Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Γ. Βρούτσης: Μέχρι το τέλος του χρόνου θα υπάρξει νέο θεσμικό πλαίσιο για τις ομαδικές απολύσεις - «Θα βάλουμε τέλος στο πάρτυ της εισφοροδιαφυγής»

«Πρέπει να καταλάβουν όλοι ότι υπάρχει κράτος και οι νόμοι λειτουργούν. Εμείς θα βάλουμε τέλος στο πάρτυ της εισφοροδιαφυγής» δηλώνει ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης στην εφημερίδα Realnews. Προειδοποιεί ότι οι κατασχέσεις για όσους δεν πληρώνουν θα αφορούν και «ακίνητα και κατασχέσεις εις χείρα τρίτων, που σημαίνει ότι αν τους χρωστά το κράτος, θα γίνεται κατάσχεση για την αποπληρωμή των οφειλών» και προσθέτει ότι «στους οφειλέτες που δεν εξοφλούν ή δεν ρυθμίζουν την οφειλή τους οι φορείς υποχρεούνται να επιδιώξουν την αναγκαστική είσπραξή της με τη λήψη των μέτρων που προβλέπονται από τον Κώδικα Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων (ΚΕΔΕ)».

Σε ερώτηση αν μπορεί να παρακρατούνται και οι αγροτικές επιδοτήσεις, ο κ. Βρούτσης απαντά: «Ο ΟΓΑ είναι ένα μεγάλο ασφαλιστικό ταμείο που δαπανά μεν περισσότερα από 4 δισ. ετησίως σε συντάξεις, αλλά εισπράττει λιγότερα από 300 εκατ. ευρώ από εισφορές. Περισσότερο από το 40% των αγροτών δεν πληρώνει εισφορές... Από κει και πέρα όμως η πρόταση για συμψηφισμό των διαφόρων κρατικών επιδοτήσεων με τις ασφαλιστικές οφειλές και υποχρεώσεις δεν αφορά αποκλειστικά τους αγρότες. Δεν στοχοποιούμε τους αγρότες, αλλά τους ασυνεπείς, σε όποια επαγγελματική ομάδα και αν ανήκουν».

Αναφερόμενος, ο υπουργός Εργασίας, στις πρόωρες συντάξεις, σημειώνει ότι «για πολλά χρόνια, αποτελούσαν πρόωρη πολυτέλεια», τονίζει, όμως, ότι «δεν πρόκειται να γίνει καμία νέα παρέμβαση που να αλλάζει τον προγραμματισμό χιλιάδων συμπολιτών μας που θεμελίωσαν ή θεμελιώνουν δικαίωμα συνταξιοδότησης».

Σχετικά με τα εφάπαξ σημειώνει ότι «σε καμιά περίπτωση δεν θα υπάρξει αναδρομική προσαρμογή των εφάπαξ» ενώ σε ότι αφορά τις επικουρικές συντάξεις επισημαίνει ότι «εκείνο που σίγουρα θα κόψουμε είναι τα απαράδεκτα φαινόμενα καταβολής συντάξεων "με το ζύγι και με το μάτι", αλλά και τις αδράνειες κάποιων ταμείων που δεν ελέγχουν εάν και πόσες εισφορές τούς έχουν καταβληθεί. Από τα μέσα του 2014 θα εφαρμοστεί ο μαθηματικός τύπος για τον υπολογισμό των επικουρικών, ο οποίος, όπως και στην περίπτωση των παροχών του εφάπαξ, στοχεύει ώστε κάθε συνταξιούχος να λαμβάνει επικουρική σύνταξη ανάλογα με τις εισφορές που έχει καταβάλει κατά τη διάρκεια της εργασιακής ζωής του».

Τέλος, ο κ. Βρούτσης είπε ότι «μέχρι το τέλος του χρόνου θα υπάρξει νέο θεσμικό πλαίσιο για τις ομαδικές απολύσεις».


Ετικέτες για αναζήτηση απολύσεις εισφοροδιαφυγή Βρούτσης


Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο