και εφαρμογή της νομοθεσίας σε όσους πραγματικά φοροδιαφεύγουν.
- Ζητάμε επέκταση και διατήρηση της μείωσης των έμμεσων φόρων (Φ.Π.Α.) σε όλα τα τρόφιμα σε όποια μορφή και αν τα καταναλώνουμε & πυκνό έλεγχο για την έκδοση αποδείξεων με αυστηρές ποινές
- Διεκδικούμε την λήψη μέτρων για την πάταξη της φοροδιαφυγής σε όλους τους Κλάδους και ειδικά στο πετρέλαιο ζητούμε την μείωση του Ε.Φ.Κ. στο πετρέλαιο θέρμανσης για ΟΛΟΥΣ και για τα προστατευόμενα μέλη .
 
Η  Π.Ο.Φ.Ε.Ε. ζητάει την συμμετοχή ΟΛΟΥ του Κλάδου μας (Μελών και μη Μελών μας) μέσω της ΜΗ διενέργειας οποιασδήποτε εργασίας στην ΓΓΠΣ,  στο ΙΚΑnet  και στο ενιαίο σύστημα ΣΕΠΕ-ΟΑΕΔ την Τετάρτη 6/11/13.

Είναι απλό, δεν έχει κόστος για εμάς και τους πελάτες μας ενώ ταυτόχρονα θα δώσουμε ένα Κλαδικό μήνυμα.

Ζητούμε από τον καθένα ξεχωριστά να ενημερώσει κάθε Συνάδελφο που γνωρίζει και να τον πείσει να συμμετέχει. Όχι για να κερδίσουμε κάτι σήμερα αλλά για αυξήσουμε τις πιθανότητες να διασφαλίσουμε το αύριο .

Η διαμαρτυρία μας ίσως εξασφαλίσει την δυνατότητά μας να επιβιώσουμε.
    
Γιατί ΜΟΝΟΝ  ΟΛΟΙ  ΜΑΖΙ  ΜΠΟΡΟΥΜΕ  να διασφαλίσουμε την καλύτερευση των συνθηκών του Λειτουργήματος που ασκούμε.

Συγχρόνως δείχνουμε την θέλησή μας να διεκδικήσουμε τα νόμιμα αιτήματά μας μέσα στα πλαίσια του Συντάγματος.
 
Με Συναδελφικούς και Αγωνιστικούς χαιρετισμούς

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος                                                      
Πανίδης  Αβραάμ                                                      

Ο Γενικός Γραμματέας
Καμπάνης Βασίλειος
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο